Отговори
# 75
6.Сам си си виновен. За 99% от нещата в живота ти. Виновен си, че работиш работата, която работиш, виновен си, че общуваш с хората, с които общуваш. Ти си ги избираш. Ако нещо в живота ти не ти харесва - промени го. Ако не предприемеш промяна сам си си виновен, че търпиш. Най-лесно е да се оплакваш, че нещо не ти е наред, и да обвиняваш другите или пък "обстоятелствата". Приспособяване. Промяна. Промяната не е голяма работа. Промяната не е нищо страшно.

# 76
Не знаеш какво ще ти дойде на главата.

# 77
7.Не искам да взема нищо от теб, което ти не искаш да ми дадеш. Насила от никого нищо не искам. Не моля. Не притискам. Не изисквам. Не задължавам. Никой не ми е длъжен, нито аз на някого. Мога да помогна, мога и да откажа и това не ме прави лош човек. Аз съм на първо място. Жестове, посрещнати с неблагодарност - не. Отсявам си хората.

# 78
  • София
Най-лесно е да се оплакваш, че нещо не ти е наред, и да обвиняваш другите или пък "обстоятелствата". Приспособяване.
Ти се моли да не те хване рак, левкемия или кола да не премаже детето ти. Тогава ела да кажеш как се приспособяваш.

Баланс е ключът. Трябва да се стремим, да се променяме, да се борим и да си градим живота, но трябва и да има някаква смиреност пред възможни и независещи от нас обстоятелства.

# 79
Най-лесно е да се оплакваш, че нещо не ти е наред, и да обвиняваш другите или пък "обстоятелствата". Приспособяване.
Ти се моли да не те хване рак, левкемия или кола да не премаже детето ти. Тогава ела да кажеш как се приспособяваш.

Баланс е ключът. Трябва да се стремим, да се променяме, да се борим и да си градим живота, но трябва и да има някаква смиреност пред възможни и независещи от нас обстоятелства.

Вадиш думите ми от контекста. Доста ясно се изказах, че говоря за повечето случаи и за нормалните, ежедневни житейски ситуации, дори примери съм дала - работа, обкръжение - все неща, от които твърде много хора се оплакват, а нищо не правят за да сменят работата или да прекратят връзките с хора, които не им влияят добре.

Скрит текст:
Сам си си виновен. За 99% от нещата в живота ти. Виновен си, че работиш работата, която работиш, виновен си, че общуваш с хората, с които общуваш. Ти си ги избираш. Ако нещо в живота ти не ти харесва - промени го. Ако не предприемеш промяна сам си си виновен, че търпиш. Най-лесно е да се оплакваш, че нещо не ти е наред, и да обвиняваш другите или пък "обстоятелствата". Приспособяване. Промяна. Промяната не е голяма работа. Промяната не е нищо страшно.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 18:47 от HoneyBee33

# 80
Най-ценното,което научих е ,че щастието е избор!Трябва да притежаваш силата,да поемеш отговорността за живота и за щастието си.Опитът ме научи,че от мен,от моята вътрешна нагласа зависи колко ще бъда щастлива.
И друго се научих-да не ми пука,да не се тревожа толкова  за близки,обкръжение,ситуации...накрая всичко се нарежда.Научих се да отсявам важното от маловажното.
Позитивизмът не е празна дума!Работи!
И на търпение и смирение(все още се уча),но съм доволна от себе си,напредвам.Всичко е толкова по-просто,когато действаш със спокойствие и търпение.

# 81
Научих се,да уважавам себе си .
Научих се,че на този свят,няма нищо сигурно.
Научих се да не се страхувам и да вървя напред.
 Разбрах,че ако искаш да се развиваш,ще успееш,без значение от възраста.
Почти се научих на търпение.
Искам,но все още не успявам да казвам не

# 82
Добавям,от вътрешната нагласа зависи и здравето ни-физическо и ментално.
Няма нищо вечно в живота!

# 83
научих се да се обичам и да вярвам в себе си.

# 84
  • София
Кой е най-големият урок, който хората биха могли да научат от живота ви?

Да са смели и прями. Да не хленчат, да не съжаляват за миналото.
Да поддържат една тънка стена от здравословен егоизъм между себе си и близки/не толкова близки хора, които искат да ги оправят, поправят и прекрояват по свой вкус и мироглед.
Да казват "Не", "Не искам", "Не ми харесва" без угризения.
Да не прекаляват с алкохола и дрогата Simple Smile

# 85
Аз още уча. Уча от детето си, от шамарите забити ми от живота. Щастието наистина обича тишината. Опитвам се да се обера, да не съм толкова емоционална, да не преживявам толкова дълбоко всичко.

# 86
" Никога не казвай никога"- големи уроци научих.

# 87
  • Варна
Интересна провокативна тема : )
Всеки урок си има време и място и не може да се каже кой е най-голям.

Който много е помъдрял и дава акъл на другите, е дошло време да си ходи от тоя свят.

Каквото е писано да се случва, се случва защото си му дал шанс!

Всяко нещо за един може да бъде полезно и да му даде крила, за друг може да е вредно и да го вкара в гроба.

Да би мирно седяло, не би чудо видяло - освен в негативен смисъл, си има и положителен, че за да ти се случват чудеса трябва и ти да направиш нещо.

# 88
Халил Джубран: „...Не си мислете, че можете да направлявате любовта, защото - стига да сметне, че го заслужавате - Любовта ще направлява вас.”

# 89
  • Бургас
Всеки човек в живота може да е учител, всяка загуба  - урок. И не е задължително да харесваш "своя учител", за да научиш от него  нещо полезно. А ако си забравиш урока, си обречен да го научиш повторно по трудния начин.
Ако твърде много се колебаеш за нещо - не го прави.

Общи условия

Активация на акаунт