Избор на столче за кола - 3

• 50 415
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Обърнете внимание, че за Сироната също е необходима подложка за новородено. Тя се купува отделно.
Edit: възможно е всъщност за новия модел S да не е необходима.
Ние сме със Сирона С и подложката си вървеше към столчето.Купувано е от Вис Виталис.

# 256
Аз пак да питам - столче с наклон, което може да се слага и в двете посоки, до 25 или 36 кг има ли?
Откъде гледате столчета най-често? Не мога да се ориентирам по сайтовете нещо, а и намирам на немски и полски само. Ако има някой с английска версия ще е супер

# 257
Обърнете внимание, че за Сироната също е необходима подложка за новородено. Тя се купува отделно.
Ние сме със Сирона С и подложката си вървеше към столчето.Купувано е от Вис Виталис.

Ясно. Значи все пак е необходима.

Лана, какво означава столче с наклон? Често наклонът зависи от наклона на автомобилната седалка.
Столчетата, които се използват обратно на движението винаги са по-удобни за сън точно заради по-добрия наклон.

# 258

Ясно. Значи все пак е необходима.
Необходима е,да.Мисля,че за всички столчета 0+ трябва да има подложка за новородено.

# 259
Аз пак да питам - столче с наклон, което може да се слага и в двете посоки, до 25 или 36 кг има ли?
Откъде гледате столчета най-често? Не мога да се ориентирам по сайтовете нещо, а и намирам на немски и полски само. Ако има някой с английска версия ще е супер
Лани, такова столче май няма. От това, което знам покрай двете деца, столчетата до 18кг обикновено са тези с функция за возене и обратно на посоката на движение. Останала съм с впечатление, че такива до 25кг няма много или са някакви не особено добри. Поне повечето които съм виждала са без тестове. До 36кг са без функция за обратно возене, в повечето случаи нямат добро легнало положение и се използва колана на автомобила (дали ще минава директно през детето, или ще е с борд- не мисля, че е подходящо за толкова малки деца, каквито са нашите).
Мога да ти кажа от опит, че съм изключително доволна от Britax Dualfix i-size, Maxi-cosi Axissfix plus и сега за второто дете най-вероятно ще взема Cybex Sirona Z i-size със SensorSafe, защото имам база от Cloud Z.
Иначе като сайтове Kiddies kingdom, mamas&papas.co.uk, online4baby, johnlewis.com (uk-ското). Бях страшно доволна от mothercare, но за съжаление вече са само с ирландски сайт и е малко смотан.

Рошко, обръщам се с питане конкретно към теб, но приемам съвети и от други.
Малкото ми дете е на 6 месеца и искам да я преместя вече в нормално столче. Пътуваме много, налага ни се и в ежедневието редовно. В момента я возим в Cybex  Cloud Z със SensorSafe и BeSafe izi Go Modular. Столчетата започват да ѝ стават леко малки, на тази възраст преместих първото дете в следващата група.
Чуденката ми сега е какви столчета да взема? Имам база на Sirona Z, но не държа за всичко на света да е това едно от столчетата. Колебая се между Sirona Z i-size+ SensorSafe, Maxi-cosi Axissfix, Maxi-cosi Axissfix Air, Britax römer Dualfix i-size и BeSafe izi Modular със тази SIP система, която май е отделно. Кои са двете най-добри? Приемам и други предложения. За мен е важно да е преминало краш тестове с добри резултати, високо ниво на безопасност, да има хубаво легнало положение, да може детето да се вози обратно на посоката на движение възможно най-дълго (поне до 3г), би било добре да има въртене на 360 градуса и коланите да имат магнит или кукички, за да може като се слага детето да е по-лесно, а не да сяда върху тях. Относно бюджета...иска ми се да не са по повече от 700-800£ всяко, но не мисля, че ще е проблем.

# 260
mothercare обяви фалит сега с карантината сайта им е затворен вече,явно ще разпродават само в магазините вчера гледах съобщението.
Uk продаваше няколко седмици преди да приключат и имаше изгодни неща.  Жалко...

# 261
  • Варна
Скрит текст:
Лана, какво означава столче с наклон? Често наклонът зависи от наклона на автомобилната седалка.
Столчетата, които се използват обратно на движението винаги са по-удобни за сън точно заради по-добрия наклон.

Това не е съвсем вярно, наклона често зависи от наклона на автомобилната седалка.
Столчетата с монтаж обратно на движението много зависят именно от него, ако наклона на автомобилната седалка е голям и столчетата обратно биха били по - изправени (дови поставени в легнало положение).

За седалките с голям наклон препоръчвам BeSafe iZi Turn i-Size (подходящ е от 61 см.) заради системата за регулиране на наклона на автомобилната седалка и поставянето на столчето винаги в хоризонтална позиция спрямо автомобила.

Скрит текст:
Рошко, обръщам се с питане конкретно към теб, но приемам съвети и от други.
Малкото ми дете е на 6 месеца и искам да я преместя вече в нормално столче. Пътуваме много, налага ни се и в ежедневието редовно. В момента я возим в Cybex  Cloud Z със SensorSafe и BeSafe izi Go Modular. Столчетата започват да ѝ стават леко малки, на тази възраст преместих първото дете в следващата група.
Чуденката ми сега е какви столчета да взема? Имам база на Sirona Z, но не държа за всичко на света да е това едно от столчетата. Колебая се между Sirona Z i-size+ SensorSafe, Maxi-cosi Axissfix, Maxi-cosi Axissfix Air, Britax römer Dualfix i-size и BeSafe izi Modular със тази SIP система, която май е отделно. Кои са двете най-добри? Приемам и други предложения. За мен е важно да е преминало краш тестове с добри резултати, високо ниво на безопасност, да има хубаво легнало положение, да може детето да се вози обратно на посоката на движение възможно най-дълго (поне до 3г), би било добре да има въртене на 360 градуса и коланите да имат магнит или кукички, за да може като се слага детето да е по-лесно, а не да сяда върху тях. Относно бюджета...иска ми се да не са по повече от 700-800£ всяко, но не мисля, че ще е проблем.

Ако държите да возите по -дълго обратно на движението вероятно BeSafe izi Modular би бил най - добрия вариант с оглед на това, че при него мястото за крачета е най - голямо. Той обаче не се върти на 360 градуса, а се поставя ръчно (напред или назад). Допълнителната защита е в комплекта и идва с предната опора за базата, която може да се регулира за различно разстояние за крачетата. Коланите имат магнити, преминал е тестове. Не отговаря само на условието за въртене.

Ако държите да се върти, също харесвам Britax Römer Dualfix i-size - има тестове и резултатите, както и на горния са добри.

В горния пост съм коментирал BeSafe iZi Turn i-Size, няма тест май тъй като е нов модел, но е тестван BeSafe iZi Twist i-Size, който е аналогичен, но е само в обратна посока и резултатите са добри. Считам, че силата на BeSafe iZi Turn i-Size е когато седалките са с голям наклон.

Britax Römer Dualfix i-size и BeSafe iZi Turn i-Size обаче разполагат с по - малко място за крачетата и вероятно ще могат да се ползват една идея по - малко обратно на движението, за сметка на ротацията на 360 градуса.

Sirona Z i-size+ SensorSafe не мога да коментира, тъй като не ми е познат, а и не харесвам Cybex, концепцията им за обезопасяване е различна от на горните две марки, които от 30 - 40 год. се занимават с обратно на движението.

Ако вземем под внимание резултатите а ADAC и то само тези свързани с безопасността, то тогава:

BeSafe iZi Twist i-Size - 1.5 (само обратно)
BeSafe iZi Modular i-Size - 1.8

Britax Römer Dualfix i-size - 1.9
Britax Römer Dualfix 2 - 2.1
Britax Römer Dualfix M i-size - 1.9

Cybex Sirona M2 i-Size - 2.0
Cybex Sirona Z R i-Size + Base Z - 1.5 (мисля, че е само обратно)
Cybex Sirona S i-Size - 2.1
Cybex Sirona Z i-Size + Base Z - 1.9

Maxi-Cosi AxissFix Plus (Isofix) - 2.2
Maxi-Cosi Axissfix (Isofix) - 2.2
Maxi-Cosi Axissfix Air - 2.2

Най - безопасния в групата е Besafe iZi Kid X3 i-Size с резултат 1.1, но е само обратно на движението.

Колкото точките са повече, толкова по - слаб е резултата
Успех в избора

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 21:52 от bubanka

# 262
Благодаря за насоките! Определено ще де възползвам от съветите Ви!

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 21:53 от bubanka

# 263
Рошко, имаш ли идея как се тестват столчетата, които могат да се ползват в двете посоки? Тоест, как се формира оценката за безопасност?

# 264
  • Варна
Рошко, имаш ли идея как се тестват столчетата, които могат да се ползват в двете посоки? Тоест, как се формира оценката за безопасност?

Тестовете се правят във всички посоки в които могат да се монтират столчетата.
При новия стандарт R129 i-Size столчетата се тестват и за странична защита, доколкото съм запознат при стария ECE44/04 не се тества страничната защита.

Не е случайно, че обичайно има разлика в резултатите при тези които са само в обратна посока и тези са в двете посоки
От споменатите ясно се вижда разликата:
Cybex Sirona Z R i-Size + Base Z - 1.5 (само обратно)
Cybex Sirona Z i-Size + Base Z - 1.9 (в двете посоки)

В България обаче по - голямата част от родителите предпочитат да имат и опцията в посока на движението.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 14:49 от РОШКО

# 265

Тестовете се правят във всички посоки в които могат да се монтират столчетата.
При новия стандарт R129 i-Size столчетата се тестват и за странична защита, доколкото съм запознат при стария ECE44/04 не се тества страничната защита.

Не е случайно, че обичайно има разлика в резултатите при тези които са само в обратна посока и тези са в двете посоки
От споменатите ясно се вижда разликата:
Cybex Sirona Z R i-Size + Base Z - 1.5 (само обратно)
Cybex Sirona Z i-Size + Base Z - 1.9 (в двете посоки)

В България обаче по - голямата част от родителите предпочитат да имат и опцията в посока на движението.

В примерът, който си дал, Сироната с оценка 1,9 е осреднена оценка от резултатите в двете посоки, предполагам?

# 266
  • Варна
В примерът, който си дал, Сироната с оценка 1,9 е осреднена оценка от резултатите в двете посоки, предполагам?

Предполагам Simple Smile
Но доколкото знам се тестват и в двете посоки и се взема осреднения резултат.

# 267
Ваня А., Какво имате предвид под стария Dualfix? Britax Dualfix M по-стар модел ли е.
А относно поръчката от английски сайтове, това, което гледах на някой места пишеше, че гаранцията важи само на острова, а на други места не пишеше нищо, което ме притеснява.
Рошко, прочетох коментарът ти и малко се отказах от Сироната. Може би може да ме насочиш към подходящ модел спрямо критериите ми - добри резултати от краш тестове, 360гр. Въртене, позиция за сън, изофикс. Дъщеря ми е на 10м., 9.5кг и около 74см. Бих искала да я возя колкото се може по-дълго обратно на движението, но искам и опцията да гледа напред.
Благодаря.

# 268
  • Варна
Рошко, прочетох коментарът ти и малко се отказах от Сироната. Може би може да ме насочиш към подходящ модел спрямо критериите ми - добри резултати от краш тестове, 360гр. Въртене, позиция за сън, изофикс. Дъщеря ми е на 10м., 9.5кг и около 74см. Бих искала да я возя колкото се може по-дълго обратно на движението, но искам и опцията да гледа напред.
Благодаря.

Коментирал съм по - горе.
За мен при столовете с монтаж обратно на движението има 2 марки, които са с традиции в производството и които с много пот и усилия успяха да да докажат по - високата безопасност и извоюват промяна на старата наредба ECE44/04 и удължаване на минималната възраст за ползване обратно на движението.
Мисля, че не много компаниите които не са готови на компромиси.

# 269
Ваня А., Какво имате предвид под стария Dualfix? Britax Dualfix M по-стар модел ли е.
А относно поръчката от английски сайтове, това, което гледах на някой места пишеше, че гаранцията важи само на острова, а на други места не пишеше нищо, което ме притеснява.
Благодаря.
За модема от преди 3 години говоря. Сега този М не го знам какъв е.

Общи условия

Активация на акаунт