Избор на столче за кола - 3

• 49 618
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Рошко, благодаря за включването!
Спряла съм се на тези 3 варианта, защото прочетох само положителни коментари за тях и останах с впечатление, че са сигурни и удобни.
Опцията за инсталация обратно на движението не ми е приоритет, защото детето няма да се вози така (знам, че е по-безопасно, но няма да навлизам в подробности).
Относно изофикса, работата е там, че на пръв поглед не открих такава система в колата, но обмислям да инсталирам допълнително. Все пак бих предпочела да има възможност за инсталиране и с колана на колата, понеже не сигурна, че ще имам 100% доверие на “нефабричен изофикс”. Възможно е и да сменя колата с такава с изофикс след година-две, така че предпочитам да имам опции, но не е най-важното разбира се.
Ако вие се сещате за модел, които да покрива изискванията ми ще съм много благодарна да ме посъветвате, защото както казах от толкова много информация малко се обърках (най-вероятно това също е причина да се спра на толкова различни модели 😁).

# 121
  • Варна
Рошко, благодаря за включването!
Спряла съм се на тези 3 варианта, защото прочетох само положителни коментари за тях и останах с впечатление, че са сигурни и удобни.
Опцията за инсталация обратно на движението не ми е приоритет, защото детето няма да се вози така (знам, че е по-безопасно, но няма да навлизам в подробности).
Относно изофикса, работата е там, че на пръв поглед не открих такава система в колата, но обмислям да инсталирам допълнително. Все пак бих предпочела да има възможност за инсталиране и с колана на колата, понеже не сигурна, че ще имам 100% доверие на “нефабричен изофикс”. Възможно е и да сменя колата с такава с изофикс след година-две, така че предпочитам да имам опции, но не е най-важното разбира се.
Ако вие се сещате за модел, които да покрива изискванията ми ще съм много благодарна да ме посъветвате, защото както казах от толкова много информация малко се обърках (най-вероятно това също е причина да се спра на толкова различни модели 😁).

Положителните коментари са само коментари, веки възприема нещата от своята гледна точка и не винаги са в пряка връзка със сигурността и комфорта.

Без да искам да ви давам акъл, аз лично бих постъпил по следния начин:

1. бих проверил дали колата има система isofix
2. бих проверил възможността да бъде добавен такъв (обикновено има достатъчно информация в интернет, някои производители предлагаха системата като отделна планка, която се монтира на автомобила). Не бих позволил на който и да е било майстор да прави експерименти и да поставя имитация на isofix
Важно е да се знае, че монтажът е или с isofix или с колана на автомобила, но не и с двете едновременно.
Монтаж едновременно  с isofix и с колана, може да ограничи безопасността, вместо да я подобри.
3. едва след това бих разгледал възможностите в зависимост от вида монтаж, който е възможен
4. бих погледнал някои краш - тестове, но не бих им се доверил на сляпо
5. ако има възможност бих посетил магазин в който да видя вариантите

Все пак с оглед безопасността е хубаво детето да се вози максимално дълго обратно на движението.
Повече информация, защо това е важно тук:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 09:15 от РОШКО

# 122
Рошко, какво е мнението ти за добавянето на изофикс в автомобила?
Аз лично мисля, че ако не е добавен фабрично от производителя, е рисковано подобно начинание.

# 123
  • Варна
Рошко, какво е мнението ти за добавянето на изофикс в автомобила?
Аз лично мисля, че ако не е добавен фабрично от производителя, е рисковано подобно начинание.

Определено "побългаряването" на компоненти, които осигуряват безопасност е абсолютно неприемливо за мен.
Приемливо би било, само ако производителя е предвидил опцията за добавяне и е осигурил нужната част.

# 124
  • София, България
Ева на третия етаж, аз го поръчах от Kiddies Kingdom, защото в Mothercare нямаше цветът, който исках Simple Smile

Anesi, а в Raya Toys няма ли го?
Бихте ли ми казала столчето свалихте ло го от базата и как ?
Аз го монтирах както е с базата,но би трябвало да се сваля аз не открих как.

Sirona S i-size не се отделя от базата Simple Smile

mariaemanouilova, тук се обсъждат столчета за коли за пътуване, а не за хранене. Simple Smile

# 125

Sirona S i-size не се отделя от базата Simple Smile
[/quote]

Ауу, не се бях замисляла.... Кофти работа, ако трябва да го преместиш в кола без изофикс, както например сме местили столчето на каката, когато я оставяхме при баба й и дядо й 🤔

# 126
  • София, България
Не можеш. Ползва се само в коли с Изофикс Simple Smile

# 127
Дори и Сироната, която се отделя от базата, също не може да се ползва с коланите.

# 128
А има ли столче, което се отделя от базата и може да се ползва и с коланите, което да може да се ползва и обратно на движението, да има полегнало положение, а ако може и да се върти ще е идеално. Бебо е на 8-9м (9кг)....
Май такова животно каквото търся няма, ама... 🤔

# 129
Не, няма Grinning Просто купете стол, който се ползва обратно на движението и се монтира само с коланите.

# 130
Здравейте,
Искам да попитам за мнение за следните модели:
- britax first class plus
- maxi cosi tobi
- maxi cosi opal

Моля, ако някой ги е ползвал или има наблюдения да сподели впечатления. Чудя се кое от трите да избера и нямам възможност да ги видя на живо.
Благодаря предварително!

# 131
Здравейте,
Може ли мнение относно съотношение качество, сигурност и цена за столче Avionaut AeroFIX от 0 до 18 кг., което с базата излиза на цена 800 лв. Видях, че Avionaut  имат тествани столчета в ADAC, но за този модел не открих тест. Ще се радвам и РОШКО да се включи. Столчето може да се ползва и в двете посоки. Но ние мисилим да го ползваме възможно най-продължително в посока обратна на движението. В тази връзка ми се иска столчето да е по-просторно, но се чудя дали ще има достатъчно пространство за крачетата, когато детето порасне? На пръв поглед седалката ми изглежда по-дълбока в сравнение с въртящите се столчетата от тази категория на Бритакс и Сайбек. РОШКО, има ли стандарти в параметрите - широчина, дълбочина и височина на столчетата в категория 0-18 кг.?

# 132
  • Варна
Здравейте,
Може ли мнение относно съотношение качество, сигурност и цена за столче Avionaut AeroFIX от 0 до 18 кг., което с базата излиза на цена 800 лв. Видях, че Avionaut  имат тествани столчета в ADAC, но за този модел не открих тест. Ще се радвам и РОШКО да се включи. Столчето може да се ползва и в двете посоки. Но ние мисилим да го ползваме възможно най-продължително в посока обратна на движението. В тази връзка ми се иска столчето да е по-просторно, но се чудя дали ще има достатъчно пространство за крачетата, когато детето порасне? На пръв поглед седалката ми изглежда по-дълбока в сравнение с въртящите се столчетата от тази категория на Бритакс и Сайбек. РОШКО, има ли стандарти в параметрите - широчина, дълбочина и височина на столчетата в категория 0-18 кг.?

Широчината, дълбочината и височината на столчетата до 105 см./18 кг. е почти стандарт.
Що се отнася до Avionaut, намирам ги за бюджетна марка.
Нямам наблюдения за конкретния стол.
AeroFIX не се върти и сравнението с такива на Бритакс и Сайбек не мисля, че е удачно.

# 133
Благодаря, Рошко! Не съм се спряла на конкретния модел. Може да ми препоръчате и друга марка. Сравнението беше за дълбочината на седалката. Аз не държа да се върти, въпреки че е удобство. Търся стол, чиято седалка да е по-широка и по-дълбока. Но ако има стандарт, вероятно са еднакви.
Изобщо се чудя децата успяват ли да седят обратно на посоката на движение в столче 105 см./ 18 кг. до 4 години? Не им ли става тясно и неудобно в даден момент?
Ако има майки с опит, също ще се радвам да споделят.
Или може би трябва да се замисля за вариант до 25 кг. Но от тях има ли столчета, които да са обратно на движението?

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 08:53 от mazurka

# 134
  • Варна
Благодаря, Рошко! Не съм се спряла на конкретния модел. Може да ми препоръчате и друга марка. Сравнението беше за дълбочината на седалката. Аз не държа да се върти, въпреки че е удобство. Търся стол, чиято седалка да е по-широка и по-дълбока. Но ако има стандарт, вероятно са еднакви.
Изобщо се чудя децата успяват ли да седят обратно на посоката на движение в столче 105 см./ 18 кг. до 4 години? Не им ли става тясно и неудобно в даден момент?
Ако има майки с опит, също ще се радвам да споделят.
Или може би трябва да се замисля за вариант до 25 кг. Но от тях има ли столчета, които да са обратно на движението?

Тези които са до 25 кг. не са нито по - широки, нито по - дълбоки, едноствено са подходящи за по - големи деца и обичайно имат повече място за крачетата на децата.
Такива модели са: BeSafe iZI Plus, Britax Max Way

Реално до 105 см./18 кг. могат да бъдат обратно на движението, но в повечето случаи при столчетата с ротация, разстоянието за крачетата е малко и те трябва да бъдат сгънати или по турски.

С допълнително място за крачетата разполага BeSafe iZi Modular, като той може да се ползва в двете посоки до 105 см..

Общи условия

Активация на акаунт