Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 32 591
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Чувала съм, че на пазара Илиенци има изкуствени цветя. Някоя проверявала ли е, как са като зена/качество?
Аз за сега поръчвам от алито, но ако тук са същите, по-добре да ги видя.

# 376
  • София
Момичета, днес една от колежките в работата каза, че сватба на високосна година не било на хубаво. Думите бяха “ То пръстена е важен пък сватба догодина”. Аз направо посърнах на този коментар. Някоя от вас има ли близки или познати със сватби през високосна година, че се притесних вече.

# 377
  • София
Момичета, днес една от колежките в работата каза, че сватба на високосна година не било на хубаво. Думите бяха “ То пръстена е важен пък сватба догодина”. Аз направо посърнах на този коментар. Някоя от вас има ли близки или познати със сватби през високосна година, че се притесних вече.

Със сигурност има хора, щастливо женени на високосна година Simple Smile На мен 2020 ми звучи супер. Както казваше фризьорката ми, докато бях бременна (има поверие, че не трябва да си режеш косата, докато си бременна) - "ако ти не вярваш в това, няма значение".

Малко тъпо влизам в темата, момичета, ето "историята" ми: https://www.bg-mamma.com/?topic=1071210.msg37632397#msg37632397

Днес си запазихме датата в гражданското Simple Smile

# 378
Честно казано не вярвам на тези измислици. Тази година не е хубаво защото е високосна, следващата не е хубаво защото примерно по китайския календар е година на не знам си какво животно и т.н и т.н.

# 379
Не знам защо се влияете от мнението на колежката, жената от магазина, или еди си кое. Ако се обичате и сте решили да го направите, просто се оженете. Няма как да бъдеш сигурна ще сте заедно ли след 1 година или след 20 години, защото сте станали семейство през високосна година и трябва видиш ли да обречем брака си на провал 😁

Историята на Алегра ме трогна! Радвам се, че е дошъл и вашият миг! И сте постигнали всичко заедно с много труд и усилие. Това е важно, че сте изградили семвйството, което сте днес! Шапка ви свалям! За ентусиазма, за любовта, за всичко, което сте създали заедно! Бъдете щастливи! ☺

# 380
Алегра, много се радвам за вас 🤗 откривам много общо в историите ни 😆😊😊 Коя дата си избрахте?

# 381
  • София
Бенчита, трябвало е още в началото да изясните тези неща с цветовете, облеклата и други подробности. Така бяхме ние с нашите кумове, така са сега младоженците с нас. Поканиха ни, всичко точно, еуфория, приятни емоции, покани и веднага след това се разбрахме, че няма да се купува нищо БЕЗ знанието на младоженците. Изпратих ѝ няколко рокли, тя каза какво би ѝ харесало, хванахме се двете, ходихме, пробвах, гледахме, обсъждахме, снимахме и ТЯ реши, че роклята ще е тази. Изключително доволна съм от избора ѝ, роклята ми стои прекрасно. Поръчах я, дадох капаро и сега очаквам да ме викат за проби. Сега булката ми праща снимки на обувки и ще ходим да пробваме с НЕЯ различни варианти. Така ще процедираме и с бижутата ми, прическата, грима. Същият сценарий ще има и за младоженеца и кума. Ние с булката ще ходим с тях, ще пробват и ще се прецени кой как да е облечен. Неприятни изненади в деня на сватбата не искам да им правим.

Чаши, свещи, букет на булката и всичко, което е приятно задължение на кумовете, ще се плати от нас и ще се поръча от тях. Ние не бихме се ангажирали с избора на подобни неща.

Моят съвет е да бъдеш тактична, но директна с нея, не е започнала да шие роклята, ще си ползва плата за друг повод. Не виждам и защо ти трябва да ѝ купуваш друг плат, все пак тя не се е посъветвала с теб.

# 382
Да бе, това с тези поверия, ако човек вярва на всичко, направо ще се побърка. Това за кумовете също - доста традиции вече са модернизирани или не се правят, защото просто не са в крак с времето. На нашата сватба ще сме с кум - най-големият брат на ММ и кума - моя много близка приятелка. Дали ще си кръстим детето е сложен въпрос, защото той е англичанин, а те не са православни християни. Имал е вероучение в училище и от там е станал много против религията като цяло. Казвал ми е, че като имаме деца, сами ще ги оставим да си решат. Църковен брак няма да имаме, както се досещате, то и аз не съм много религиозна. НО някой ден живот и здраве мисля, че ще имаме дебат за кръщенето, защото аз съм кръстена и искам и децата да са. Grinning

Относно нахалната кума - и аз мисля, че трябва да отидете заедно да изберете нещо. Това е много неуважително да си избере и да си купи без дори да ти каже. Все едно "Абе, да се оправя, аз ще нося това, много ѝ здраве". Не мисля, че има жена, която не е наясно как се процедира, когато се кумува. Даже, ако има как да я смениш с някоя приятелка, още по-добре.

# 383
Даа, така ще направя! Вчера говорих с ММ, обясних му колко е важно това за мен и той ме разбра. Така или иначе има и други въпроси по които не сме окей.. направо ще изясним всичко наведнъж 😀 ..

# 384
Да се изкажа по последните коментирани теми. Simple Smile
За мен си е гадничко да се поканят кумове, които не са двойка, но имат половинки и половинките да са седнали някъде из публиката. Неуважително ми се струва спрямо тях. При нас половинката на кумата ще седне на сватбената маса. Като цяло си има разрешение за тези проблеми, ако се позамисли човек, но те трябва да дойдат от младоженците.
За сватби през 2020 година... Ами, ще се женим! Joy Ако на някого изкоментирал с "пръстенът е важен, а другото после", ще му кажа да си гледа работата. Не вярвам в това суеверие и си мисля, че е много невъзпитано да се изказваш по такива въпроси, ако не те питат, камо ли да определяш кое е важно и кое е. Има един сватбен месец, който не харесвам и за който съм си наумила, че не е добра поличба. Знае го младоженеца и няма да се женим през него. На останалите хора не разказвам, познавам хора женени през него, такива, които ще се женят тогава, но защо да ги натоварвам с нещо тиктакащо в моята глава?
Бенчита, радвам се, чи се разбрала с бъдещия ти мъж по въпроса. Това е най-важното и стискам палци последващите разговори да минат безпроблемно.
Остават само 22 дни докато отида в София да търся булчинска рокля. Хем нямам търпение, хем се притеснявам ще намеря ли рокля в бюджета ми, а не иска да го надхвърлям, понеже вече е разтегнат максимално.

# 385
Welt, От чисто любопитство питам, кой е този месец? Стана ми интересно.
За рокля- ще намериш своята, не се притеснявай!

# 386
По принцип разбирам какво имате предвид, когато казвате, че не е хубаво да се канят хора, които не са двойка за кумове. В най-добрия случай те трябва да са приятелска двойка и да са еднакво близки и с двамата младоженци.
Но например в моя случай кумът щеше да се развежда с жена си. Ние до последно преди да им дадем поканата сега декември (дадохме я по-рано, защото са от Англия) не знаехме дали е редно да я каним или не. Накрая се оказа, че са решили да се съберат. Междувременно аз си поканих най-добрата ми приятелка, която в момента няма приятел. Ако се появи такъв в бъдеще, той няма да седи с нас, а ще бъде близо до нашата маса. Кумът и жена му имат две деца (едното от първи брак на мацката).
Сега по вашата логика трябва да поканим както жена му, така и децата + евентуалното гадже на кумата? Grinning
Жената на кума е ревнива, но ще ѝ обясня съвсем приятелски, че няма поводи за ревност.
И според мен знаете ли кое е по-кофти? Ако има първи танц кум и кума, когато реално те са с половинките си.
Затова ние няма да каним кума и кумата на танц след нас. Пък то по време на сватбата никой не е закован да си стои на стола. Ще минат някакви минути, аз ще отида при гостите, младоженеца и той, не си го представям като статична сватба. Сядаш само да ядеш и да пийнеш нещо. През останалото време си на дансинга, където няма запазени места.

# 387
  • София
Ние поканихме най-добрия приятел на ММ и приятелката му тогава. Моята най-добра приятелка нямаше партньор по това време. Преценихме, че е редно да поканим кума и дамата му. След една година и те се ожениха, сега си имат дете, много сме близки и се разбираме чудесно. Момичето по никакъв начин не е настоявало да бъде кума, съобрази се с моите желания, макар и да не бяхме супер близки по онова време. С времето си допаднахме.

Моята най-добра приятелка се събра с едно момче, още живеят заедно, но той държи да се събират само с негови познати и роднини. Постепенно тя загуби връзка с всичките си приятели и спря да ни се обажда.

С две думи човек никога не знае. Направете така, както вие го усещате! Няма как да прогнозирате години напред какво ще стане.

За кръщаването- не се знае, дали изобщо ще имате желание да кръщава, а ако решите, то не вярвам някой да се сърди. Ние избрахме кума да кръщавата, кумата беше плътно до него, приготвиха се хората според нашите желания, изобщо не е имало сърдене. Тя чувстваше деня като техен празник и досега казва НИЕ кръщавахме! Аз също не бих имала претенции, ако ММ кръщава след години или пък изберат трети човек.

За годината е същата работа. Не се ли разбирате (недай Боже!), нито година ще ви спаси, нито дата и обратното- има ли хармония и на петък 13-ти във високосна година да се ожените, пак ще сте щастливи. Peace

# 388
  • Божурище
Здравейте. Присъединявам се към отборът на булките за 2020 година. Нашата сватба ще бъде на 15 Август в гр.София. Запазихме ритуална зала и църква. Ресторанта мисля да е Rosslyn Central Park Sofia, понеже сватбата ми ще бъде малка - около 40 човека. Спряла съм се на фотограф заедно с ди джей и водещ, но ми е проблем украсата. Не ми иска да давам много пари за украса,а да бъде нещо семпло и ненатруфено. Моля за съвети. Пожелавам успех на всички булки Simple Smile

# 389

Благодаря, аз им исках оферта и ми казаха, че е възможно през следващата година да има промяна на цените. Още не знаеха. Става дума ако 2020 се запази за 2021 г. Иначе аз си представям зимна сватба в Тера с тези красиви картини, които имат мисля че ще е много хубаво. През януари ще запазя със сигурност някъде.

И аз се записвам със зимната си сватба 2021. Вече започнах същото ходене по мъките с офертите или по-точно отказите от хотели, че и диджеи, така че ще се радвам много, ако споделяш как се развива вашата организация.
Не мога да повярвам, че 13 месеца изведнъж се оказаха скандално рано за планиране на сватба, при все че летните се запазват година и половина по-рано и това е ок.

Общи условия

Активация на акаунт