Това е така, но и не е точно така.
Много уроци могат да се научат и от чуждия опит, стига да се вглеждаш внимателно и да анализираш ситуациите. Понякога стига само да наблюдаваш отстрани какво се случва с хората около теб.
Такива „чужди“ уроци са например:
Не се забърквай с женени мъже.
Не се захващай с наркотици, хазарт и др. подобни, към които хората лесно се пристрастяват – може за момента да ти е много приятно, но после отказването е много трудно, дори невъзможно. И водят до трагични резултати не само за зависимите, ами съсипват и живота на техните близки.
Ако някой те е предал веднъж, ще те предаде пак.
Има възмездие на този свят, което може и да се бави понякога, но не пропуска да удари там, където най-много боли.
Никой не носи отговорност за собствените ти грешки и грешни решения. Каквито и съвети да ти дават околните – и добри, и лоши, дали ще ги последваш и как точно ще ги осъществиш е лично твое решение и сам трябва да си носиш последствията. Колкото и да е удобно да прехвърлиш вината върху някой друг...
И много други...
Докато те чета, веднага се сетих за Болка и величие. Ако не си го гледала - препоръчвам. Аз не съм впечатлена, но е интересен за хора, които обичат стереотипите

По темата. Не държа никой да учи нищо от живота ми. Ако някой се нуждае от уроците ми, то той се учи, без да ми е важно да ме информира.