Отговори
# 360
  • The Evergreen State
Пих един чай и на квадратчето където се държи конеца на чаената торбичка имаше написана мърдост. Хареса ми много: "When the dawn of simplicity comes in life, complications leave'.” Yogi Tea

Превежда се Когато зората на простотата дойде в живота, усложненията си тръгват.

# 361
Пих един чай и на квадратчето където се държи конеца на чаената торбичка имаше написана мърдост. Хареса ми много: "When the dawn of simplicity comes in life, complications leave'.” Yogi Tea

Превежда се Когато зората на простотата дойде в живота, усложненията си тръгват.

Athena, много хубаво казано....

# 362
Това, което ще посъветвам децата ми - 1. преди да тръгнат да се женят и да създават поколение - да са работили поне 1-2 години и да имат доход, който да им дава поне малко стабилност и самостоятелност.
и 2. да се научат да казват НЕ, когато не са съгласни или имат съмнения за дадена ситуация.

# 363
това за казването на " НЕ" и при мен е труден урок... ама няма как да ни бъде вменен, ако не  е изстрадан.
Нали пусто, има Надежда (зад което се скрият страхове, желание копнежи, мечти...)?
и точно тя понякога те тика към пропастта... докато като стигнеш до самото ръбче... само с единия крак едва едва закрепен, извикваш силно НЕееееееее.....

# 364
  • София
Бъдете луди, ненормални и непослушни и не се поддавайте на манипулации!

# 365
  • Пловдив
Скрит текст:
Бъдете луди, ненормални и непослушни и не се поддавайте на манипулации!
Това обяснява защо в обществото ни има толкова луди, ненормални и непослушни... Smiley

# 366
проблема напоследък на обществото ни ... световно е, че да си нормален е доста ненормално ... и колкото повече се държиш като откачен, безумен, лигавещ се, нагъл, клюкар, мошенник, ... и изобщо нещо в негативния спектър ... си приет съвсем добре от околните ... но държиш ли се нормално и вече ти се намятват всички неприятности и всички луди на врата .

# 367
Аз пък разбрах това
Цитат
луди, ненормални и непослушни и не се поддавайте на манипулации!
като да излезем от рамката на очакванията на другите за нас самите, защото така бихме имали много повече варианти за действие, развитие и всичко това със свободен дух и наслада на живота Simple Smile

# 368
  • София
Казах го, защото тия дни пак попаднах на един човек, който мазно се опитва да ме пързаля - "Ах, ти колко си непослушнааа!
Ама как може да ми говориш така."

А аз просто си търся правата.
И знам, че съм права.
И знам, че има много хора, особено жени, които се оставят да бъдат манипулирани с години по много долни начини.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 10:24 от Free Agent

# 369
Стана ми интересно за кой говорите, но ще си остана с догатки.
Аз самата съвсем скоро започнах да разграничавам манипулативните хора. Просто съм расла наивна до тъпотия.

# 370
  • София
Човек, с когото работя в момента просто.

Аз хем съм малко наивна, хем винаги си имам едно наум. Някаква вродена интуицията, вътрешно усещане. Особено когато някой се държи твърде мило.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 09:38 от Free Agent

# 371
Съчувствам ти. Гадното и мизерното, лицемерното е вкоренено. Сто пъти са ме съветвали с простак да съм простак, с лицемера да съм лицемер. Ми не мога. Тегля една и това е.

# 372
  • София
Това е, че се прикриват зад мило държание и възпитание. И като си отворя устата да кажа, че нещо не е наред, не ми харесва, ме изкарват луда.
Ох, трудно е. Да видя и да спазвам тънката граница между доброто възпитание и отстояването на моите интереси. Цял живот се уча.

# 373
Много пъти са ме удряли право в гърба с това мило държание. Подлъжа се и когато най-малко очаквам ме захапят. И то така, че губя и говор и  картина. Та се сещам какво е можело да кажа после. Рецептата която открих за такива червеи е игнор.

# 374
  • here and now
За мен е урок, видях го в подписа на потребителка.
"Дяволът не идва с червен нос и остри рога,той идва като всичко,за което някога сте мечтали"
Не знам на кой е, но често се уверявам в това.

Общи условия

Активация на акаунт