Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 5

• 36 533
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
  • Ланкър, планините Овнерог
Точно
Отделно, че може да приемат детето и във всички към МК и да има по-голям избор.

# 256
  • София
А може като нас въобще да не участвате в състезанието на МОН, ако нямате колебание, че училището към МК е вашето.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 17:00 от yovanka

# 257
В НГПИ " Свети Лука" последните 2 години кандидатите са почти 300 за 90 и няколко места. Не може да се каже с колко се влиза, защото има деца с висока оценка, които отиват в художествената гимназия или фотографското, съответно балът пада. И на трето класиране имате шанс, стига оценката да не е 2 или 3 и малко.

# 258
Много зависи детето къде иска. Дъщеря ми беше приета и във Фотографията, но избра НГПИ. Нейна съученичка даже се беше записала в Художествената, но на 2-ро класиране я приеха в НГПИ и се записа, като изтегли документите си от Художествената.

# 259
  • софия
Предните години кандидатстващите рисуване бяха около 300. Толкова в приложната и фотографското, около 220 в изящното. На първо класиране бала “слезе” до 4,25 ( нвколко само с такава оценка) в приложната. До към 4,50 ( май, не съм сигурна) в изящната. На второ  класиране нещата слязоха до 3,75. ( и за трите места)
Как ще е тази година никой не знае.
В общи линии около 250 деца си намират мястото. Има силни и слаби години. Каква ще е конкуренцията тази година ще знаем след изпитите. При положение, че занятията навсякъде бяха спряни, предполагам, че уроците по рисуване в по-голямата си част също са били спряни. Е, тези, които не са прекратили занятия определено ще се откроят.
Интересно ше е тази година!

# 260
  • някъде на юг
Здравейте, търсих, но не открих къде мога да разгледам рисунки на деца кандидатствали с изпит по изобразително изкуство в училищата към МОН?

# 261
  • софия
Ако разбереш къде, моля те да споделиш, мисля, че ще е сууууупер ценно на потребителите в темата!

# 262
  • София, център
Здравейте,

в календара на седмокласната тема пише че на 8.06 е обявяването на списъци с разпределението на учениците по училища и зали за полагане на изпити за проверка на способностите. Писмено уведомяване на учениците за допускането им за полагане на изпити за проверка на способностите ... къде ли ще се обяви? Ще върнат мейл ли?
Аз дори съм притеснена , стигнал ли е мейла със завлението до директрката... интересна е таЯ година...

# 263
В бележката за явяване на нво трябва да има и списък с място и за проверка на способностите. Поне това е последното, което беше дадено като информация.

# 264
  • София, център
SatisfiedОх, верно че трябваше да е всичко на едно тази година...еми вече "изплисквам"...Blush

# 265
  • Върху лъчите на Слънцето.
От сайта на НУИИ:
"Кандидатите да се явят пред училището в 7.30 ч.- I смяна и в 13.30 ч. – II смяна в деня на изпита, като носят лична карта и номера, получен при подаване на документите."
Каква лична карта трябва да носят? Може би ученическата?

# 266
  • София
Децата на 14 би трябвало да имат лична карта.

# 267
Децата на 14 би трябвало да имат лична карта.
Не всички са на 14. Simple Smile И затова се зачудих... Тези, които са на 13, какъв документ трябва да носят?

# 268
Мисля, че ученическа лк или бележник са ок. И моята дъщеря не беше навършила 14 тогава и мисля, че това носи тогава.

# 269
Мисля, че ученическа лк или бележник са ок. И моята дъщеря не беше навършила 14 тогава и мисля, че това носи тогава.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт