Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 268
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
При нас венчавката ще струва 200 лева с включено право за фото- и видеозаснемане. Без тях би била 140. Но става дума за малка църква в малко населено място, предполагам, че в по-големите и в катедралите има значителна разлика в цената.
В коя църква ще сте Вие? Ние предпочитаме да е малка.
Ако сватбата ви е в София, започнете от ресторанта. Час за ритуална зала все ще има, ресторантите са най-трудни, може да се наложи да смените датата.
Да в София ще е. Ние сме се спряли на няколко хотела с ресторанти и за тях има още много свободни места и затова си позволихме да запазим датата.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 17:15 от AnMary

# 166
Честито!
Относно бюджета - вашият какъв е горе долу?
Ние също мислехме, че повече от 45 души няма да направим, но отиваме към 65...70.
Менютата ще са ни по 60-65лв + по 9лв на човек за напитки. Ориентировъчно всичко ще ни излезе около 12 500лв. при начален максимум 10 000. Тук не включвам моето облекло и на моя мъж за сватбата, което общо ни излиза около 2000лв. Иначе в бюджета влиза ресторанта, изнесен ритуал, ДЖ, видео, агенция за декорация, фолклорен състав за народни танци, покани, подаръци и такива неща. Фотото ще ни е почти без пари, защото ще го прави професионален фотограф, който е личен приятел на семейството, но цените са около 1000лв поне. И също няма да имаме църковен брак.

Ако искаш нещо за около  5-6000лв, напълно е възможно, но според мен трябва да отпишеш 6ато и Вила Екатерина със сигурност. Също вместо менюта на човек, може да помислиш за нещо тип шведска маса.

Като цяло след като ти мине еуфорията заповядай да ни разкажеш какви идеи имаш, какво ти харесва, какъв ти е бюджета и т.н., за да можем да ти бъдем по-полезни. Blush
[/quote]

Благодаря! Ние също няма да правим църковен брак, искам изнесен ритуал, декорацията ще си я правя сама или с минимална помощ, както и поканите и подаръците за гостите. Не мисля да ползваме агенции. Харесах си място днес, което засега ми е фаворит - ресторант Корията. Там имат градина, както и горичка за ритуала, залата им също ми харесва. Кувертите им са между 50-70 лв...
Бюджет нямаме в момента зададен, но ми се иска да не минаваме 7хиляди.. можем да си позволим и 10, но ми се струва просто безумно.. За мен нещата, без които не може са хубаво място, меню, фотограф (имам също познати, но и съм готова да отделим 1500 лв) и рокля - тук компромис не правя.
 Попринцип работата ми е да организирам събития (конференции и тийм билдинги) и имам представа за доста неща, просто не съм организирала сватби. С бюджет 10хиляди съм правила огромни корпоративни партита за по 300 човека...

# 167
Здравейте момичета!

Да се похваля имаме църква ! Ухууу

В Слатина до зала Фестивална . Църквата се казва “ Света троица”. Цената е 310лв. В нея е включено, възможност за снимане на фото и видео и също така хор.

Хубава вечер! 🌸

# 168
Bonbonishokoladi, и аз имам опит с организация на събития за около 300 души, но тук си е различно в доста отношения, като навлезеш в организацията ще усетиш разликата.
Ресторантът изглежда много добре.
Щом си решила да си правиш декорацията, помислила ли си за арката за ритуала? Имаш ли идеи от къде ще я поръчаш? От колко часа от ресторанта ти позволяват да започнеш декорацията? Ще имаш ли фотосесия в деня на сватбата?
Важно е предната вечер да се наспиш и да се нахраниш добре без да бързаш.
Ако искаш го приеми като съвет от колежка в бранша, ако искаш-не, но аз също си мислех, че мога да се справя с всичко сама заради опита от работата. Минала съм през какво ли не. Но когато си подредих задачите в деня като декоратор, а после и като булка нещата не се получиха. Ти не си на работа, трябва да се почувстваш обгрижвана в този ден. Помисли за наемане на агенция само за частична декорация. Останалото го разпредели по шаферки, ако имаш, или си го направи сама. Но за арка и младоженска маса по-добре да е агенция.
Иначе знам какво е чувството да искаш всичко сама да направиш, това е професионално отклонение Grinning

# 169
Да, наистина сигурно имам професионално изкривяване, защото като съм организирала толкова събития за други хора и сега е за мен, ми е трудно да се доверя на друг, нали аз мога. Знам, че няма да успея с абсолютно всичко сама. Арката вероятно ще я поръчам от агенция, малко ще ми е трудно да я изработя с двете си ръце. Мисълта ми беше, че съм правила ръчни покани и менюта за по 600 човека сама, та 50-60 покани и менюта ще си ги направя, подаръчетата също, декорацията ще е с цветя, шишарки и разни неща, които мога аз, заедно с приятелки да наредя.. сестра ми е художник, мисля че ще ми помогне много..
и за да не в толкова многословно искам да попитам от къде да тръгна да си търся бохемска рокля, но да не приличам на дрипла? По-скоро си представям бохо русалка силует с дантела и разпуснати коси с едно венче с цветя, кецове и никакви бижута, освен накакви обеци вероятно.. Бюджета ми за нея не искам да надминава 1000 лв.

# 170
Един може би глупав въпрос, но необходимо  ли е да има арка за изнесения ритуал? Аз не държа на такова нещо по принцип, а и цените ми се струват високи за нещо, което ще се ползва има-няма 15 минути. Арките са само с декоративна цел, нали?

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 11:25 от Welt

# 171
  • София
Ние мислим гостите да са до 40 души като искаме нали да подпишем и после да сключим и църковен брак. Не сме избрали църква още тъй като не знаем какви са цените. Бюджета ни е до към 6 000лв. Дано успее да ни стигне,че и тъкмо се преместихме в нов апартамент и не искаме да даваме много пари.

# 172
Здравейте момичета!

Да се похваля имаме църква ! Ухууу

В Слатина до зала Фестивална . Църквата се казва “ Света троица”. Цената е 310лв. В нея е включено, възможност за снимане на фото и видео и също така хор.

Хубава вечер! 🌸

Аз живея близо до нея 😃 бях си я оставила като краен вариант,ако Света София е заета.Но са си вдигнали цените и те.Тази година бях на сватба там,младоженците ми споменаха нещо от порядака на 200лв че са платили.На нас в Св.София ни е 340,като пак си имаш хор от 10/20човека нещо такова споменаха,не че държа на хора 😀

# 173
Един може би глупав въпрос, но необходимо  ли е да има арка за изнесения ритуал? Аз не държа на такова нещо по принцип, а и цените ми се струват високи за нещо, което ще се ползва има-няма 15 минути. Арките са само с декоративна цел, нали?
Ми, не. Не е необходима да има арка, това си е чист маркетингов трик на агенциите.Grinning
Може и просто да е на някакъв хубав фон.

Няма забранени неща на една сватба, щом младоженците искат нещо. Всичко си зависи от тях. Simple Smile

# 174
Точно, че мястото е страхотно и с арка, и без арка. Ама сякаш всички я имат, та затова попитах.
Аз забравих да пиша, че на този етап сме се ориентирали към цветове пепел от рози и тъмносиньо (navy). Нямам търпение да ми мине последния изпит и да почвам дипломна работа и в почивките дизайна на покани, програми и т.н.

# 175
и за да не в толкова многословно искам да попитам от къде да тръгна да си търся бохемска рокля, но да не приличам на дрипла? По-скоро си представям бохо русалка силует с дантела и разпуснати коси с едно венче с цветя, кецове и никакви бижута, освен накакви обеци вероятно.. Бюджета ми за нея не искам да надминава 1000 лв.
Виж роклите на Sarah Hirsch  https://www.facebook.com/sarahhirschstudio/

# 176
Момичета според вас необходимо ли е да поръчвам картички с менюта за всеки гост по отделно или да сложим по 3-4 на маса? Няма да имаме и тейбъл картички с имена, понеже имаме доста хора под въпрос (които според нас няма да дойдат и ще го разберем в последния момент- около 40 човека са).

# 177
И аз се чудя точно това за менютата!?
Някой беше споменал по напред, за двулицево меню с украса отгоре...

# 178
Аз ще правя за всеки отделно - от едната страна с ястията, от другата с напитките.

# 179
  • София
Момичета според вас необходимо ли е да поръчвам картички с менюта за всеки гост по отделно или да сложим по 3-4 на маса? Няма да имаме и тейбъл картички с имена, понеже имаме доста хора под въпрос (които според нас няма да дойдат и ще го разберем в последния момент- около 40 човека са).
Какви са ви масите? Ако са от големите кръгли, е добре или на всеки или две на маса, симетрични, за да стои стилно. Така или иначе от повече няма нужда, човек поглежда по 1-2 пъти, освен ако не ви е много голямо менюто. Ако са 4, според мен има риск да седят като разхвърляни. Зависи от големината и вида им, както и от големината на масата.

Общи условия

Активация на акаунт