Отговори
# 45
Скрит текст:
- всеки е потресаващо /дори обидно/ заменим
Да, наистина е потресаващо. Майка ми цитира някой (не зная кой), който нарича смъртта "великата оскърбителка на живота". Независимо колко си ценен и важен, може да те няма след 8 минути заради някаква алергия.

постът ми беше с друг уклон - имах предвид взаимоотношенията между живите хора

# 46
Разбрах те, просто екстраполирах идеята малко по-надалеч.

# 47
Никой за нищо не ти е длъжен.
Помогни си сам, за да ти помогне и Бог.
Поставяй себе си на първо място.

# 48
дева ми напомни за още два урока:

- никой не е длъжен да те обича
- това, че някой не те обича по начина, по който искаш, не означава, че не те обича

# 49
  • Варна
Най - ценния извод е да се наслаждавам и преживявам пълноценно всеки ден.
Вече не правя компромиси с емоциите си. Перфектно отношение, доверие и лоялност са само за определени хора.
Уча се на егоизъм .
Игнорирам негативни хора.
Да не планирам, конструирам, очаквам дългосрочно, в личен план. Мнозина вече са в гробищата, неосъществили и отлагали плановете си.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 12:30 от Viviana91

# 50
  • София, Лагера
Най-големите си и важни уроци научих скоро. Урокът за самоуважението - преди всички други да уважавам и ценя себе си, да се грижа за себе си и никога да не се поставям на последно място.
Урокът за токсичните хора и връзки - никога да не работя за подобряване на такива връзки, никога компромиси за такива хора. Колкото повече усилия полагах за успешно развитие на такава връзка, толкова по-токсична ставаше тя за мен, а човекът до мен - още по-жаден да съсипва живота ми.
Това мнение трябва да се закове на първа страница. Не само в този форум, а и на вратата на всяка къща, училище, трамвай Wink

За мен важен урок е да не страдам за нещата, които си отиват от моя живот, които губя. Защото често идват по-добри. Клишето със затварянето на една врата и отварянето на друга.

Ожених се на 23, забременях, бях ужасно щастлива! После загубих бебето, просто сърцето му спря и докторите не можаха да казат дори защо така е станало. Срути ми се светът, мечтите, всичко! В последствие мъжът ми се пропи. Нямахме деца, а токова много исках! Разведох се и намерих друг мъж. Сега имаме 2 прекрасни дечица. Ако онази мъничка душица беше оцеляла, намаше да имам това семейство...

# 51
Да не вярвам на ласкави думи и обещания дори от човек, който съм познавала от години.
Клишето "Не думи, а действия", за мен се оказа на 100%

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 21:40 от Judit Becker

# 52
Това мнение трябва да се закове на първа страница. Не само в този форум, а и на вратата на всяка къща, училище, трамвай Wink

За мен важен урок е да не страдам за нещата, които си отиват от моя живот, които губя. Защото често идват по-добри. Клишето със затварянето на една врата и отварянето на друга.

Ожених се на 23, забременях, бях ужасно щастлива! После загубих бебето, просто сърцето му спря и докторите не можаха да казат дори защо така е станало. Срути ми се светът, мечтите, всичко! В последствие мъжът ми се пропи. Нямахме деца, а токова много исках! Разведох се и намерих друг мъж. Сега имаме 2 прекрасни дечица. Ако онази мъничка душица беше оцеляла, намаше да имам това семейство...
Щеше ми се да не го бях прочела !

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 12:42 от Анонимен

# 53
Повтаряемостта на грешките е правопропорционална на шанса, който им се дава. Иначе животът може да обори със ситуации и обстоятелства всеки. Тъкмо науча нещо и той ми се изхили в лицето. Съгласна съм с почти всичко прочетено, то се явява някак общоприето.

# 54
  • Linz
Всички написани в темата малки урочета могат да бъдат продължени до безкрай, но всички произтичат от един основен урок- крайната жел на живота. Не се наемам да го обобщя, защото той е нещо, което трябва да бъде почувствано, а думите не могат да изразяват емоциите в дълбочина. Тази мъдрост всички я носим в себе си и когато опитът достигне до някаква критична точка, започва да се проявява и животът на човек става все по-осъзнат.

# 55
За мен "голямата истина" на живота е любовта.

# 56
Урокът ми е, че никога не можеш да кажеш, че познаваш себе си достатъчно добре. Винаги има какво да те изненада в теб самия. А може да се окаже, че изобщо не си се познавал.

# 57
Да не съдя, да не изпреварвам с приказки събитията, да разбирам гледната точка на различните от моето мнение, не да се съглася, просто да разбера.
Да бъда борбена и самодостатъчна (емоционално, финансово, всякак), по много тежък начин го научих, както и това, че никой не ти е длъжен, вкл. родителите (не че някога са се държали като да са ми).
Да бъда благодарна - още се уча на това, това ми е най-трудното нещо като за моя характер.

# 58
  • Велико Търново
За 30 години, живота ми показа не веднъж, че трябва да съм търпелива и постоянна. Аз обаче, явно не го приемам като урок, и все бързам и нямам търпение.

# 59
*Че  реалността е само в този момент. И сами сме си виновни като я изпускаме, преследвайки бъдещи хипотетични теории или зацикляме в минали неприятни събития.
*Че не съществува Трябва - нищо не трябва!  Защото е самоограничение правиш ли го да изпълниш нечии чужди очаквания или рамки, които не разбираш.
*Че само свободния избор е осъзнат и носи щастие. А как се прави свободен избор - това се учи, ако успееш да си добър ученик на живота.
*Че любовта съществува и може да бъде безусловна. И това се учи и разбира, стига да те интересува и търсиш отговорите в себе си, а не в другия. Никой не може да отговори на собствените ти въпроси.
Първо трябва да се опиташ да си помогнеш сам, после да търсиш помощ от другите.
*Че овладяването на емоциите не те прави безгласна буква, а ти дава шанс да обмислиш преди да реагираш.
*Че истинските приятели са вечни - и след 20 г. да се срещнете, има такава лекота в общуването все едно не сте се разделяли.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 15:24 от unabella

Общи условия

Активация на акаунт