Дванадесети клас 2019/2020 - тема 79

• 47 627
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Grinning
Ами ние поръчахме роклята да се шие. За съжаление в София и не знам как ще стане с поне една проба да се случат нещата. Не искам да я отказваме без значение дали ще има бал или не. Показах роклята в темата за абутуриентите, дано успеем и децата си да видим в тоалетите. Simple Smile
Обувки черни все от някъде ще купим, оптимист съм, че и у нас живота ще се върне към нормалното скоро.

Моята дъщеря не е приета със сигурност никъде защото офертите които има са с условия за оценки на матури, такива са изискванията за избраната специалност. От университета в Бат получи писмо с което успокояват леко казвайки, че знаят и следят какво се случва във всяка една държава.

Вчера нейна приятелка е получика отказ от Единбург и това я разстрои защото и тя чака отговор от там. Дано, дано не и откажат, стигат и лошите новини. Но, каквото стане.

# 271
  • София
liani, кураж! Heart Аз все си мисля, че ще се намери някакъв елегантен (или не чак толкова) начин матурите да се състоят, макар и със закъснение. Не ми е ясно дали през май ще се проведат устните немски матури в НЕГ. Според девойката, да, разбира се, според мен, никак не е сигурно. В най-добрия случай вероятно и те ще бъдат отложени.

Аз не виждам причина и устните матури да не могат да се проведат онлайн. С включена камера, посочват листче и говорят. Трудно някой ще  може да подсказва от домашните. ДЗИ също би могло в много разреден състав по стаите, ако трябва с маски и ръкавици и без да се купчат после, не знам, разсъждавам си.
За организирането на баловете, обаче, съм песимист, че ще се проведат.

jd, аз пък тъкмо му казвах, че сега съжалявам, че не го пуснах по-рано на училище, както ме навиваше приятелка, която поемаше първи клас тогава. А той си беше напълно готов за училище.

# 272
  • нейде там, където ....
liani, аз ще черпя, ако измислят някак и ги отърват от матурите, но все пак измисляйки някак оценките със същата тежест.
Иначе - моят просто ми го натириха към градината с по-големите и ми казаха, че вече няма смисъл да стои в ясла, защото ще е загуба на време и може да "назадне". Нямах особен избор, освен да намеря къде да го запиша в много кратки срокове. Така си остана и не съм съжалявала дори за миг. Но това би било вече черешката на тортата. Подобно се получи и с малкия - педагожката някога, много отдавна, препоръча да мине с големите и ей го на, вече осми клас, следва мечтите си. Наборите му се пържат на бавен огън за НВО. Дано и за тях се намери читаво решение и да мине с по-малко стрес.

Надявам се да се върнат в училище след Великден и всяко дете да намери мястото си, в желаната специалност и университет.

# 273
  • Пловдив
В някаква група за 12 клас са писали : Чух, че в 12 клас втори срок не се ходи на училище, но не си го представях точно така.
Нашите ги е обхванала кулинарната вълна. Готвят, снимат, споделят.
Ето една маскирана мастършефка Blush

Аз тайничко се надявам бал да има през лятото. Не е честно някак. Ние сме почти готови т. е. Роклята не е е скъсена, но магазинът не работи. От утре няма и как да отидем до там, нали ще има КПП-та
Иначе в интересни времена живеем и дано излезем от това изпитание живи и здрави.

# 274
  • Пловдив
Аз се чудих защо и моя сутринта приготви закуска, а то било “мисия”, а? 🤦♀ Не се оплаквам, но тези младежи са необятни откъм идеи 🤣.

# 275
dundi73, снимката от сутринта ли е? 😄
Леле, получих много странно дежа вю, че вече съм виждала тази снимка и друг път Joy

И аз сутринта бях мастършеф... Много хубави макарони със сирене си направих Joy

# 276
  • столицата
Детето ми не е в 12 клас, но също следя какво ще решат за НВО. Идеята да се приеме по изключение тази година годишната или средноаритметичната оценка от средното образование по предмет като оценка и от матурата е доста разумна. Защо не се организирате и предложите на МОН?
Иначе със сроковете за кандидатстване в чужбина май нещата няма как да се получат. А дали всички университети ще се съобразят?

# 277
  • София
... Идеята да се приеме по изключение тази година годишната или средноаритметичната оценка от средното образование по предмет като оценка и от матурата е доста разумна. Защо не се организирате и предложите на МОН?...
Не съм сигурна, че е много справедливо, особено за децата, които ще кандидатстват с матура. Има доста такива специалности в ТУ.

# 278
Вчера гаджето в Германия са имали една матура, всички накуп, питат на входа имаш ли т и има ли болни в семейството и влизаш
В район, в който има сравнително малко заразени. За останалите матури се следи обстановката. Вероятно пак ще ги проведат. Но те си бяха насрочени за сега, по рано от нашите.
За нас не знам. ...

Иначе имаме всичко за бала Simple Smile

# 279
  • Пловдив
Много отличници ще станат с този вариант. И никак не ни устройва.
Снимката е от снощи.

# 280
Здравейте! Какво мислите за онлайн курсове или уроци по азиатски език( японски, китайски, корейски и тн) може ли да се научи такъв език онлайн? Ще се радвам някой ако е карал такива курсове да сподели.
Веднъж бях на онлайн курсове по английски и честно казано ми беше много трудно и нищо почти не разбрах и се колебая дали да почна азиатски език или по добре на място.

# 281
И моята сутринта палачинки правила, следобед ориз с пилешко.... Явно е мисия!

Оня ден пък ми обясняваше, че "били" на дискотека в Благоевград Joy, онлайн....

# 282
  • Варна
Явно само моята не излиза от стаята си.Anguished

# 283
  • София
Александра, ако искаш да достигнеш прилично ниво по езика, не разчитай на онлайн курсове.
Ще си позволя да ти дам съвет, а ти сама реши дали да помислиш над него.
Ако беше мое дете, щях да настоявам сериозно да се захванеш с АЕ. За твоето поколение приличните знания по този език са задължителни.

# 284
Александра, ако искаш да достигнеш прилично ниво по езика, не разчитай на онлайн курсове.
Ще си позволя да ти дам съвет, а ти сама реши дали да помислиш над него.
Ако беше мое дете, щях да настоявам сериозно да се захванеш с АЕ. За твоето поколение приличните знания по този език са задължителни.
Благодаря! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт