Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 286
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ние в Петък се надяваме вече да успеем да запазим датата,че вече едната дата отпадна. Sad

# 211
Влизам да се похваля, че моят младоженец се обзаведе за сватбата изцяло от първия магазин, в който влезе - за два часа успя да си купи костюм - панталон, сако и елек, две ризи, вратовръзка и папионка, колан и обувки....и всичко това на цената на половината ми рокля, а като знам, че предстоят пробни гримове, прически и др разходи по мен, ми става лошо Simple Smile)) освен всичко това, различните комбинации от тоалета си, той може да носи после отново Simple Smile

# 212
Мдаааа. И ние сме така. Още от първия магазин, първия костюм. Майка ми беше в шок. Очакваше поне 30-тина минути да обикаляме. Но и тримата сме доволни. Майка му нещо не беше очарована като ѝ изпратихме снимки, но ще го отдам на качеството на снимките. Че не искам да се дразня.
Също не искам да се дразня, ако на някой не му хареса нещо от сватбата... Rolling Eyes

# 213
Ние си търсим ДЖ за от Търновска/Габровска област. Това ми е най-голямото притеснение към момента... Как се избира ДЖ? Водеща ще е една приятелка. Heart Ще води ритуалите по посрещането, една-две игри по средата и разрязването на тортата. Много ми се искаше да е тя, понеже е умна, остроумна, има дар слово, познава ни и двамата от много време и със сигурност ще вкара лична нотка, която непознат човек няма как да я нацели. Но с ДЖ са ми трудни нещата.
Относно дж от област Габрово - НЕ препоръчвам Дани -Врани. Явно в района е много популярен, но присъствах на сватба с него и всички бяхме много разочаровани- не спря да говори, да измисля безумни игри, да иска да е център на внимание.. абе клоун!

# 214
  • София
Здравейте дами, да се похваля и аз най-после. Днес запазих ме датата: 14.06.2020г. 🤗❤️

# 215
  • София
Ние още нямаме зала запазена и започвам да изпадам в паника, уж всичко е точно.
Имаме ритуална зала, рокля, фотограф и диджей само. Нямаме кетъринг, агенция, църква, костюм и още 1000 неща. А сватбата е април.

# 216
Относно дж от област Габрово - НЕ препоръчвам Дани -Врани. Явно в района е много популярен, но присъствах на сватба с него и всички бяхме много разочаровани- не спря да говори, да измисля безумни игри, да иска да е център на внимание.. абе клоун!
Благодаря много!
Краси, честито!
Ния, ще се справите! Почвайте със запазването на зала за събитието, това май е най-належащо! Колко човека сте, в София ли, имате ли вече място, което желаете?
Аз почвам да си пиша дипломната работа след десет дни, но се надявам януари-февруари да мога да прескоча за три дни до България, за да разглеждам рокли. Повече време няма да имам. Изчетох темите на булките 2019, но не мога да се ориентирам къде да отида. Бюджетът ми е максимум 2000 лева за воал (искам дълъг такъв) и рокля (насочила съм се към силует русалка). Моля, кажете къде да отида с тези финансови възможности, имайки се предвид, че в момента не мога да ходя да търся рокля, за да се възползвам от евентуално намаление. Бях се насочила към София: Арети, Кари, Millebridal, Bequeen, Bridal centre, но имам чувството, че там роклите почват от 2000 и има голям шанс да харесам нещо много по-скъпо и да съм разочарована. Направо към Асеновград ли да се насочвам в такъв случай? Честно да ви кажа на мен 2000 лева хич не ми се виждат малко пари в днешно време, че да не мога да намеря красива рокля от хубава материя на тази цена. В същото време, София ми е много по-удобна за място, от което да купя рокля: летя до София, оставам за два дни в София на хотел, летя наобратно. Ако ходя до Асеновград, хем летя, хем автобус, хотел, насам-натам...

# 217
  • София

[/quote]

От сватба до сватба, разликата е огромна. Има сватби с по 9 -10 игри, има сватби, на които диджея казва в началото само "добър вечер" и млъква.
Всичко трябва да е по желание на двойката. Затова се правят срещи, обсъжда се сценарий. Преди не беше така, 10 мин преди да се влезе, диджея се виждаше едва ли не за пръв път с двойката, обясняваше набързо какво ще се прави и до там.
Когато избирате диджей и водеща, направете среща. Преценете дали ви е приятно с тези хора, дори помислете, бихте ли излязли на кафе с тях, ей така, неагажиращо.
Всяка двойка си представя нещата по техния си начин и така трябва да бъде. Не само да се сортират нещата по цена.
По тази причина аз предлагам две услуги - когато наемат само мен, обикновено двойките искат само ритуали, никаква "анимация", палячовщина и състезания от типа "Бързи, смели, сръчни". Ако държат на това, за прилична сума допълнително, предлагам водеща. Тя прави игри, посрещането го прави 25 мин, букет, жартиер и торта - имало е случаи по 45-50 мин, засичал съм. Всичко е било обсъдено на поне 3-5 срещи с младоженците. Никакви неосъдени импровизации не се допускат.
Няма рецепта за диджеите и как да се държат на сватбата Ви. Една от грешките е да се наема някой, само защото е "звезда" и всички са го препоръчали. Точно на вашата сватба може да се случи, това да не е вашия човек.
Приемете го така, че всеки е индивидуален, ако искате си представете че единия колега е Роби Уилямс, другия е Лени Кравиц. И двамата са певци, ама разликата е като три морета.
Дани-Врани е свестен човек, бил съм на сватба с него, направи много игри, танци, преоблича хората, раздава задачи, пуска караоке и т.н. неща, които според мен са по-подходящи за фирмено парти или тиймбилдинг. На мен примерно ми идва повечко, но това не значи че някой търси точно това. Това не го прави лош или добър диджей.
Истина е всека двойка да се видим поне с два, да не се гледа цената, защото тя нищо не значи. Има евтини колеги, дето няма да оставят седнал човек, има и хора от по 2000лв за 5 часа, които просто ще пускат някаква музика.

# 218
  • София
И до стил на водене си е. Според мен е хубаво да се избира DJ според начина, по който той води. Трудно ще се промени за една вечер и ще изпълни всички желания на двойката, ако години наред е работил по определен начин.
Сега поне има възможност да се гледат клипове от сватби и да се добие представа.
Нашите младоженци имаха определени изисквания и се спряха точно на човек, който изпълнява тези условия, а не се опитваха да променят човек, за да им пасне на тях.

# 219
  • София
Ния, ще се справите! Почвайте със запазването на зала за събитието, това май е най-належащо! Колко човека сте, в София ли, имате ли вече място, което желаете?
Аз почвам да си пиша дипломната работа след десет дни, но се надявам януари-февруари да мога да прескоча за три дни до България, за да разглеждам рокли. Повече време няма да имам. Изчетох темите на булките 2019, но не мога да се ориентирам къде да отида. Бюджетът ми е максимум 2000 лева за воал (искам дълъг такъв) и рокля (насочила съм се към силует русалка). Моля, кажете къде да отида с тези финансови възможности, имайки се предвид, че в момента не мога да ходя да търся рокля, за да се възползвам от евентуално намаление. Бях се насочила към София: Арети, Кари, Millebridal, Bequeen, Bridal centre, но имам чувството, че там роклите почват от 2000 и има голям шанс да харесам нещо много по-скъпо и да съм разочарована. Направо към Асеновград ли да се насочвам в такъв случай? Честно да ви кажа на мен 2000 лева хич не ми се виждат малко пари в днешно време, че да не мога да намеря красива рокля от хубава материя на тази цена. В същото време, София ми е много по-удобна за място, от което да купя рокля: летя до София, оставам за два дни в София на хотел, летя наобратно. Ако ходя до Асеновград, хем летя, хем автобус, хотел, насам-натам...
Ние сме избрали залата и уж беше запазена, но докато не се плати гаранция няма, има проблеми по запазването и от три седмици се опитваме, всяка седмица отговорът е - другата седмица. От залата са коректни, не е в тях проблемът. Дано вече другата седмица платим, защото така се напрягам много.
За роклите, в Миле им ги пише цените, а в БиКуин са по-ниски, но има и над 2000 лв, но пробвах няколко по около 1500 лв. В Арети и Кари, които аз мерих бяха над 2000 лв, но зависи кога ходиш, понякога има промоции. Дали е много или не, всеки сам си преценява, аз лично съм решила да я продам после, така че крайната цена няма да е висока.
В Асеновград ще имаш много по-голям избор, но пък някои момичета бяха писали, че са ходили дотам, но и там са харесали рокли само от по-скъпите бутици. Нямам ли възможност да дойдеш за три дни и ако не стане на едното място, да ходиш тогава до другото? Или да отидеш до едното и ако не си харесаш нищо, втори път до другото. Може да имаш късмет, аз ходих в 4 магазина и си харесах, някои момичета обаче обикалят много докато намерят тяхната.
Ако решиш да е София, можеш да си запишеш часове и в други магазини, които са в бюджета ти, не само тези, които си изредила.

# 220
Благодаря много!
Краси, честито!
Погледни магазина, от който купих моята- Всичко за сватбата се казва, в кв. Лозенец.

# 221
  • София
В първия пост съм изредила доста магазини в София, в Асеновград съм сложила малко, някой ако е ходил, може да направи списък и да го включа в следващата тема. Важи и за другите градове, ще е полезно за следващите булки.

# 222
[/quote]

От сватба до сватба, разликата е огромна. Има сватби с по 9 -10 игри, има сватби, на които диджея казва в началото само "добър вечер" и млъква.
Всичко трябва да е по желание на двойката. Затова се правят срещи, обсъжда се сценарий. Преди не беше така, 10 мин преди да се влезе, диджея се виждаше едва ли не за пръв път с двойката, обясняваше набързо какво ще се прави и до там.
Когато избирате диджей и водеща, направете среща. Преценете дали ви е приятно с тези хора, дори помислете, бихте ли излязли на кафе с тях, ей така, неагажиращо.
Всяка двойка си представя нещата по техния си начин и така трябва да бъде. Не само да се сортират нещата по цена.
По тази причина аз предлагам две услуги - когато наемат само мен, обикновено двойките искат само ритуали, никаква "анимация", палячовщина и състезания от типа "Бързи, смели, сръчни". Ако държат на това, за прилична сума допълнително, предлагам водеща. Тя прави игри, посрещането го прави 25 мин, букет, жартиер и торта - имало е случаи по 45-50 мин, засичал съм. Всичко е било обсъдено на поне 3-5 срещи с младоженците. Никакви неосъдени импровизации не се допускат.
Няма рецепта за диджеите и как да се държат на сватбата Ви. Една от грешките е да се наема някой, само защото е "звезда" и всички са го препоръчали. Точно на вашата сватба може да се случи, това да не е вашия човек.
Приемете го така, че всеки е индивидуален, ако искате си представете че единия колега е Роби Уилямс, другия е Лени Кравиц. И двамата са певци, ама разликата е като три морета.
Дани-Врани е свестен човек, бил съм на сватба с него, направи много игри, танци, преоблича хората, раздава задачи, пуска караоке и т.н. неща, които според мен са по-подходящи за фирмено парти или тиймбилдинг. На мен примерно ми идва повечко, но това не значи че някой търси точно това. Това не го прави лош или добър диджей.
Истина е всека двойка да се видим поне с два, да не се гледа цената, защото тя нищо не значи. Има евтини колеги, дето няма да оставят седнал човек, има и хора от по 2000лв за 5 часа, които просто ще пускат някаква музика.
[/quote]

Съгласна съм с написаното! Не казвам, че е лош човек, а че води сватбата като клоун, аз съм била на една сватба, вие на друга- от написаното по-горе и вашата сватба е преминала по подобен начин, т.е. може да се предположи, че стилът му на водене и поведение е такъв. Пиша го, за да може някой, ако се чуди дали да го наеме да го проучи по-добре, моите младоженци, ако го бяха прочели нямаше да го наемат! Съгласете се, че много хора си правим сватбите далеч от градовете, в които живеем и понякога е трудно да правиш няколко срещи само с дж, затова има такива форуми да си даваме съвети, мнения и препоръки... Simple Smile

# 223
Благодаря много!
Краси, честито!
За тези пари и тип русалка мисле, че няма да имаш проблем да намериш и то хубава. Отиди във сватбен салон Холидей на ул. Солунска, във Феде имаше много нежни рокли, не помня точно русалка имаха ли. Ако отидеш до Асеновград задължително отиди до ателието на Стоян Радичев.

# 224
Welt, аз си взех тип русалка от Carrie wedding. Като цяло роклите тип "русалка" са доста по-малко от останалите. От магазините в които аз бях мога да ти препоръчам Кари, Миле, Алфа брайд, задължително сватбения център в Младост. И в четирите магазина има мрного красиви рокли и цените ще се впишат в бюджета ти.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт