Избор на столче за кола - 3

• 49 672
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Знаете ли ог къде може да се закупи britax на изплащане, аз неща не откривам Sad
Вис Виталис предлагат на изплащане, зависи вече дали имат модела, който искате.
По-изгодно ще ви излезне да теглите един потребителски кредит и да си го купите от амазон.
Вис Виталис направо се излагат.Цените им са двойни,сравнете:
https://visvitalisbg.com/product/britax-romer-stol-za-kola-advan … mium-storm-grey-1

https://www.amazon.co.uk/Britax-Römer-ADVANSAFIX-Isofix-Cos … 598703&sr=8-1

Доставката не помня колко излиза,но не е повече от 50 лв.Има разлика.между двете столчета,това от амазон е М,другото R ,би ми било много интересно в какво се състои реално разликата между двата модела.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 16:26 от *Bubble*

# 181
От Амазон излиза най-изгодно. При официалния вносител също е по-евтино от Вис Ваталис.
https://britax-roemer.bg/produkt/детско-столче-за-кола-britax-ro … -dualfix²-r/

# 182
А това столче може ли да се накланя за сън в движение.
Търся нещо до 500 лева, група 9-36,но да сменя позициите в движение

# 183
А това столче може ли да се накланя за сън в движение.
Търся нещо до 500 лева, група 9-36,но да сменя позициите в движение
Вили, столчетата от 9-36кг са само по посоката на движение и с много малък наклон/ позиция за сън.

# 184
Алекс, тогава към 9-25 ли да се насоча?

# 185
Алекс, тогава към 9-25 ли да се насоча?
В интерес на истината съм срещала много малко столчета в тази група.
По-скоро 0-18/9-18кг. Горе долу до към 4 годинки издържат.
Аз мисля като израсте дъщеря ми кошницата, да я преместя в такова столче. Така направих с по-голямото си дете.
Предимствата на групите до 18кг са, че обикновено имат опция за возене  обратно и по посока на движението, позицията за сън е по-полегнала. Отделно, че дори и да вземете столче 9-36кг най-вероятно няма да го използвате до такова тегло. Все пак материалите, от които е направено столчето, се амортизират и остаряват. За 10 години ще се наложи, според мен, поне веднъж да направите смяна.

# 186
Здравейте, отдавна се каня да пусня мнението ми за това столче Chipolino Turneo... Не виждам отворена тема по случая, така че пускам нова. Надявам се да е от помощ за други родители.

Много е трудно столчето да бъде завъртяно настрани, заради колана - трета точка на Изофикс. На клипчето не се разбира добре (тъй като липсва останалата част от автомобила и можеш да обикаляш околко столчето и да го достъпваш отвсякъде, което на практика трябва да се случи през багажника, което никак не е удобно). За да го обърнеш настрани, трябва първо да разхлабиш третата точка на изофикса, а именно коланът. Който колан винаги се пада на неудобно и трудно достъпно място в колата, поради което се обезсмисля "улеснението" да завъртиш стола и да извадиш детето. Оказва се, че да разхлабиш този колан е по-трудно, отколкото просто да извадиш детето настрани, както се прави при обикновените столчета. Ако искате въртяща функция, просто си вземете столче с долна трета точка (това, което е като патерица), защото Turneo (а и бих казала всички столчета, които са с трета точка колан) е на практика все едно сте си купили двойно по-скъпо обикновено столче без въртяща функция. В крайна сметка ние не ползваме въртящата функция изобщо.

Относно самото столче - столчето е много комфортно, високо (така че детето вижда добре навън), с добра функция за накланяне до по-полегнало положение. Единствено детето адски много се изпотява в него през лятото, но не знам дали и при другите столчета не е така, все пак като му сложиш колана и то не помръдва през целия път. На детето много му харесва да се вози в него и като изключим невъзможността да се ползва въртящата фунция адекватно, сме доволни от самото столче.

# 187
Здравейте,някой може ли да сподели къде в Пловдив има столчета Be Safe да се видят на живо,търся столче за 2 годишно,възможно най-сигурното.

# 188
Здравейте, дайте мнение за това столче. Благодаря предварително на всички!
https://www.baby.bg/kikkaboo-stolche-za-kola-major-black-s-isofix.html

# 189
Не знам на мен ли ми показва някакъв бъг, или наистина столчето е 30лв.
За цената си няма какво повече да искате, но пък това важи и за материалите, от които е изработено. Не е минало никакви краш-тестове. В това може да сте сигурни.

# 190
Да аз точно заради цената ми стана интересно, бъг ли е или наистина не става ...

# 191
Явно е бъг. Цената му е около 300 лева.Днес вече е без цена.
Алекс че, то хубаво с краш тестовете, но малкия сега ако е в скъп стол, минал краш тестове, но не му е удобен и пътуванията са ад???
Големия преди 8 години беше с едно Чиполино, евтино /защото ни го подариха /,не е слизал от него та и сега даже ми ползва седалката. Вече искам да му я махна, че е голям, но не иска без нея. А бебето все едно в жарава го слагаш. Сега търся следващия размер за него 9-18, но чесно казано ме е страх да дам много пари и да не иска да стои в него.

# 192
Какво значи да му е неудобно столчето? Споделете какво столче сте взели?
Бебетата недоволстват от това, че са с колани и немогат да се движат свободно. Ако се возят обратно на движението, не виждат родителя и това допълнително ги тревожи.
До сега не сме имали проблем с удобството на скъпите столчета. Бебето е със Сайбекс, баткото с Бритакс.

# 193
И ние сме със Cybex (sirona i-size) и нямаме никакъв проблем.Бебка се чувства добре,нито мрънка,нито се сърди,спи си,а ние пътуваме много.Беше на 45 дни като започнахме да я возим в него.

# 194
Явно е бъг. Цената му е около 300 лева.Днес вече е без цена.
Алекс че, то хубаво с краш тестовете, но малкия сега ако е в скъп стол, минал краш тестове, но не му е удобен и пътуванията са ад???
Големия преди 8 години беше с едно Чиполино, евтино /защото ни го подариха /,не е слизал от него та и сега даже ми ползва седалката. Вече искам да му я махна, че е голям, но не иска без нея. А бебето все едно в жарава го слагаш. Сега търся следващия размер за него 9-18, но чесно казано ме е страх да дам много пари и да не иска да стои в него.
Вили, не знам защо е така. Може, както са казали, просто да иска да ви вижда и да разглежда. С голямото ми дете сме имали такива моменти, но просто я оставих малко да пореве. Случвало ми се е да спра, за да я извадя от стола за малко и после пак я слагам и продължавам. Затова е хубаво да се пробва, когато има възможност, за да се види дали е удобно.
Тук идва един момент, че сме склонни да направим това и онова, за да спрат децата да реват. Там ни е грешката. Ако е толкова страшно положението отбивам и вадя детето. Занимавам го две минутки да се разсее.
Ние много пътуваме. Налага ни се и по хиляди километри с кола да минем някой път, затова много държа на сигурността. Не знам кой кара срещу мен и какво е правил преди това. Без значение колко добър шофьор е някой, пак не е застрахован. Има столчета, които не са толкова по-скъпи. Не е казано да се дават по 2 бона за стол. Има достатъчно добри столчета и по 300-400лв., стига да се намери оферта.

Общи условия

Активация на акаунт