Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 ноем. 2019, 09:14 ч.

Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

 • 19 987
 • 371
 •   1
Отговори
# 315
 • София
 • Мнения: 4 635
Flash*, много съжалявам, че така се е случило. Успокой я, че може да е за добро. Повтори ѝ, че има и други шансове. Какво ли те уча? Въобще, напрегръщай я. Kissing Heart


Малкият брой желаещи на оправдава неравнопоставеността при приема. Освен това напливът към специалностите се променя във времето.
От една страна имаме субективността при оценките, заместващи ДЗИ. От друга имаме неравнопоставеност между набор 2001 и съседните му. Ако след няколко години синът ми реши да учи нещо, за което другите влизат с матура, той ще трябва да се готви за изпит, а децата, завършили преди и след него само ще си представят дипломата.
Скрит текст:
Разсъждавам си просто, желаната специалност е с изпит.

# 316
 • Варна
 • Мнения: 400
Милата ..., съжалявам за детето Flash*!
Човек не знае какво печели, когато губи!

# 317
 • Варна
 • Мнения: 5 830
Благодаря Спунк и Марио!
И аз мисля като вас.
Ще и мине, ще преживее и това разочарование. Ако има оферта и не успее да покрие изискванията не би реагирала така. Това, че въпреки, че е заявила максимални резултати и не и дават шанс да ги докаже я събаря.

На заявлението за матурите е писала като втора математика и трета АЕ.
Точно преди карантината бяха приключили по математика с целия материал с учителката при която ходеше веднъж седмично да и помага. Сега решава сама от сборници с уговорката при нужда да звъни и да коментират.

По БЕЛ миналата седмица е ходила на урока, за тази са се уговорили за видео урок.

# 318
 • Мнения: 392
Точно това ме притеснява и мен. Защото на дзи шестиците /отличните оценки/ са малко и имат тежест а ако се заменят с годишни/от дипломата оценки, печелят .... да не казвам кои ученици.
Както и да е.
Моето дете плаче оттатък в стаята си.

Челен сблъсък с действителността  . След години ще се смее над това, но сега ще трябва време да го приеме.
Ами колко велики хора са били отхвърлени. Горе главата !

PS
За английски университет имаше информация, че е осъден за неприемане на момиче с възможно най - висок бал.
Вината на детето е, че не е завършило престижно частно училище, ами държавно . Висшето образование, а и средното е голям бизнес на Острова. Шотлания не прави изключение .

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 18:28 от ROKI_MAKI

# 319
 • Пловдив
 • Мнения: 3 270
+1
Синът ми точно там където е падал или са го порязвали по някакъв начин, към днешна дата е най-устойчив и сигурен, така че 🤗 и от нас Flash*.

# 320
 • София
 • Мнения: 2 866
Цитат
Flash*,  напрегръщай наборката и от нас. Кажи и че те губят, а не тя. Има толкова по-важни неща за които си струва да се тръшка, особено в тези смутни времена. А и наистина човек не знае какво печели, когато губи.
 Весел празник! И майка ми е рожденничка днес, и кучето ни:smile:, само минах да и оставя едно цвете пред входа и избягах Disappointed

# 321
 • Мнения: 931
Flash, проучвах Единбург, четох за откази и изисквания и останах с впечатление, че и само шестици да имаш пак могат да откажат, струва ми се, че има някакво отношение към децата от България.
Тъй като специалността, която иска  моето дете, в този университет не е напред в класациите, сравнено с други европейски университети,  дори не сме  обсъждали с него за кандидатстване в този университет.
Ще си намери нейното място и то ще е по-добро от това в Единбург.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 18:59 от охлювчетоо

# 322
 • София
 • Мнения: 705
Flash, нагушкай милото дете и от мен, представям си какво и е на душичката! Когато съдбата затваря врати, отваря порти! Може на друго място да и е късметът. Така като чета за нея, имам чувството, че гледам моята дъщеря. Тя днес натисна копчето на кандидатурите за Франция. Да видим и ние какви сълзи ще роним след 2 месеца, че с много голяма кошница сме тръгнали. Особено единият университет в Париж е мисия невъзможна според всички, но на моята това и е най-голямото желание. Чак преди малко видях, че днес е Благовещение, може пък да е на късмет за благи вести. Честито на всички рожденици и именници в темата.

За матурите все си мисля, че няма да ги отменят. Смятам, че в най-лошия случай ще ги поотложат с 10-тина дена. В крайна сметка миналата година провериха работите на седмокласниците за 1 седмица, а на зрелостниците май за 10-тина дена.

# 323
 • Мнения: 32 143
Съжалявам за разочарованието на детето
И това ще мине...
Цялата ситуация е някакъв абсурд вече
Моите деца спряха курсове и уроци, не знам за добро или не. У дома си готвят,главно за училище в момента.

# 324
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 323
Flash, съжалявам за разочарованието, което преживява дъщеря ти.

При нас се получи някакво недоразумение и не й признаха кандидатурата за ранно кандидатстване в университетския колеж към университета в Лайден, Нидерландия, защото от университета твърдят, че не са получили препоръката на учителя – всички документи бяха качени от нас в системата в края на ноември, а учителката същата седмица изпрати директно до университета препоръката и не е получила съобщение за недоставена поща.

Но в ситуацията, в която сме в момента е последното нещо, за което ще се ядосваме. Лошото е, че детето малко се разфокусира и вече не е убедена, че това точно е нейното. Ако я одобрят по документи и я поканят на интервю, то ще е през април или май. Разбрали сме се да се яви и да положи необходимите усилия за матурите, за да има необходимия успех, пък после ще го мислим.

# 325
 • нейде там, където ....
 • Мнения: 4 893
Flash, те губят от това, не дъщеря ти. Както е казала и Ян@, като се затвори врата, отварят се порти. Скоро ще ги види и тях.
В Единбург наистина сякаш има странно отношение към българите. Заради конкретен случай, на мен са ми изпаднали от полезрението. Познато дете, завършило не в България гимназия, получи доста по-щадяща оферта за там, от дете, завършващо престижна гимназия тук. За 0.05 неизпълнена оферта на нашенчето са го отрязали, а при неизпълнение от 0.1 другото учи там.

При нас едва ли ще има особено разминаване между оценките през годините и очакваната от матурата.
Не е точно така. Имам един завършил преди 9 години, който  през годините между 4 и 5 докарваше, но последната година си седна на д-то и изкара 5, 75. Плюс това е важно къде си учил.В някои училища трудно се изкарва 6 , в други много лесно.
....

Всеки случай е специфичен и различен, затова казах как е при нас, в нашия конкретен случай - детето ми и неговите приятели. В училище, в което по-трудно се пишат шестици, за деца, които учат системно на едно и също високо ниво. Не очаквам големи разлики между средните оценки и ДЗИ по БЕЛ (до 0.15), а по втората матура - очаквам да съвпаднат напълно.

# 326
 • Варна
 • Мнения: 5 830
Благодаря ви за добрите думи!

fros, много неприятно се е получило с непълния комплект документи. Надявам се, че има и други подходящи за нея варианти.

jd, много такива примери има които отхвърлят всяка наша логика.
Разочарованието ще мине. Нещото което много тормози моята е финансовата тежест на обучението на острова и мисля, че И затова се  е фокусирала така за Шотландия. Въпреки, че хиляда пъти баща и и обясни, че подкрепяйки желанието и да учи там, ние сме си направили сметката.

Стискам палци на абсолютно всяко дете да успее въпреки всичко което ги сполетя да успеят да продължат образованието си там където желаят!  Децата са ни добри, това е важното, и здрави! Пазете се!:hugs:

# 327
 • Мнения: 32 143
Тракийския университет ще прави изпит онлайн на 4 април, след което ще пуснат и нова дата вместо отменената на 14 март
Може и другите да се размърдат

# 328
 • Мнения: 11
Не мога да разбера какво става с ТУ. Дъщеря ми е заявила участие за предварителен изпит утре. Днес трябваше да получи мейл с инструкции и код за вход. 17ч ни вест, ни кост. Един телефон за връзка, който цял ден не отговаря. Неин съученик е получил в 14ч, а ние чакаме. Написа имейл, на който отговорът беше "В документа не е зададен точен час за получаване" Притеснена съм, че вече е края на работния ден.  Та въпросът ми е наред ли е всичко при вас? Вашите кандидати имат ли мейли?

# 329
 • Високо в планината на изобилието
 • Мнения: 232
Предполагам,че е късно вече за отговор,но все пак:моя син получи писмото в 17.06.

Общи условия

Активация на акаунт