Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 630
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Че то вече има минали предварителни изпити. Нали няма намерение да ги анулира? Astonished

# 241
Е дано не, и дъщеря ми мина един предварителен и е приета. Хах. Не, просто явно това е последна грижа в момента.

# 242
  • Пловдив
Всеки университет сам определя как да осъществява приемът. Не вярвам да не се зачетат предварителните изпити.
Нашите са платени, ще чакаме новите дати.
Днес от 9 до 14 са били на училище. Така било добре, пила си кафето, хапвала, до тоалетна ходила по време на час. С блу туут слушалките и там се чува. Още по-доволна е била, че не чува тези, които винаги говорят в час и пречат.
По БЕЛ започнали преговор, целият материал е взет. Доволна е от първия ден на онлайн обучението.
Утре пак имат първи час с класната, ами да й каже, че й е приятно да си пие кафето с нея, ами така де.

# 243
Благодаря за инфото. Блазе му, който е успял да си мине предварителните изпити. При нас предстояха неделята дето идва, мамка му! Наполовина намален шанс. Надявах се да ги изместят нататък във времето, в крайна сметка ВИТИЗ ннапр. винаги са септември, но не би.

# 244
Е дано не, и дъщеря ми мина един предварителен и е приета. Хах. Не, просто явно това е последна грижа в момента.
Хепи, каква специалност е приета дъщеря ти? Simple Smile

# 245
Във френския департамент на ту, където кандидатсва единствено за мое удоволствие Simple Smile Wink 
Ra2, къде са изпитите? Нашите всички останали са отменени за неопределено време, в България. Да не би да са в чужбина?

# 246
Здравейте! Някой знае ли как се изчислява бала за Японистика в СУ? Получавам два пъти различни резултати и не мога да разбера дали го смятам вярно, 3, 42 ми е оценката от матурата по английски, 4, 56 ми е оценката от дипломата а 5,75 ми е оценката от задължителната подготовка. Това са условията:
 Състезателни изпити

Оценка от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка)*

По избор:
І. Изпит с коефициент 3:
1. Английски език
2. Френски език
3. Немски език
4. Испански език
5. Италиански език
6. Руски език

ИЛИ

ІІ. Матура с коефициент 2:
7. Английски език
8. Френски език
9. Немски език
10. Испански език
11. Италиански език
12. Руски език

+

Чужд език

* Забележка:

Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.

# 247
Сметнах го:
3, 42 . 2 + 4, 56 = 11, 40
а другото 3, 42.2 + 5, 75 = 12, 59, незнам кое е вярно и дали има вярно изобщо от тях

# 248
3.42 x 2 (матура по английски) + 3.42 ( тук се смята оценката ти по чужд език от дипломата, но ако ще ползваш английски, автоматично се взима оценката от матурата пак) = 10,26

“Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.“

# 249
Благодаря ❤️

# 250
Предвид обявеното извънредно положение в страната, в изпълнение на т.5 и т.6 на заповед РК-36-437 от 16.03.2020 г. на Ректора на Медицински университет – София, Ви информираме, че се преустановява приема на документи за предварителните изпити по Биология и Химия, считано от 16.03.2020 година. Предварителните изпити обявени - по Биология за 22.03.2020 г. и по Химия за 04.04.2020 г. се отлагат за неопределено време до следващо нареждане. За информация, следете сайта на Медицински университет – София.
На вниманието на всички кандидат-студенти!
http://www.mu-sofia.bg/priem/ksk/grafik/

Във връзка със заповед № РД-01-124 от 13.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и № РД-19-139 от 13.03.2020 г. на Ректора на СУ „Св. Климент Охридски“, с цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), информираме следното:

Приемането на заявления за явявяне на изпити в първата кандидатстудентска изпитна сесия продължава до 30.04.2020 г. Заявленията за изпитите се подават в електронизираната система за онлайн регистрация.

Първата кандидатстуденска сесия се отлага и изпитите по обявения график за първата сесия няма да се провеждат. Новият график ще бъде приет и оповестен допълнително.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ka_kampaniya_2020

Благодаря, права си. Ето точните текстове. Синковеца ги е чел като дявола- Евангелието и снощи ми заяви, че се отменяли, а аз му повярвах, без да проверя с очите си какво пише.

Редактирам се: и син ми, и мъж ми твърдят, че вчера са слушали министъра на образованието и той е казал, че се отменят, а не отлагат.

# 251
Да, каза, че се отменят и нещо от сорта, че ще очаква от ВУЗ-овете да не злоупотребяват и с платените такси за предварителни изпити, кандидат-студентите да могат да участват през лятната сесия без да заплащат отново, т.е. да си ползват правото да се явят на изпит след като вече са платили.

# 252
  • Варна
Живот онлайн. Grinning
Девойката си прави и гимнастиката онлайн. Жалко за шофьорския курс, че там няма как.
Не се получава през Школо обучението онлайн, затова преминават към фейсбук и скайп.

# 253
За ТУ никъде не намирам информация, че предварителните изпити са отменени 🤔

# 254
  • нейде там, където ....
Аз стискам палци да не отменят редовните. И ДЗИ.

Влизат в ритъм нашите, но бавно. Има надежда за следващата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт