Сватба, булките на 2020 г., тема 2

• 33 214
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
AllegrA, аз също смятам, че "Щастливеца" е много добър избор. Други, които мога да ти препоръчам са:
1. "Петрус" - много добро обслужване, храна и интериор. Има няколко зали. Може да се внася дори торта отвън. На сватбата на нашите, след това отидохме там. Срещу 150лв, ако искаш може да ти направят малка декорация с цветя по масите. Беше много приятно. Ние бяхме в залата с пианото и си направихме чудесни снимки. Имат също и паркинг, който е много удобен.
2. "Before and after" - също доста на ниво от към обслужване и изискано меню. Ако обичате историята, мястото може да ви хареса. Това е къщата на Мара Белчева, голямата любов на Пенчо Славейков. В центъра на ресторанта има фонтан, който декорират всяка година според сезона и винаги изглежда много красиво.
3. Ресторант "Петлето" в центъра - много вкусна храна, уютен интериор. Имат мисля, че две зали и едната е много подходяща за такъв случай. Ще сте си само вие.
4. Ресторант "При Орлите" - хубава гледка и изискано меню.

# 511
  • Бг
Пак съм аз.. все повече се насочвам към Пловдив като място за сватбата. Днес се свързах и с Хотел Екзотик до Марково, много професионално отношение по имейл, имат нашата дата, но все пак- някой има ли отзиви за това място?

Благодаря ви за отговорите на предните ми въпроси! Heartbeat

Ava*, мога да дам мнение като посетител на хотел Марково /бившият вече Екзотик/. На сватба не съм била, но доста често посещавам ресторанта. Приятна обстановка, с хубава кухня /последното ми ходене е от лятото на 2019 г./. Гледката вечер към Пловдив е прекрасна. Приветливо и чисто е. Като цена на куверт не мога да кажа, но в ресторанта цените са малко по-високи от един средностатистически добър ресторант в Пловдив.
Можеш да добиеш бегла представа като обстановка от сайта им - https://hotelmarkovo.bg/.
На мен лично много ми харесва ето това шато за сватба - https://copsa.bg/sabitia/.

# 512
Здравейте, момичета, и аз да се включа вече организационно.
Първоначално искахме да не е в София или Варна, понеже сме варненци, живеещи в София, обаче след доста обикаляне и гледане за малко да не направим сватба, защото подходящото място го нямаше. В крайна сметка харесахме ресторант във Варна и сега всичко върви с пълна сила.

Спомена се по-рано за подаръци за гостите - ние избрахме такива, които и да си приберем ще сме ок с това и да им се намери приложение.
Скрит текст:
Искахме фото будка да наемем, обаче това се преобразува в купуване на няколко Instax mini 9 фотоапарата и много касетки с филми. Подаръците ще са магнитни рамки за точно тези снимки - ще сложим за всеки по една, като вместо снимка ще има листче с надпис, който да насочва към зоната за снимки. Там вече ще има кутия, в която да могат да ни оставят снимчици и на нас.
Дори и някой да си остави рамката - майка ми искаше да ѝ взема 5, та със сигурност ще си намерят приложение.

Като бонус ако решим да слагаме имена на местата по масите, това също може да е в рамката.
По повод сайтовете-покана - не виждам нищо лошо в това. Пестят се разходи, пести се хартия. Домейн да си купиш за една година е супер евтино, хостинга вече е в зависимост от това къде и колко. Аз съм от хората, които пазят всяка една картичка и покана, която са получили и смятам че има чар и индивидуалност във всяка една покана. Но също толкова може да има и в един сайт. Даже повече. Едни приятели ни поканиха със сайт и е готино. Ние направихме сайт за "Save the date" и допълнителни детайли, които не искам да слагам във физическата покана, понеже е особен дизайн.
Скрит текст:
А и буквално лев не съм вложила в сайта. Само време.

Един въпрос и от мен - някой има ли наблюдения/опит/информация за добри хора за грим и прическа във Варна?

За грим препоръчвам Кристина Славова- mascara make up studio. Аз съм много доволна, не използвам грим в ежедневието си и ми беше трудно да се възприема с професионален, но тя успя да го направи така, че да не прилича на “маска” и да се харесам! Simple Smile

# 513
Здравейте!
И моят ред ще дойде през 2021, но искам възможно най-бързо да избера и резервирам място и фотограф.
Та да попитам:
Някой има ли опит със Сватбен дом "Панорама" до Пазарджик или Esterra Vini? Как вървят кувертите?
Държа да е изнесена сватба и да сме в навън в градина, но все пак да има и някаква тента. Ще се радвам и на други предложения.

# 514
  • UK
Алекса, Алегра- много благодаря за отзивите! Засега май тези двата са ни опциите, както и ресторант Мавруда.
Трябва да го решим до края на тази седмица, защото времето си върви.

# 515
Здравейте!
И моят ред ще дойде през 2021, но искам възможно най-бързо да избера и резервирам място и фотограф.
Та да попитам:
Някой има ли опит със Сватбен дом "Панорама" до Пазарджик или Esterra Vini? Как вървят кувертите?
Държа да е изнесена сватба и да сме в навън в градина, но все пак да има и някаква тента. Ще се радвам и на други предложения.
Щом търсиш в този район, горещо препоръчвам Мавруда. Не съм виждала по-вълшебно място и дори не бих гледала друго, ако сватбата ми беше с такава концепция.

# 516
  • Варна
Моя приятелка ще е кума в Пловдив и трябва да организира моминско парти. Има ли тук дами от там да й препоръча заведение?

# 517
Момичета при мен се започна със сънуването на кошмари относно провал на сватбата. Защо от толкова рано хаха. Сънувах, че гримьорката и фризьорката ми са решили да отидат на Малдивите (?!?!) ден преди сватбата и аз не съм разбрала. Бях с роклята без грим и прическа. После се оказа, че сме закъснели за ритуалната зала с 3 часа и отменихме сватбата Grinning

# 518
  • София
И аз имах кошмари,може би преди месец 🙈 не помня какво точно, обаче се бяха провалили нещата, и бях много нещастна.
А този комплекс Мавруда е невероятен!!! Защо никъде не го бях срещнала, когато си търсех ресторант 😭

# 519
  • София
Аз съм на вълна грим и прическа. Можете ли да препоръчате за София? Бюджетът ми е 350 лв за двете с пробните.

# 520
Здравейте, момичета, и аз да се включа вече организационно.
Първоначално искахме да не е в София или Варна, понеже сме варненци, живеещи в София, обаче след доста обикаляне и гледане за малко да не направим сватба, защото подходящото място го нямаше. В крайна сметка харесахме ресторант във Варна и сега всичко върви с пълна сила.

Спомена се по-рано за подаръци за гостите - ние избрахме такива, които и да си приберем ще сме ок с това и да им се намери приложение.
Скрит текст:
Искахме фото будка да наемем, обаче това се преобразува в купуване на няколко Instax mini 9 фотоапарата и много касетки с филми. Подаръците ще са магнитни рамки за точно тези снимки - ще сложим за всеки по една, като вместо снимка ще има листче с надпис, който да насочва към зоната за снимки. Там вече ще има кутия, в която да могат да ни оставят снимчици и на нас.
Дори и някой да си остави рамката - майка ми искаше да ѝ взема 5, та със сигурност ще си намерят приложение.

Като бонус ако решим да слагаме имена на местата по масите, това също може да е в рамката.
По повод сайтовете-покана - не виждам нищо лошо в това. Пестят се разходи, пести се хартия. Домейн да си купиш за една година е супер евтино, хостинга вече е в зависимост от това къде и колко. Аз съм от хората, които пазят всяка една картичка и покана, която са получили и смятам че има чар и индивидуалност във всяка една покана. Но също толкова може да има и в един сайт. Даже повече. Едни приятели ни поканиха със сайт и е готино. Ние направихме сайт за "Save the date" и допълнителни детайли, които не искам да слагам във физическата покана, понеже е особен дизайн.
Скрит текст:
А и буквално лев не съм вложила в сайта. Само време.

Един въпрос и от мен - някой има ли наблюдения/опит/информация за добри хора за грим и прическа във Варна?

Бих препоръчала Кина Кудева с две ръце 😊

# 521
Здравейте,

и аз започнах да сънувам кошмари - не съм пратила покани и няма гости, не съм гримирана и ми я няма роклята, не съм наела фирма за сватбената украса... Започна и да ме е страх от сватбата, а аз настоявах и задължително исках да имаме. Дори ми минават мисли пред главата, дали това е правилното нещо. Не ме разбирайте погрешно. Знам, че това е човека за мен, по-скоро самата сватба като събитие ме плаши и сякаш давам леко задна....

Това ме кара да се чувствам ужасно. Има ли някоя друга сред вас, която да ме разбира и да изпитва подобни чувства?

# 522
Мен ме плаши това, че ще има 100 човека, които ще ме гледат цял ден и няма да мога да се отпусна. Не обичам да ям пред хора (освен роднини) Grinning

# 523
Абе, момичета, я се стегнете. Всичко е за хубаво (дай боже). Наслаждавайте се на организацията до колкото можете без да се пренавивате. Я си помислете за медения месец, за хубавите снимки там, после за това как ще си празнувате Коледа и всички празници като официално семейство и други такива неща. Как ще ви се народят едни малки шушулки... Аз за такива работи си мисля. Как ще съм готина мама, дай боже с хубава фигура. При всички тия мисли един сватбен ден не може да ми образува кошмари. Grinning

# 524
Ами, по-принцип usmivka добър съвет, но.... то като усещаш друго...
Иначе ние живеем от три години като семейство. За нас нищо няма да се промени. И мен ме плаши това да съм център на внимание.
Сякаш сглупих с тая сватба.

А за децата... Там вече паниката е пълна. Много ме е страх да си го помисля, а съм си вече на 33. Няма за кога да се отлага. Обаче тежестта на отговорността е плашеща. Сега започвам да разбирам мъжете. И ми е малко по-добре да знам, че и други дами имат сходни моменти.

И за да продължа да се държа заета, моля Ви за споделяне на сватбена агенция. Срещах се с 4-5. Много ме дразнят. Не ме оставят дори да се изкажа какво мисля. Как ще работя тогава с такива хора...?

Общи условия

Активация на акаунт