Отговори
# 90
Всеки човек в живота може да е учител, всяка загуба  - урок. И не е задължително да харесваш "своя учител", за да научиш от него  нещо полезно. А ако си забравиш урока, си обречен да го научиш повторно по трудния начин.
Ако твърде много се колебаеш за нещо - не го прави.
Последното е абсолютно точно!

# 91
  • Пловдив
1. Чуждото мнение, касаещо личния ми живот е без значение. Какво говорят за мен, какво мислят за мен не ме докосва. Като тук уточнявам, че става въпрос не за най-близките, а за всички останали.
2. Всяко нещо има край. Искам или не
3. Да не се надценявам, защото води до лоши резултати

# 92
Така е, от всеки можеш да научиш някакъв урок, а и докато сме живи се учим.

# 93
Най- големия шамар от живота, респ. урок, получих от своите родители и брат ми, а именно:

това, че документално имаш някаква родствена връзка с някого, не я прави и емоционална  такава. Научих, че доверието и обичта не бива да се раздават по дифолт и че ударите в гърба от близки най- болят.

Но им благодаря за това, че ми дадоха ясен пример как точно да НЕ отглеждам детето си, надявам се да съумея да се справя.

# 94
  • София
Халил Джубран: „...Не си мислете, че можете да направлявате любовта, защото - стига да сметне, че го заслужавате - Любовта ще направлява вас.”
А някакви свои мисли имаш ли? Щото и предното беше цитат.

# 95
Най големите уроци,които научих са:
Животът е разбираме ретроспективно..
Каквото е за теб , ще дойде и няма смисъл да насилваш нещата..Ако нещо е писано ще стане..
Да се уважаваш..Ако ти сам не се цениш,никой няма да го прави..
Да бъда търпелива,обрана и смирена..Независимо в каква ситуация съм.. : ))))))))

# 96
А, собствени мисли! И колко да са собствени, след като много хора се ръководят от тези правила?
Важно е да полагаш грижи за здравето си.
Важно е да доставяш удоволствия на душата си.
Добре е да бъдеш учтив с хората.
Чувството за хумор много помага в живота.
Вярвай в късмета си.
Астрологията е точна наука, но това не значи хороскопа във вестника.
Слушай интуицията си.
Животът е хубав. Всичко лошо отминава.

# 97
И още..
- Не отговаряй като си ядосан
- Не обещавай като си щастлив
- Не вземай решение като си нещастен

И че живота по презумпция е суров, дори безмилостен.
И че всичко е борба. Нищо не ти се полага, само онова, което сам си вземеш.

# 98
  • На изток от Рая
Сетих се за още един урок:
Че животът е несправедлив...
Трудно е за приемане, но е факт.

# 99
  • София
Научих, че никога не трябва да казвам Никога.
Научих, че не трябва да вярвам на думи а на дела.
Научих че и майка може да предаде детето си.
Научих,че можеш да разчиташ повече на приятел отколкото на роднина.

# 100
Не гледай в чуждата паница и не завиждай-не знаеш каква цена е платил другия.
Дръж си езика зад зъбите, дипломация е начина.
Не бъди зависим от никой за нищо-емоционално, финансово, всякак. Изключвам децата тук.
Всяка история си има 2 страни. В една връзка и двамата имат вина.
И това ще мине, след всяка буря изгрява слънце.

# 101
Животът е хубав и човек трябва да го осмисля.
В тази връзка не ми харесва никак фразата "Яж, пий и си носи новите дрехи", защото си представям някой безделник и въобще човек, който живее безцелно. За едното ядене и пиене.

# 102
Всеки човек в живота може да е учител, всяка загуба  - урок. И не е задължително да харесваш "своя учител", за да научиш от него  нещо полезно. А ако си забравиш урока, си обречен да го научиш повторно по трудния начин.
Ако твърде много се колебаеш за нещо - не го прави.
Последното е абсолютно точно!

За мен важи обратното. много пъти съм съжалявала , че не съм го направила . Не един , а много и в момента за няколко важни неща също.

Аз се научих да не казвам дано, дали и надявам се.
Също не употребявам излишно обобщения като винаги, никога, всички и пр.
За мен когато някой ми каже @не мога@ значи , че очаква някой друг да го може за него. Т.е. ако ми каже аз не мога да карам кола, но ми се ходи с колата на планина … не го съжалявам да го повозя. Защото и аз имам две ръце и два крака и две очи … и той има … аз каквото мога и той го може . Т.е. не признавам необосновани @не мога@!

# 103
Най-ценните уроци се учат след преживяна лична драма.

Понякога сме безсилни пред смъртта и тя е нещо естествено .Всеки човек си има свое определено време да живее и то не зависи от нас ( когато загубих близък човек ).

Да не обещавам и не винаги всичко е в наши ръце  ( когато забременях обещавах и говорех ,че ще се грижа за бебето и ще му дам всичката любов , на която съм способна) . Загубих го спонтанно в 7г.с.

Че има време ( никога не знаем с колко време разполагаме в действителност)
Когато започнаха проблеми с хормоните и почти ме диагнозираха с менопауза и изчерпан яйчников резерв на 32 години.

Да не се доверявам на хората сляпо, защото има и лоши хора.

Да бъда себе си и да не казвам , че съм окей с неща, с които действително не съм.

И така още много такива...

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 14:07 от Marleena

# 104
Животът е хубав и човек трябва да го осмисля.
В тази връзка не ми харесва никак фразата "Яж, пий и си носи новите дрехи", защото си представям някой безделник и въобще човек, който живее безцелно. За едното ядене и пиене.

Но зависи как разбираш таза фраза.
За мен във всяка една на пръв поглед повърхноста фраза се крие дълбок смисъл, базиран на горчив опит. И смисълът, който аз откривам тук е - да цениш малките радости, защото в крайна сметка те са в основата на целия ни живот. Преследването на големите цели и амбиции е хубаво нещо, но е добре реално да преценим цената, която плащаме. Да знаем къде да спрем.

Общи условия

Активация на акаунт