Какво правите, когато съпругът ви ви приема за даденост

• 13 528
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
Сирен, има и други неща, ама ме досрамя да ги изброя, че дори и стол няма да ми дадат.

# 46
  • Sofia
При мен зависимостта е обратна. Нивото на енергията ми пряко зависи от това колко ми е интересно това, което изисква енергия. Когато съм с мъжа ми, с когото вече почти нямаме какво да си кажем и ми е скучно, да си лежа на дивана и да си правя нещо свое ми е по-приятно, от колкото да поддържам някакъв измъчен разговор. И колкото по-малко ме закача, толкова ми е по-добре. Когато обаче съм с някого, с който ми е интересно да общувам, колкото и да съм изморена презареждам за секунди и намирам време и сили да общувам.
Та не знам дали не е обратното всъщност. Лежи на дивана, защото вече не му е интересно да общува с жена си. А не че не общува, защото има нужда да лежи на дивана. Лично мнение, разбира се.

# 47
  • София - Рим и обратно
На мен ми стана наистина интересно, тия чиито мъже не ползват диван вечер, какво точно правят цяла вечер? Стоят прави в центъра на хола или изпълняват танца на радостта около масата за вечеря?

# 48
  • Sofia
Стоят на компютъра. Simple Smile

# 49
При мен зависимостта е обратна. Нивото на енергията ми пряко зависи от това колко ми е интересно това, което изисква енергия. Когато съм с мъжа ми, с когото вече почти нямаме какво да си кажем и ми е скучно, да си лежа на дивана и да си правя нещо свое ми е по-приятно, от колкото да поддържам някакъв измъчен разговор. И колкото по-малко ме закача, толкова ми е по-добре. Когато обаче съм с някого, с който ми е интересно да общувам, колкото и да съм изморена презареждам за секунди и намирам време и сили да общувам.
Та не знам дали не е обратното всъщност. Лежи на дивана, защото вече не му е интересно да общува с жена си. А не че не общува, защото има нужда да лежи на дивана. Лично мнение, разбира се.
Съгласна.
Ако самостоятелното "търкане на диваните" е инцидентно, отвреме-навреме, о.к., всеки има нужда понякога просто да "вегетира"....Но колкото по-често е, толкова повече отдалечава двамата един от друг.
Студенината и отегчението в двойката не става от днес за утре.

# 50
  • София
На мен ми стана наистина интересно, тия чиито мъже не ползват диван вечер, какво точно правят цяла вечер? Стоят прави в центъра на хола или изпълняват танца на радостта около масата за вечеря?

Седят с любимата на масата за вечеря, на светлината на догарящата свещ, бавно отпиват чаша вино с едната ръка, докато с другата държат нейната и гледат с плам в очите й.

Предполагам обаче, че на авторката проблемът не е толкова дивана, а че не си говорят/общуват. Това е кофти наистина. При нас имаше един период, в който мъжът ми смени работата си с по-сложна и отговорна и му беше много трудно, съответно с него за нищо друго освен работа не можеше да се говори. Беше ми станало тегаво и на мен, но му дадох един толеранс от няколко месеца, защото знам, че на него всяко начало му е много трудно. Оправихме се.
Възможно ли е тая шеметна кариера негова в момента да го кара да се чувства така и той? Изморен и без енергия за друго?

# 51
  • София
Абе друго си е вечер след работа да застанете с половина в средата на хола и да друснете една ръченица. Сближава отсекъде Joy

# 52
Абе друго си е вечер след работа да застанете с половина в средата на хола и да друснете една ръченица. Сближава отсекъде Joy
Пасо добле става ли?   Smiley   Или валс?
Че не долюбваме хорАта....Smiling Imp
И хич не се майтапя...на "Маскираният певец" изтанцихме почти всички парчета......    Laughing

Да, не е проблем търкането на дивана, а липсата на комуникация.
След месеци/години-всеки сам с мобилното устройство, наистина се стига до "....ами, вече просто няма какво да си кажем".

# 53
  • София - Рим и обратно

Седят с любимата на масата за вечеря, на светлината на догарящата свещ, бавно отпиват чаша вино с едната ръка, докато с другата държат нейната и гледат с плам в очите й.

Еми то няма лошо, ама какво ако се случва на дивана държането на ръце? Двама плужеци ставаме. Или пък си пускаме филм от телефона на телевизора и зяпаме. Па даже и секс на дивана....мале, плужеци отсекъде.

Това само ако не те е завел нея вечер на коктейл или бал с маски. Щото това са нормалните занимания вечерно време на нормалните семейни двойки. Кви дивани, кви пет леа.

# 54
Според мен драма има  и тя е от това, че съпруга не инициира секс и липсва близост. И на мен няма да ми е приятно все аз да си искам и да не усещам, че съм желана от мъжа си. Не знам обаче как бих подходила аз самата . Ще ми е интересно да науча от по-опитните .

# 55
Мили Дами, авторката питаше за идеи как да съживи интереса на съпруга си към нея, а не дали е нормално липсата на такъв, тъй като явно не иска да се примирява със статуквото. Може и в тази насока да пуснете коментар, а не само да отсичате, че всичко е в реда на нещата.
И на мен биха ми били интересни евентуалните Ви идеи  ... Animal Speak No Evil Animal Hear No Evil Animal See No Evil

# 56
Мила Doppel T, би могла да споделиш твоите, за да ни дадеш насока.

# 57
  • France
Gabonka, пишеш че два пъти седмично са ти малко. Но " качествени" ли са?

# 58
Ние пък у дома дивана сме го шитнали в стаята на девойката и тя го ползва за трупане на дрехи (кошмар).
Но всеки стои по мнооого време пред компютрите. Това не пречи да сме си близки и грам. Ако искаш да покажеш обич, можеш да направиш мил жест, да кажеш нещо мило, да докоснеш партньора с любов по всяко време. Спокойни разговори на вечеря, смях, закачки, разпускане. Не е нужна специална програма за това, как стават тези неща по ред и списък, аз не знам. То това се усеща даже в тишината между 2 души, ако им е добре.

Тя се чувства самотна и незабелязана, защото вероятно започва да минава 40-те и в нея изникват разни притеснения. И изведнъж тези неща ѝ правят впечатление – че той няма инициатива за секс, не я забелязва като жена и т.н. Както и Шарки каза, да се имат предвид и хормоните.

# 59
  • София - Рим и обратно
Ами те идеи се дадоха - леко отдръпване, малко провокативно насочване на интереса встрани (достатъчно е да започне да се интересува от приятели-мъже в соц. мрежи, повече от обикновено) и т.н. Ако пробва да се удържи да не си проси секс поне месец, и ако действително не се присети той, май наистина имаме проблем.

Общи условия

Активация на акаунт