Избор на столче за кола - 3

• 49 644
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Надявам се, че някой ще може да помогне с горното или със съвет за комбинация.
От сайта на Адак, разгледах доста столчета в категория до 13 кг и след това от 9 нататък.
Как ви се струва комбинация от следните, като и двата вида са с високи оценки от тестовете;
Cybex cloud Z I size - разликата с другите (която мен ме интересува), е че има функция сън, може да се ползва с / без изофикс.
Britax romer king II ATS
Ако някой може да помогне с модел на столче в групата на Бритакс, което да може да се ползва с и без изофикс ще съм благодарна да сподели.

Приемам всякакви мнения и предложения, защото наистина ми е трудно.

Функцията за сън на Cybex cloud Z I size не може да се ползва в автомобила, може да се използва САМО на рамата на количката.

Между Cybex cloud Z I size и Britax romer king II ATS разликата е огромна, просто двата стола са за различна възраст и сравнение между тях не може да бъде направено.

# 166
Явно не съм се изразила правилно.
Т.к. не мога да намеря столче, което да има функциите на cybex sirona, но да се закрепя с колани, а не с изобфикс и/или и двете, преминах на вариант да търся стол в катогеория новородено до 13 кг, и следваща категория след като кошчето остане малко.
Не искам да сравнявам  сайбекс клауд с Бритакс, а да ги ползвам един след друг, след навършване на определена възраст / килограми. И в този ред на мисли, реше  да попитам мнения по въпроса и дали бихте препоръчали нещо друго.

# 167
  • Варна
Явно не съм се изразила правилно.
Т.к. не мога да намеря столче, което да има функциите на cybex sirona, но да се закрепя с колани, а не с изобфикс и/или и двете, преминах на вариант да търся стол в катогеория новородено до 13 кг, и следваща категория след като кошчето остане малко.
Не искам да сравнявам  сайбекс клауд с Бритакс, а да ги ползвам един след друг, след навършване на определена възраст / килограми. И в този ред на мисли, реше  да попитам мнения по въпроса и дали бихте препоръчали нещо друго.

На ваше място бих се концентрирал върху варианта до 13 кг.
След година може автомобилите които ползвате да са други, да има други модели столчета за кола и т.н.
Може да промените идеите които имате и т.н.

Също е хубаво да прецените кой автомобил ще се ползва основно.

Все пак имайте предвид, че на някои автомобили може да бъде добавена система ISOfix без това да е "побългаряване". Обикновено производителите (напр. Ауди, Волво, БМВ и др.) дават възможност за добавяне, като това става с планка и винтове на подготвените за целта места.

# 168
Подбутвам си въпроса само
Незнам къде ми изчезна предишния въпрос, а аз чакам отговор.
Някой може ли да ми каже дали на това столче на cybex му се маха облегалка та и да остава само седалка, че не можах да намеря инфо.
https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-solution-x-fix-blue-moon
Кое от 2те е по-добре според Вас сравнено с Britax Kidfix?

Сега гледам и Recaro Monza, предполагам и то е добро, но събирам мнения. Не е налижащо купуването, защото детето ми е още на 2 год и половина

# 169
Рошко, изключително много благодаря за съвета! Говорих днес с дилърите, дадоха ми цени и ще сложим изофикс и на другите коли!!!
Сега се чудя кой от sirona моделите на сайбекс да избера. Мисля Z I size R е най-новият. Насоки? Благодаря!

Или ако може да ми дадете сайт, в който може да се сравняват моделите.  В този на сайбекс не виждам такава опция. Продължавам да търся.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 15:26 от Las Vegas

# 170
  • Бургас
Здравейте! Прехвърлих темата, но не видях да сте обсъждали GB Idan PLATINUM. Търся мнение за него, защото за сега то ми е фаворит.

# 171
Някой може ли да ми каже дали столчета та 15 до 36кг на cybex и Recaro остават само седалка, защото не мога да се ориентирам. Може ли въобще да се събере да речем 10год дете вътре, защото рекарото ми изглежда широко, но Сайбекс не. Предвид ситуацията в момента ще е с поръчка и не мога да реша

# 172
  • Пловдив
Доколкото виждам, Сайбекса не става на седалка. За другата марка нищо не мога да кажа.

# 173
Някой може ли да ми каже дали столчета та 15 до 36кг на cybex и Recaro остават само седалка, защото не мога да се ориентирам. Може ли въобще да се събере да речем 10год дете вътре, защото рекарото ми изглежда широко, но Сайбекс не. Предвид ситуацията в момента ще е с поръчка и не мога да реша

Според мен зависи с какви размери е десетгодишното. Синът ми е на седем и половина, но е висок 135 см и нормално слаб, но не е клечка. Столът ни е Конкорд, който се разширява настрани и се вдига нагоре. Мисля, че в момента е фиксиран на половината на възможното. Май не се изразих добре - с една дума, мисля, че ще може да го използва още поне 2-3 години въпреки скоростния си растеж.

# 174
Да тези на Конкорд е ясно, но аз гледам тези модели и с оглед на това, че детето трябва да е до 12год на столче или 150см ми е интересно има ли ги някой и наистина ли е възможно това, защото друг вариант ми е Бритакс и той остава само седалка. Благодаря все пак за отговора

Според мен зависи с какви размери е десетгодишното. Синът ми е на седем и половина, но е висок 135 см и нормално слаб, но не е клечка. Столът ни е Конкорд, който се разширява настрани и се вдига нагоре. Мисля, че в момента е фиксиран на половината на възможното. Май не се изразих добре - с една дума, мисля, че ще може да го използва още поне 2-3 години въпреки скоростния си растеж.

# 175
Здравейте, бебето ми е на 11м, като височина около 80см и 11+кг. До сега сме били с кошница peg perego primo viaggio и изофикс, но е крайно време да го сменим. В чуденка сме дали да вземем следващото столче на марката peg perego viaggio 1 duofix, защото така или иначе имаме базата, или да сменим изцяло, защото не ми харесва марката. Набелязала съм cybex sirona s, britax romer dualfix 2 r, maxi cosi tobifix (като не мога да разбера дали е включена базата в този вариант). Вие какво бихте препоръчали?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 12:20 от Avocado_toast

# 176
Здравейте,
Търсим столче за кола 15-36 кг. Бюджет: Надяваме се да намерим нещо около 600 лева, но ако няма надеждни столчета за тази цена, ще дадем колкото трябва. Изисквания:
1. Да е минало краш тестове и да предоставя сигурност за детето
2. Да има позиция за сън или съответно да не клюмва главата на детето.
3. Да може да се пере платът и да се сваля. Да не е черно, защото много се нагрява.
Търсим да поръчаме от България, като идеята е да купим от някой онлайн магазин, където имат няколко подходящи модели. Ако евентуално първият нещо не пасне на колата, да заменим. Предното столче така го поръчахме, не се наложи да заменим, пасна си идеално. От Бургас сме. Имахме идея да пътуваме до Варна и да пробваме там на място в разни магазини, но поради ситуацията после се отказахме Помагайте, моля ви, защото уж щяхме февруари да го купуваме, от това извънредно стана май, а на нас ни трябва ново столче!

# 177
  • София
Britax Advancefix препоръчвам.Към 500 лв идват с доставката
От амазон може да се поръчат

# 178
Знаете ли ог къде може да се закупи britax на изплащане, аз неща не откривам Sad

# 179
  • Пловдив
Знаете ли ог къде може да се закупи britax на изплащане, аз неща не откривам Sad
Вис Виталис предлагат на изплащане, зависи вече дали имат модела, който искате.

Общи условия

Активация на акаунт