Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 5

• 36 524
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
Наистина и на мен ми е чудно те до кога всъщност ще учат щом имат изпити в средата на юни? Дъщеря ми каза че са до края на юни, но не ми се вижда логично. А може ли да ми кажете как става самото подреждане на желанията при кандидатстване? Сигурно е он-лайн в някаква страница като тази за детските градини? Идеята ми беше дали ще мога да виждам колко деца и с какъв бал кандидатстват в желаните от нас училища, за да преценя адекватно къде имаме шанс и така да редя желанията.

# 211
Не, няма да виждаш информация за останалите кандидати. Ето един файл от миналата година, в който системата е представена подробно.

# 212
Наистина и на мен ми е чудно те до кога всъщност ще учат щом имат изпити в средата на юни? Дъщеря ми каза че са до края на юни, но не ми се вижда логично. А може ли да ми кажете как става самото подреждане на желанията при кандидатстване? Сигурно е он-лайн в някаква страница като тази за детските градини? Идеята ми беше дали ще мога да виждам колко деца и с какъв бал кандидатстват в желаните от нас училища, за да преценя адекватно къде имаме шанс и така да редя желанията.
Имаше падащо меню за подреждане на желанията. Няма да виждате други, освен Вашето дете. Няма да виждате и колко деца са кандидатствали за това училище. Просто попълвате подред Вашите желания и ги изпращате. Миналата година трябваше медицинско за специализираните училища. Сигурно и тази ще е така. Ако не прикачите медицинско, това желание отпада.

# 213
Много ви благодаря! Беше ми много полезно! Жалко, че не се виждат и другите деца. Така би било много по-лесно да се ориентираш до колко има шанс за даденото училище и да не си губиш реалните шансове.

# 214
  • Ланкър, планините Овнерог
За училищата към МК няма как да видиш предварително балове, защото там се влиза единствено с оценката от изпита по рисуване, а желанията се редят в искането за явяване на изпит.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 07:12 от Гита Ог

# 215
  • 2 етажа над тавана
Следя темата, но не съм си включвала отдавна.
Имам въпрос към тези, чиито деца са вече ученици в приложното. Знаете ли дали има практика децата от една специалност да могат свободно да ползват ателиетата от друга - например ако детето е моден дизайн дали може, когато има желание, да ползва ателието по обработка на метали? Насърчава ли се изобщо експериментирането и с материали от другите специалности?
Доколкото разбрах, в училището по изящни има такава практика.

# 216
  • София
Не съм чувала за подобна практика в Приложното. То и не виждам как ще стане  - ако на шевната машина можеш най-много да си убодеш пръста, то в силиката или метала могат да станат големи бели. Но, може и да има нещо като кръжоци, но моята не е споменавала за такива.

# 217
Аз се чудя защо не получавам известия, а то имало нова тема..типично за мен  Simple Smile
Надявам се децата да се справят с дистанционното обучение. При нас е добре положението. Изненадана съм от самодисциплината на детето ми. Мъчи се с перспективата, но ще се справим с общи усилия.
Вихрогончето да поздрави от мен всички преподаватели в НГПИ, за усилията и желанието, което показват.

Желая успех на всички настоящи и бъдещи ученици в творческите училища.

# 218
  • София, център
Благодаря за отговорите... нашата класна изобщо не знае какво да прави (във връзка с проверката на способности по ИИ в МОН училищата, а тя е учител по рисуване) - 41 ОУ в центъра на София...Disappointed
В училището телефона няма кой да го вдигне, какво ще правя не знам...

А всъщност кой ще ни даде входящ номер и код за достъп... за да влезем в системата и да подреждаме желания, когато дойде време...? Дано това да се случи в деня на НВО, когато децата са в у-ще!

# 219
  • София
Ще ви раздадат бележки с номер, с тях се влиза на НВО. Вече за изпита за проверка трябва да попитате в училището, трябва да има дежурен при всички случаи. Без заявлението за явяване няма как да се знае, че искате и този изпит.

# 220
Благодаря за отговорите... нашата класна изобщо не знае какво да прави (във връзка с проверката на способности по ИИ в МОН училищата, а тя е учител по рисуване) - 41 ОУ в центъра на София...Disappointed
В училището телефона няма кой да го вдигне, какво ще правя не знам...

А всъщност кой ще ни даде входящ номер и код за достъп... за да влезем в системата и да подреждаме желания, когато дойде време...? Дано това да се случи в деня на НВО, когато децата са в у-ще!
Всеки ученик ще получи такава бележка. Срокът е до 3. юни.
В периода 27 – 29 май 2020 г. трябва да подадете следното заявление в училището, в което се обучава ученикът следното заявление:

В срок до 8.юни ще получите още една служебна бележка:

Вероятно всичко ще се случи по електронен път.

# 221
Добро утро!
Датата за изпита в НГПИ - 1.07!
Прочетете всичко на сайта на училището - има срокове и уточнения свързани с новата обстановка !
Следете и сайтовете на другите две училища - за София - ..НУИИ и Фотографията
Още няма дати,но и те ще пуснат - обикновено са много близо .

# 222
Здравейте, правилно ли разбрах, че медицинското свидетелство се изпраща заедно със заявлението за кандидатстване?
Явно съм се заблудила, че е необходимо чак при евентуално записване...

# 223
  • 2 етажа над тавана
Обявиха датите и за Изящните - 2 и 3 юли, документи ще се подават само на място между 18 и 29 юни.
Ето линк към пълната информация: http://hg-iliapetrov.com/bg/priemni-izpiti/194-priemni-izpiti-2015-2016-g

# 224
Здравейте, правилно ли разбрах, че медицинското свидетелство се изпраща заедно със заявлението за кандидатстване?
Явно съм се заблудила, че е необходимо чак при евентуално записване...
Прикачва се като файл, когато се редят желанията в сайта на МОН. На мен ми го сканираха в pdf в близкия гараж, където има ксерокс.

Общи условия

Активация на акаунт