Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 198
Лидълски боб, готвен сто часа, няма увиране, но пък за сметка на това е вкусен.

Сланина с лук и маслини.

Пилешки сърчица с лук.

Мързелив неделен десерт.

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 12 810
От мен винен кебап със свински врат.



Клик за по-голяма, ако...  Wink

# 32
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 728
Неделна закуска: пълнозърнвсти палачинки с фъстъчено масло и сладко.



   Пилешка гъста супа; свинско филе с моркови и лук; салата от лилаво зеле и моркови.







    Вчерашните кифлички за закуска; пилешки бутчета в сметанов сос; картофено пюре и млечна салата.







# 33
  • Мнения: 444
И още един боб Simple Smile

Салата, пюре с праз и хек

Гъби с ориз

Пилешка супа

Баница и още 1 с праз


Зелена салата и сарми

# 34
  • Мнения: 2 288
Благодаря за поредната, нова, вкусна тема!
За запис една стара снимка на точена баница

И въпрос-искам и аз да направя боб с пушено месо. Всичко сурово ли слагате, как?

# 35
  • Мнения: 44
Цитат
И въпрос-искам и аз да направя боб с пушено месо. Всичко сурово ли слагате, как?


Скрит текст:
Да, всичко сурово. Слагаш нарязан кромид, морков и чушка. Прибавяш фасула и пушеното месо. Най-добре става с пушени ребра. Заливаш с вода и вариш до готовност на фасула. Отделно правиш запръжка-в тиган се слагат 2-3 с.л. олио, като се сгорещи се прибавя 1 с.л. брашно. Разбърква се да се позапържи и се добавя 1 с.л. червен пипер. Разбърква се отново и се изливат доматите-пасирани, настъргани или дом.сок, дом.пюре, размито с малко вода. Дърпа се от огъня и се прибавя постепенно от течността на фасула. Бърка се, за да се хомогенизира. Запръжката се излива при фасула с постоянно бъркане. Оставя се да поври пет-шест минути. Слагат се и подправките-сол, гьозум, чубрица и др. Ако месото е солено трябва да се внимава със солта.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 15:32 от ralica101

# 36
  • Мнения: 598

Един тутманик от мен, да ви следя.

# 37
  • Мнения: 20
За да не е само запис от мен
ориз с пилешко и зеленчуци

И крем карамел

# 38
  • Sofia
  • Мнения: 12 810
Бургер с домашно бриош хлебче,  кюфте от черен боб и броколи, топено сирене,  сос - домашна майонеза с чесън и печен на огън патладжан (страхотни пушени аромат и вкус!), ананас и авокадо.  И супа крем брюле с ягоди (щото не бяха сладки...).

# 39
  • на последния етаж
  • Мнения: 5 867
От мен винен кебап със свински врат.
Morena, може ли да помоля за рецептата?  bouquet

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 12 810
Morena, може ли да помоля за рецептата?  bouquet
Разбира се, с удоволствие, заповядай!  Hug

Скрит текст:
Винен кебап
- свински врат
- сол и п-р
- лук
- чесън
- дом. пюре
- червен п-р
- бяло вино
- брашно
- домат (консерва при мен)
- ориз

Месото овкусявам със сол и п-р и запечатвам на тиган, след това наливам гореща вода (спред това колко бульон ще ми трябва за соса) и варя 35 мин. После почиствам мазнината и накъсвам месото на хапки. Запържвам повечко лук с малко сол, на бавен огън, да стане сладък, добавям скилидка чесън, доматено пюре да се позапържи и то, червен п-р, п-р и ако има нужда сол, виното. Като се изпари то, слагам брашно (пак зависи, колко сос според местото пък...), разбърквам и наливам бульона от месото, оставям да заври и добавям месото, а към края и доматите (2-3) блендирани.  Ориза (моя беше дългозърнест, затова не го мих, каквото има нишесте да го ползвам)  варя с вода 1:3 и наглеждам, когато се образуват кратерчета, изключвам и оставям похлупен.

# 41
  • Мнения: 3 908
Кето солени курабийки

# 42
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 765
Добруджанки...или питки с масло/така им казваше свекърва ми/

Боб  Joy 5-6 за 3 страници само. Но в почивните дни има време за него

и за питките на matze  Wink

Бисквитена торта, но в купички. Я всеки да си я яде отделно  Crossing Arms  Laughing

# 43
  • Мнения: 209
И аз да се престраша да се включа: Суджукакя Simple Smile

# 44
  • ВАРНА
  • Мнения: 2 941
Веяна скумрия

Общи условия

Активация на акаунт