Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 32 593
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, аз да се похваля - имаме си Кумове. Камък ни падна от сърцето!

Сега е ред на поканите - но тези, които харесвам са над 3лв.. направо ми се плаче.
Дайте съвети за подаръчета на гостите  - без баналните медчета, и прахосъбирачки - лебедчета, слончета и т.н.

# 406
И аз много се чудя за подаръчетата. Имам чувството, че половината ще се забравят по масите. За това се чудя дали да не им дадем някаква бисквитка или нещо такова в кутийка. Другото което си мисля е отварачка ключ за мъжете и примерно лъжичка за жените, или компас... Много ми е сложно.

# 407
Момичета, има сред вас някоя, която си е правила или ще прави сватбата си в хотел Лайпциг в Пловдив?

# 408
Ако сватбите са вжлетните жеги, ветрилото ми се струва много удачно за подарък.
Аз обмислям тирбушон, ама тия, които гледах в Али не са това, което си представям, а другите ще са много скъпи...

# 409
Аз ще подарявам сукуленти .Много се чудих какво да е в крайна сметка се спрях на това.Не са капризни за отглеждане , така че и тези които не си падат по стайни цветя , няма да имат проблеми с него.

# 410
Аз ще подарявам сукуленти .Много се чудих какво да е в крайна сметка се спрях на това.Не са капризни за отглеждане , така че и тези които не си падат по стайни цветя , няма да имат проблеми с него.

Как вървят като цени? Виждала съм по 4, 5 лв и ми се струват множко..

# 411
Момичета, днес една от колежките в работата каза, че сватба на високосна година не било на хубаво. Думите бяха “ То пръстена е важен пък сватба догодина”. Аз направо посърнах на този коментар. Някоя от вас има ли близки или познати със сватби през високосна година, че се притесних вече.

Обичам сватби и се зачетох в темата,нямах намерение да пиша,ако не беше този пост.

2000г.беше също високосна и една от най-щастливите в живота ми- и пръстен,и сватба имаше тогава. Радвам се на 20г. щастлив брак,любов и разбирателство,е, няма как без понякога хър-мър,но като цяло смещастливи и ще празнуваме 20г.брак живот и здраве,през май.

Моите родители,по случайност също са женени през високосна година и имаха хубав брак, почти 40г, ако баща ми не беше починал.
Неговата сестра- леля ми се е омъжилапрез същата година, също високосна и също беще с щастлив брак, сега се радва на първото 2 годишно правнуче.

Иначе, малко "демоде" се чувствам, но в последно време доста на доста приятели се женят децата/ моят син е още малък за женене/ и не че е лошо, но на мен чак такова взиране в детайли ми се струва излишно.
Кумата с роклята- какво толкова ще попречи цветът на роклята и,нима родители иприятели ще са също в един стил облечени?Може момичето точно в този цвят да се чувства добре,да иска също в този важен момент да се чувства красива.Кумувала съм и трепетът да си кума е също голям,желанието да си внай-добрата форма,да си красива също не е за пренебрегване. Важна е радостта от събитието, настроението,което ще се създаде.

# 412

Аз намерих тук за  1 лв. без саксия,Мисля да ги опаковам както са си с  малките кашпи , а после гостите да си ги присаждат.

# 413

Аз намерих тук за  1 лв. без саксия,Мисля да ги опаковам както са си с  малките кашпи , а после гостите да си ги присаждат.

Боже, златна си..от кога търся..връщам ги в списъка с евентуални подаръци.

# 414
Момичета, някоя от вас знае ли къде мога да намеря такава кутийка? От Алиекспрес не смея да поръчам.
Скрит текст:

https://mondeshkakeepsakes.com/malka-geometrichna-kutia-za-svatbeni-prasteni

И аз такава търся, но май ще поръчам от алито. 70 в не ми се дават..
Всъщност, виждала съм как се правят със сламки и тел(няма стъкло). Може би ако се запълни със зеленина пак ще върши работа.
И на мен не ми се дават 70, като я има за по 20-30 в али, че и с някакъв минимален шипинг. Никога не съм поръчвала от там, въобще не знам какво се прави, ама ако не намеря другаде ще поръчам.
За подаръци за гостите още клоня към не. Всичко, което харесвам излиза около 4-5 лв, при 100 човека лошо ми става. Бяхме на сватба, не помня дали споделих. Магнити подариха, около 5лв бройката са били. На сутринта събраха голяма част от масите, хората или са ги забравили или са ги оставили, не знам.

# 415
Да, и мен това ме притеснява. Все пак ще отидат едни пари на вятъра, ако ги намираме по масите.
Скоро бяхме на сватба, подаръците бяха - шишенце с ракия и кутийка с луковичка и имаше надпис. Младоженците ще са гости на нашата сватба и не върви да сме със същите подаръци.
А за тази кутия за пръстени се сетих, че може да се използват и кутийки от дискове, ако на човек му се занимава де.

# 416
Може ли да кажете каква е ролята на кутийката за пръстени? Като дойде време да ги размените и някой подава кутийката ли? Наистина нямам представа.

# 417
По принцип съм виждала снимки на пръстените в такава кутийка на масата заедно с чашите и шампанското.Иначе според мен ролята е просто да е естетическо красиво.Аз мисля да си ползвам кутийката , която ще ни дадат като вземем пръстените и не ми се дават излишни пари за други.

# 418
Ами кутийката ще я носим в ритуалната зала и от нея се вадят пръстените. Готино е и за снимки на пръстените. На мен ми харесва, защото после ще я превърна в украса- някое кактусче с малко пръст и няма да е завряна в някой шкаф.

# 419
  • Варна
Здравейте, момичета! Преди година и нещо и аз бях с вашите вълнения и сега, четейки тук, си припомних трепетите по организиране на сватбата. Видях, че питате за подаръчета, за кутийки за пръстените и т.н. Нашите пръстени ги сложихме върху въглавничка
Скрит текст:
до чашите за вино по време на изнесения ритуал. Бях си я поръчала по интернет заедно с украса за торта /която така и не ми върнаха от ресторанта/. Ако не искате кутийки, може да използвате и мида /особено за лятна сватба/, цвете и дори детско автомобилче:
Скрит текст:

За подаръчета - аз имах 2 вида - за всяко семейство книжка с подбрани от нас цитати за любовта и малка снимка от годежната фотосесия. На последната страница сложихме линк към онлайн албум за снимки и всички гости си ги изтеглиха оттам. Книжката после я сложиха като рекламна в сайта Laughing
Скрит текст:
. Понеже правих пробна прическа и грим, решихме да пробваме и фотографа и си направихме годежна фотосесия, та имах подходяща снимка. Раздавах ги, когато ми връчваха пликче с картичка или пари. Второто ми подаръче беше за всеки - по една красива меденка, във формата на сърце, поставена на масата  - особено децата се избиваха за тях.
Скрит текст:
Най-добре е фризьорката да дойде у дома - а тя ни беше и гримьорка. В последствие направи и шаферките ми и някои роднини. Доведе и помощничка и се справи чудесно с всички.

Да ви кажа - най- важното е да сте с удобни обувки и хубаво настроение. Никой не помни ни възглавнички, ни покани за сватбата, хаха. Да не кажа, че повечето си я бяха забутали някъде и пак ни питаха кога точно беше. Можете да я изпратите и по имейл. Аз лично си харесах едни покани от нета за по левче и си бяха чудесни, не е нужно да влагате много пари в това. Ако сте с малка сватба и сте сръчни, може дори да си ги направите сами.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 15:19 от gpym4e

Общи условия

Активация на акаунт