Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 5

• 36 395
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
Аз също не откривам никаква информация във Фотографкото за подробности около изпита и дати ....Надяваме се ,че скоро ще качат някаква информация.
Амели и на мен ми е интересно как така деца се отказват и освобождават места и то в едни от най-желаните паралелки?
Миналата година също бяха обявили свободни места за 9-ти клас, но не помня в коя специалност...

# 541
  • софия
Извинявай Simple Smile От недоглеждане е цялата работа, защото нали днес кипи другия изпит...
Те по принцип са най- зле откъм досъпна информация. Оценките излизат най-бавно, списъците с прием още по-бавно.Не вярвам изведнъж да са станали много отговорни и организирани.
Предни години нямаше предваротелно разпределение по стаи, а на двора се скупчваше целокупният народ желаещ да учи там плюс поне един родител и в даден момент един чичко започваше да вика по списък деца, които да бъдат отведени в еди коя си стая. Ако си чуеш името супер. Кой чул недочул беше положението.
Единственото конкретно, което сега видях на сайта им (заради вас го отворих) , е че изпита ще бъде на 7 И 8 юли.

mira sm, миналата година беше само едно място, а сега цели три от рекламна графика! прави впечатление просто!

# 542
  • София
Ами по различни причини се отказват децата - познато дете след 8 клас откри, че не му се рисува толкова много и отиде в обикновено училище. В нашия клас едно се отказа по здравословни причини и едно момиче го изключиха или го натиснаха да се премести - не идваше на училище, не работеше задачите...Сега чух, че едно дете ще се мести след 10 клас, че искало да учи право и може би заради ДЗИ-то.

# 543
  • софия
Благодаря,  Yovanka. Да, наистина, не се бях сетила за новата реалност в училищата по изкуствата с първи и втори етап на гиманзия. Някой може ли да разкаже как сега им е организирана програмата в уилище?! Хорариума по специалните предмети пострадал ли е? А по общообразователните?

# 544
Да, и аз също се чудя колко часа седмично имат рисуване в НГПИ?

# 545
  • София
Рисуването май беше 5 часа, отделно в различните класове имаше перспектива и живопис. Сега в 11 пак ще има живопис. А от общообразователните ще останат БЕЛ, малко математика, гражданско образование и език. Всичко друго ще е рисуване и специални предмети.

# 546
След 10 клас вече остават и двата езика. Преди беше само първи чужд.

# 547
  • София
Furia, как е детето? Отиде ли днес на изпит?

# 548
  • София
Успех и лека ръка на всички художници днес!
Дъщеря ми е втора смяна в Приложното и сме на нисък старт.

# 549
  • София
Тя е от 14:00, ще отидем, пък да видим как ще е.
Сутринта бяхме в Пирогов за смяна на превръзката, махаха конци.
В Петък отново е следобяд на изпит, а сутринта пак ще ходиме до Пирогов за превръзка.

Допълвам се - получих отговор от РУО.
Втора дата няма да има, но по-важното е това:
Съгласно чл. 58, ал. 5 и ал. 6 от Наредба № 10/ 01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, ученици, положили изпит за проверка на способностите по рисуване или музика за прием в специализираните училища по изкуствата към Министерството на културата, може да участват с резултатите от тези изпити за класиране в неспециализирани училища по профил „Изобразително изкуство“ и/или по профил „Музика", както и за специалности от професии от област на образование „Изкуства“ от Списъка на професиите за професионално образование и обучение, за които по решение на педагогическия съвет на училището е проведен изпит за проверка на способностите. Резултатите на учениците се удостоверяват със служебна бележка, издадена от съответното училище, в което е положен изпитът, като оценката се превръща в точки по скала съгласно чл. 9, ал. 10 от Наредба № 11/ 01.09.2016 г. на министъра на образованието и науката за оценяване на резултатите от обучението на учениците.
За да може да бъде включена горепосочената оценка при балообразуването преди първи етап на класиране е необходимо да внесете в РУО – София-град молба с приложено копие на издадената служебна бележка от съответното училище към Министерство на културата в срок не по-късно от 08.07.2020 г.

Защото, когато питах и в другата тема, дали някой знае, ако не се е явила на изпита на 22.06, дали може да ползва оценката от предстоящите изпити и никой не знаеше.

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 11:11 от Furia

# 550
  • софия
Тя е от 14:00, ще отидем, пък да видим как ще е.
Сутринта бяхме в Пирогов за смяна на превръзката, махаха конци.
Милата! свързахте ли се с някой да я придружи до мястото и да я опази да не би някой да я бутне лошо...
Аз бих потърсила помощ!
Стискам палци всичко да е наред! и да се похвалите утре с прием в желаната специалност Simple Smile

# 551
  • софия
Тук коментираха момичетата, че може. Но негодуваха - и то с основание, че до 08-ми няма да е излязла оценката от фотографското, където обикновенно са най-високите оценки...

# 552
  • София
Амели, аз днес съм отпуск и ще я закарам.
Обадих се в училището и те знаят, ще я придружат до стаята и са предупредили квесторите да я наблюдават, точно някой да не я бутне.

Да, така е.
Тя най-много иска във Фотогравското.

# 553
  • софия
Как мислите, дали ще е различна постановката на двете смени?

# 554
Не смятам ,че би трябвало да е различна.Но винаги може да има изненади...

Общи условия

Активация на акаунт