Отговори
# 375
  • Linz
Алис, в моя подпис е. Силни думи са. За съжаление много хора не съзнават какво точно е дявола или Бог и ги търсят извън себе си.

Обичате ли себе си, ще бъдете недосегаеми за лицемерието и манипулацията, както и всякакъв негативизъм.

# 376
  • Бургас
За мен е урок, видях го в подписа на потребителка.
"Дяволът не идва с червен нос и остри рога,той идва като всичко,за което някога сте мечтали"
Не знам на кой е, но често се уверявам в това.
Не споделям особено подобно мнение. Ако под "мечта" се разбира труднореализуема цел, свързана с огромни усилия и жертви по пътя, чийто резултат не си ги е струвал, вероятно, но иначе...Този цитат навежда към  поддаване на лесните изкушения по пътя към реализирането; идеи за "целта оправдава средствата" или като Фауст да си продадем душата на "дявола"...Без мечти и цели в живота, каква мотивация и смисъл биха ни водили въобще напред? Мечтите може да са и чисти, светли и премерени, все пак...

# 377
В горния контекст - ако постоянно виждаш някой прекалено и натрапчиво усмихнат и любезен - не му вярвай!

# 378
  • here and now
Аз в духа на темата визирах точно прикриването зад мило държание и възпитание.
Мечта(в конкретния израз) - мечтания мъж, мечтания шеф, хора имам предвид.
 "Когато е прекалено хубаво за да е истина, обикновено не е."

# 379
И другия вариант също е възможен, макар и рядко: Когато е прекалено хубаво, за да е истина, то все пак е истина!
Както и - Прекалено хубаво Е на хубаво.

# 380
  • Linz
Става въпрос за постиженията на егото.
Всичко, което пишете е вярно и е въпрос на гледна точка. От различен ъгъл се виждат различни детайли в общата картина.

# 381
Когато прекалено силно мечтаеш за нещо, желаеш нещо.. Отговарящо на някаква твоя представа, идеал... Ти игнорира много неща защото страшно ти се иска да е истина, че точно това е мечтаното нещо... Ставаш сляп за червени лампички, интуитивни сигнали, за много прекрасни неща извън твоето поле на интерес, желание, мечта... И просто няма начин да не си го получиш урока. Великият Лечител ще се намеси..

# 382
Разбрах, че хората не са еднопластови личности. Срещнах хора, които бих искала едновременно да прокълна и да благословя - все заради техни действия - много силни, ярки и объркващо противоположни в скалата на ценностите ни. Спрях да търся в коя крайност да категоризирам хората и научих, че обикновено не сме прави, когато  залепим обобщаващ етикет върху челото на някого по отношение на личността му.

Научих се да живея осъзнато - не съм изключила всяка мисъл за миналото и бъдещето, но когато трябва - съм "точно тук и точно сега" с цялото си внимание, концентрация и същество. Спестява много време и проблеми.

# 383
  • Бургас
Ставаш сляп за червени лампички
Не е задължително.
Но ако някой смята, че на всяко негово желание "Великият Лечител"  ще реагира с "не пип, че пляс", аз нямам какво да добавя...  Joy 
Всъщност е много просто, ако не искаш неща, чиято цена не можеш да платиш...или да мислиш, че някой друг ще  я плати вместо вас.

# 384
Гларус, ако това си успял да направиш - да присъстващ тук и сега значи си постигнал всичко.

# 385
Научих, че човек не получава по заслуги. Според вложеното, даденото, направеното. Няма значение какъв си като човек, за това какво получаваш в живота.

Тук повтарям постоянно първи клас. Някак си ми е трудно да приема за нормално попарата, надробеното от съседа. И че това гореизброеното няма абсолютно никакво значение.

# 386
.Желаното не се постига с ... борба, пътят към него прокарва лекотата, по която се нареждат нещата.
Абсолютно съгласна!

Години наред мъчих една връзка заради убедеността, че животът е борба. Е, няма по-дебилна и съсипваща глупост.

# 387
ами много естествено е , че е далеч по лесно по течението , отколкото срещу него!

# 388
  • София
Не е точно съвсем "по течението", но човек трябва да си избира битките. Аз така се бях вкопчила в едната ми специалност - следване, професия. 10 години. А то не става и не става. Накрая се отказах, освободих се и започнах всичко отново.
Но се чувствам по-добре.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 10:58 от Free Agent

Общи условия

Активация на акаунт