Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 22

• 76 169
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
*Sve*, как приготвяш хека на фурна? Аз все го пържа, че е суха риба, но твоят изглежда много апетитно.

# 481
  • Русе
Благодаря, Dara888!
Скрит текст:
Досега хека винаги съм го панирала, но реших да пробвам на фурна и май така ще го приготвям вече. Нарязах глава лук на шайби и подложих под парчетата риба. Овкусих със сол, черен пипер и розмарин, сложих няколко парчета лимон и ръснах малко олио отгоре.  Покрих с фолио и пекох известно време. Използвах кръгла тава и правоъгълно парче фолио, така че не беше плътно покрита тавата, което не знам дали беше от значение. Като прецених, че е готово, оставих пет минути без фолио да се позапече и това е. Гледах да не я пресготвя и да я изсуша.

# 482
Благодаря, Дени 🌷, шпатула им казвам аз на тези, дано запомня правилното название.

Благодаря, Све, вкусен беше....ииии голям, та наврях половината във фризера 😏

Пилешки бутчета с ориз от вчера

# 483
  • София
Свински език в маслено-чеснов сос.

# 484
  • от точка К до точка С и обратно
Привет, привет! Отдавна не съм се вясвала тук, но Коледа е на прага и споделям една лесна сладка идея, от която може да се възползвате, ако правите бисквитки  -
шоколадово-портокалови бисквитки

# 485
  • Шотландия/Абърдийн
Пълнени чушки със кайма и ориз и Картофена крем супа със сьомга и сметана. .       

# 486
# 487
Линцери

# 488
  • тук...при моите момчета
Това за сега☺.На котлона къкри обикновенна картофена супичка,а във фурната-баничка.Лека и вкусна вечер на всички😉🍷.

# 489
Здравейте!
Morena, очите ми останаха в твоята салата "Цезар", много вкусно изглежда! Тайна, този език го обожавам!
Аз ще покажа само десерта, защото основното са спагети с "Болонезе". Уютна вечер! Simple Smile
http://---shoretner923-2rE8AfN

# 490
  • Bарна, морето, сините вълни

Втората партида коледни сладки
Напукани сладки - Червено кадифе

Бисквити с рожков и сушени червени боровинки

Салата от кус-кус, йогурт, крема сирене, кисели краставички, шпек, грах и царевица

Кисело зеле с червен пипер

Пържени картофи и суджук

# 491
У дома за вечеря - пита "Сувлакя" (или дюнер) - пълнена със пържени картофки, домати, кромид лук, свински хапки и дзадзики (цедено кисело мляко и краставица)

Скрит текст:
месно-зеленчукови рула в кора за баница; ориз със зеленчуци

сьомга на тиган; някаква измислена "история" от брюкселско зеле, морков и сирена (няма да направя втори опит Rage)

шницели конфекция и запеканка с броколи

лучник (рецепта от северо-западна България)

десерт - грозде, ябълки и сладолед

Спокойна вечер пожелавам на всички ви Sparkling Heart  Wine Glass

# 492
  • София
Привет, привет! Отдавна не съм се вясвала тук, но Коледа е на прага и споделям една лесна сладка идея, от която може да се възползвате, ако правите бисквитки  -
............
Чудесни са! Писах ти и във фейса , че още малко и ще ги завъртя, толкова ми харесват, точилката ми е налице, остава ...да ги врътна.  Wink

Чудесни! Да ги гребнеш една веднага..

От мен - Турски Менемен, нямам време за друго, кой ял - ял, който не му харесва... ми..

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/e.html

# 493

Цяло пиле със зеленчуци и лимонов сос (кръглите неща не са картофи ,  а...червена ряпа )
Скрит текст:

# 494
  • Sofia
Хремава съм Sad, та бързо, лесно и вкусно... нали сме фенове...
И кутията днес:
МЗ - дюла
Обяд - по азиатски - оризови нудли с шийтаке (имах за оползотворяване) и салата от китайско зеле с оризово-сусамов дресинг и чили; и роо барче с мака има, ама не и в кадрото... Wink

Morena, очите ми останаха в твоята салата "Цезар", много вкусно изглежда!
Благодаря, Бени! Вкусна е, щом щерката забравила дресинга, който снощи нагъна и яла салата без него и пак само повтаряше "много вкусна беше!".

О, пък аз не виждам снимките на sve.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт