Фермата сезон 5 тема 8

• 42 131
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 135
И пази Боже, ако само богатите могат да бъдат себе си, надявам се да си много богата и успяла, че иначе си за съжаление.

Разбира се има и бедни, които си позволяват да са истински, ама са рядкост и най-вероятно бедността им е резултат от естествеността.
Аз съм достатъчно богата за да си позволя да съм себе си. Не ме е страх да си кажа мнението да не би да ме джитнат от работа или училище - да го направят - няма проблем, достойнството ми е по-важно от тия неща. И  причината е спокойствието, които имам, че няма да умра от глад от шефче ме нарита. Много хора търпят и стискат зъби за да не загубят хляба си, защото зависи от друг човек. Не че аз не завися от мъжа си ама той ме търпи и това за мен много важно - не мога да живея в непрекъснат страх, че ако си кажа мнението или си изпусна нервите има опасност да се окача сама и на улицата. Но толкова много хора, които не смеят да гъкнат защото буквално оцеляването им зависи от стискането на зъби. Това е много тъжно - човек трябва да се бори за себе си, за свободата си и независмостта си, за щастието си, за сигурността си....

# 136
Лейди Годайва, току що прочетох историята за невестулката и уаууу, втората част е като страшна приказка за лека нощ.Беше интересно, благодаря.
biglubo за втори път ще пусна линка към бизнеса на Митко 1.Един дребен съвет, ако не харесвате някого и искате да го уязвите, първо поровете в нета, питайте гугъл ...а така излиза, че говорите като лелка от пейката пред блока."Кой е тоя, кой го знае тоя?".  
https://bg.linkedin.com/company/kanbanize?trk=public_profile_top … d_current_company
deivi ти си живото доказателство, че Jameson изостря погледа. Stuck Out Tongue Winking Eye Думите ти :
"Ако си истинска жена не носа ти да е дълъг 10 см, каквито и дефекти други да имаш мъжете пак ще те забелязват и ще търсят компанията ти."  ме подсетиха какво казват за най-красивата жена в древния свят Клеопатра - че е имала доста масивен нос. Аз пък един път имах неблагоразумието да коментирам пред приятели носа на Барбра Стрейзанд, нещо от типа :"Има пари, има достъп до най-добрите пластични хирурзи, защо не го оправи този нос". Мъжката част не ме разбра, даже заявиха, че имало нещо секси във вида и Mask  
Нищо лично, но ако човек е възпитан, спокоен, разсъдлив и не прибързва с приказки винаги ли подозирате "  нещо скрито недоисказано и нещо, което остава на заден  план." ?  Всеки има заден план, дори Веселка. И шумния глупак , който заедно с Краса и Марга недоволстваха от идеята за "клуб на инициативните" има заден план. Защо вместо да се хвали, че в събота не става за сделка от 5 хил.лв. не каза , че фирмата му е от тати ? Задния му план е да се прави на баровец, на психолог, на "голямата работа", обаче се излага с мързел и  куц хумор. И се заби при най-мързеливата и тъпа жена във Фермата, истинска мъка е да следя разговора между двамата, то накъсани изречения, то самите те се питат "какво искаш да кажеш" ... мъка  без субтитри.

# 137
Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 23:07 от Лейди Годайва

# 138
Вчера в стария мол в Стара Загора видях Станислав. Изглеждаше по същия начин както по тв. Grinning Хубав е без да си показва зъбките обаче Grinning Беше в кафето с две негови приятелчета. Казах деликатно на моя приятел да се обърне да го види, ама не се получи точно така..... Хаха. Ама и самия Станислав бая се оглеждаше. Явно бройка мацки в мола Grinning

Ами малко или много - ИЗВЕСТЕН е завалията . Нормално е да вдигне ''гребенчето петльово''. Дано му се получи . Не е лошо момчето ....

# 139
Tary аз знам какъв е бизнеса на Митко.Не си ми разбрала поста.Моя пост е в отговор на друг пост в който пишеше, че Митко е влязал да рекламира бизнеса си.В никакъв случай не бих уязвил Митака, защото според мен, ние много си приличаме.Напълно го разбирам и бих постъпил точно като него в почти всички случаи.Аз знам за какво става дума, защото и аз съм в тази сфера, но съм сигурен, че много малко от хората, които не са свързани с тази сфера, имат понятие какво прави Митко и къде се използва.Затова и няма как Митака да рекламира софтуера си във фермата.А и аз не съм чул той да говори за софтуер.

# 140
Митко не е влязъл да рекламира бизнеса си , а идеята си за подкрепа на малкия бизнес и бизнес идеите на млади и креативни хора. Нарича се Бизнес инкубатор. Иска да задържи младите хора в България и в частност в малките градове, като стартира от родниния си Димитровград.

# 141
Така е.Това е доста различно от това да рекламира бизнеса си.

# 142
Лейди Годайва, току що прочетох историята за невестулката и уаууу, втората част е като страшна приказка за лека нощ.Беше интересно, благодаря.
biglubo за втори път ще пусна линка към бизнеса на Митко 1.Един дребен съвет, ако не харесвате някого и искате да го уязвите, първо поровете в нета, питайте гугъл ...а така излиза, че говорите като лелка от пейката пред блока."Кой е тоя, кой го знае тоя?".  
https://bg.linkedin.com/company/kanbanize?trk=public_profile_top … d_current_company
deivi ти си живото доказателство, че Jameson изостря погледа. Stuck Out Tongue Winking Eye Думите ти :
"Ако си истинска жена не носа ти да е дълъг 10 см, каквито и дефекти други да имаш мъжете пак ще те забелязват и ще търсят компанията ти."  ме подсетиха какво казват за най-красивата жена в древния свят Клеопатра - че е имала доста масивен нос. Аз пък един път имах неблагоразумието да коментирам пред приятели носа на Барбра Стрейзанд, нещо от типа :"Има пари, има достъп до най-добрите пластични хирурзи, защо не го оправи този нос". Мъжката част не ме разбра, даже заявиха, че имало нещо секси във вида и Mask  
Нищо лично, но ако човек е възпитан, спокоен, разсъдлив и не прибързва с приказки винаги ли подозирате "  нещо скрито недоисказано и нещо, което остава на заден  план." ?  Всеки има заден план, дори Веселка. И шумния глупак , който заедно с Краса и Марга недоволстваха от идеята за "клуб на инициативните" има заден план. Защо вместо да се хвали, че в събота не става за сделка от 5 хил.лв. не каза , че фирмата му е от тати ? Задния му план е да се прави на баровец, на психолог, на "голямата работа", обаче се излага с мързел и  куц хумор. И се заби при най-мързеливата и тъпа жена във Фермата, истинска мъка е да следя разговора между двамата, то накъсани изречения, то самите те се питат "какво искаш да кажеш" ... мъка  без субтитри.
Мале, Мале много злоба и грозни коментари в този коментар. "Шумен глупак", "мързелива и тъпа жена". Разбрахме, че харесваш ИТ-то, но не е необходимо да си изливаш злобата на останалите. От линка, които си пуснала не разбрах много, явно и аз съм тъпа.Идеята за клуба на ИТ-то беше под всякаква критика, те не са негови служители, имах чувството, че ИТ-то искаше да се покаже, че е нещо повече от останалите, все едно вдига ръка в някой час и иска да се докаже пред госпожата, че той е най най и тя след това да каже браво на Митко отново той знае най много. Тип зубър ми е.

# 143
Имайте предвид, ще два поредни поста от един и същ потребител не се толерира.

Защо мислите, че Калайджиев не си мърда пръста и седи само на един диван у тях и татко му го залива с пачки?
Така като чета как го обсъждате, оставам с такова впечатление. Имам познати, чиито родители имат собствен бизнес, синовете и дъщерите също участват в бизнеса и вярвайте+ бачкат яко. Понякога няма събота, няма неделя- бачкат!

# 144
На кого да го рекламира този бизнес.Хайде от толкова пишещи в темата, да видим дали някой разбра, точно какъв му е бизнеса и ще закупи ли някой софтуер от фирмата на Митко?
Доколкото  аз разбрах ,Митака АЙ ТИ , желае да създаде университет - тип инкубатор за предприемачи .Иска да образова повече хора,точно как се прави бизнес , за да започнат да го правят и респективно да се мултиплицира този процес и знания .Хубава цел си е поставил! Аз лично го адмирирам !

# 145
Имайте предвид, ще два поредни поста от един и същ потребител не се толерира.

Защо мислите, че Калайджиев не си мърда пръста и седи само на един диван у тях и татко му го залива с пачки?
Така като чета как го обсъждате, оставам с такова впечатление. Имам познати, чиито родители имат собствен бизнес, синовете и дъщерите също участват в бизнеса и вярвайте+ бачкат яко. Понякога няма събота, няма неделя- бачкат!
Напълно съм съгласна с теб. А и той нали още в началото беше казал, че баща му не го е подкрепял много и не му е обръщал внимание, не са били в добри отношения.

# 146
  • ново
Добре де, баща му, му дал бизнес, че на кого да го даде, на мен ли? Аз като имам няколко имота от майка ми и родителите на ММ какво да направя, да ги подаря ли, или да се засрамя, че са ми ги дали?

Tary, ".Един дребен съвет, ако не харесвате някого и искате да го уязвите, първо поровете в нета, питайте гугъл ...а така излиза, че говорите като лелка от пейката пред блока" това са твои думи, нали? Прочитай си ги по-честичко 🙂 Излиза, че и ти говориш като лелка от пейката. Не познаваш Калайджиев и не си запозната с бизнеса му, нали? Ако греша ме поправи.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 23:47 от Г&В

# 147
Вижданията на Калайджиев син и баща спрямо бизнес и лично време се разминаваха, Митко работеше за баща си, но се скараха и Митко се отдели от него и замина за София - искаше да му покаже, че може да се оправя сам. И го направи. В началото работеше като букмейкър в пункт на Еврофутбол. В последствие се сдобриха и баща му помогна за брокерската къща. Той е сторителен предприемач, собственик на хотел и общински съветник в Благоевград. Смело мога да твърдя, че Митко се справя доста добре, има нюх, интелигентен е, можеше да бъде независим, но вече не беше необходимо - баща му го знаеше. В момента баща му помага в известна степен, но смятам, че и сам Митко би се справил добре. Предвид връзките и влиянието, което има на кого да помогне ако не на сина си? Смятам, че Митко не влиза в категорията "мамино"-татино синче.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 23:53 от Organza

# 148
Според мен не е дотолкова това, че баща му му помага и че бизнеса е негов, а че характера на Димитър е отвратителен - според мен. Мързелив, несъобразителен, и двуличен клюкар.

# 149
Проблема не е в това,че баща му е дал разработен бизнес и капитал(без да броя и колко парички в кеш са отишли при Митко ей така,за джобни).Митко2 дразни като дава акъли как да тръгнеш от нулата и да се разраснеш професионално,когато той самият си няма никаква идея за какво говори,защото на него всичко ми е дадено на готово.
Освен това говори с пренебрежение и високомерие като се изтъква какъв бизнесмен е.Хубаво,но всичко негово е реално татьово.
Реално погледнато,дори една Веселка е постигнала мн повече от този готованко.

Общи условия

Активация на акаунт