Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 20

• 35 574
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Познати учат за акушерки в момента и са показвали снимки от учебниците им. 1 вярно изречение и после 5 с абсурди. Те самите едва изтрайват да си мълчат...голяма воля трябва, още повече да ги повториш тези глупости на изпит. Но стискат зъби, за да се дипломират и после да могат да помагат на повече хора с адекватна информация. 98% от колежките им вярват безрезервно на информацията в учебниците и на преподавателите(които също редят абсурд до абсурд). 
Та и с педиатрите така.

# 646
Ох, много се впрягам на глупости във фейсбук напоследък. Но как да се въздържи човек...

# 647
  • някъде в орбита...
Но как да се въздържи човек...
Ако знаеш колко пъти сядам да пиша, и после се отказвам.... Идиоти дебнат отвсякъде, и не ми е работата да ги поправям, да не говорим че време и нерви нямам. В повечето случаи всичко завършва с грозно оплюване на лична основа. Личи си когато човек търси помощ и инфо, запазвам си търпението за такива Hands Plus1

# 648
Мъка, мъка... Колко има по тоя свят, Боже...

Аз спрях да казвам, че кърмя 14месечно, защото само разни странни погледи Scream то покрай мен няма кърмеща мама, тааа няма и много смисъл да споделям.

# 649
  • Плевен
След определено време в борба с вятърни мелници,си подбирам "битките"вече.Няма смисъл просто.Който си е безмозъчен идиот с промит мозък,си остава такъв завинаги.Няма смисъл от обяснения.Която майка търси информация и пита,се опитвам да и я дам,която е там само заради сеира я подминавам.Оставете това,но сега във фейса членувам в група за ранно захранване.Там бисери бол-захранване на 3 месечно с бананова каша,замяна на АМ  на 4 месечно с КМ,три степенно меню на 6 месечно...И още и още...

# 650
На мен това ми е странно, нямам вече интерес да водя безмислени спорове. Обаче от какъв зор за всеки коментар за кърмене или съвсем “прилична” снимка на кърмачка с бебе (пък да не говорим нали някой да кърми проходило дете) ще се намерят стотици моралистки да коментират. То не е развращаване на горките деца, то не е парадиране, показване на гърди и какво ли не. Е те що не вземат да си запазят мнението за себе си 🙄 все едно някой техните деца ще кърми насила до втори клас..

# 651
  • София
Има някои особено дразнещи, които не бива да се разминават без смачкване Grinning Други ги пропускам покрай ушите(очите) си. 
То е ясно, че надали ще променим мнението им. Но четат жени, на които може въобще да не им е хрумвало, че нещо е невярно, че има други препоръки. И те ще потърсят после повече информация и може да им повлияе добре.

# 652
Здравейте мамита,

Попаднах случайно на тази тема и се изненах супер приятно. Темата е страхотна и забавна! Радвам се също, че има толкова мамита, които са осъзнати Heart
Благодаря за темата Simple Smile)

Страхотни сте :*

Иначе, да се включа с лафче на педиатърка на 2ри ден бебе след изписване: Трябва да му създаваш режим, да го храниш на 3 часа, то е прехранено, коремчето го боли, затова плаче.
Плача Grinning
#нимога!

След 2 часа разговор с майката някакси успях да я убедя да даде шанс на бебето и да не се пробва да му прави затворнически режим Grinning

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 16:12 от helen4ee

# 653
  • WonderLand
Приятелка има дребосък на 5м, на когото предстои захранване. Та решила да разпита няколко педиатри по тоя въпрос.

Педиатър 1, посетен преди месец: "започваш захранване на 4м, най-добре с картофено пюренце с масълце и малко сол, после добавяш други зеленчуци и жълтък."

Педиатър 2, посетен преди седмица: "Бебето (6.8 кг) е дебело, трябва да му намалиш храната. Памперса трябва да е обилно напишкан на всеки 2 часа, иначе е обезводнено" Въпросното бебе няма нито една "гривничка" по себе си, много е активно.

Педиатър 3,посетен вчера специално заради захранването, някакъв професор: "Започваш с многокомпонентни пюрета, не еднокомпонентни, за седмица заместваш хранене, на втората седмица добавяш жълтък, трета седмица въвеждаш месо, четвърта седмица каши. Нощем ако се събуди никакво хранене, може само вода. Пюретата трябва да са на ХИП, произхода не е хубав, но но съм разработвала рецептите им."

# 654
Олее...луда работа.
Аз не разбирам какво толкова има да се мисли и да се разпитва за това захранване. Ясно е, че педиатрите не са много за слушане. Какво толкова има от значение дали първо ще се даде картоф или морков(примерно) и дали ще се дава 4 или 5 дни.
Единствено ако има някакви алергии в рода или на детето още в началото се открие нещо, тогава според мен трябва да се подхожда много внимателно.

# 655
Ужас. Колко ли майки ги слушат стриктно. Аз имам в рода доста алергии и като захрнвах бях на тръни. Бавно, само по едно нещо за седмица поне. Такова картофено пюре с масълце е докарало брат ми до шок с едем на Квинке на 6м. Ама после педиатрите разправят какво толkова де, друго ще си родиш.. Никой не слушах, само вътрешния глас и майка ми - тя ми казваше само факти при нашите захранвания, аз си отсявах.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 09:43 от _di_di_

# 656
Днес в парка.. Две познати майки с дечицата им връстници на синковеца (1,5-1,6м). И двете деца набиват с двете ръце зрънчовци в устата, едната майка любезна “даваш ли му”, отговарям не. Другата “аууу ама той яде ли нещо изобщо, хич не е наддал от последния път като го видях” 🤣🤣
Как разбра така от един поглед, не знам😁 Засмях се и ѝ казах, че всичко си хапва , нямаме проблем 😁

# 657
  • Пловдив
Нещо такова се случи и при мен вчера. Майка на 5г дете и бебе на 9-10м, вика моето дете по име (на 1г и 8м), да и даде зрънчо и ме пита "Даваш ли и?". Казах Не, а тя - Еййй колко лоша майка си, значи и в същия момент тъпче устата на бебето със зрънчо.
След това една комшийка с дете на 9г и второ на 9м, казва на голямото да даде на моето бонбони тип Бони-бон. Аз казах, че не и давам и тя - Еее да опита само, нали е дете. И аз - И какво като е дете, нищо няма да и стане, ако не яде. Тя каза, че бебето и сладолед е яло, зрънчо, солети, Бони-бон, нали само да опита.
Не знам защо всички ме гледат странно като кажа, че не давам чипсове, снаксове, близалки, шоколад, сладолед и т.н.

# 658
Току що се върнахме прясно от визитата в България и обиколката по роднини.
От калеко ми, също лекар, голяма похвала, че съм успяла да кърмя до сега (8м) и детето не се е отвратило, а има и мляко. Как добре ядяло и тн, но като отидох да я кърмя след вечеря взе да ми мрънка, че 'какво го карам само да сука, нали яде, то е голямо, ще ти развали бюста'.
Всички много се дивяха и радваха как хапва (ЗВБ), но все искаха да й бутат храната директно в устата, да съм й давала и пюренца, че нищо не усвоявала така.
Направихме изследвания и желязо и всичко е ок, наддала е даже доста този месец. Баща ми веднага изкоментира, че имала гривнички по ръцете и бедрата след като я претегли. Е нали не усвоява, сега пък много пълна била. Трябвало само 2 пъти да я кърмя на ден. Да й давам вода като се буди през нощта.

Майка ми все й буташе някакви неща със сол и захар, колкото и да й обяснявах, че не й трябват, нищо не й носят. Купи й едни бебешки бисквити уж 6м. Гледам състава -брашно и захар и спрях да чета.
Взе да се намила как нищо нямало да й стане от малко захар, ние така сме расли.

На нашите пък им било странно как детето оцеляло 6м без да й давам допълнително вода.
Трябваше да си направя бинго листа за 'глупости от роднините', мисля че всички хитове уцелиха.

# 659
Семейните сбирки винаги изобилстват от материал по темата 😆 дано не си се нервила излишно, макар,че тикането в устата ми е в топ 3 на най-изнервящите действия от страна на баби и дядовци.

Соленка 😂 ми те явно от зрънчота наддават на тая площадка😂 много ни е ниска хранителната култура в България, дори не е въпрос на пакетирано или приготвено вкъщи. Във всеки супермаркет има био щанд, с чудесни био десерти без подсладители, има дори и алтернативи на зрънчовци с леща, с киноа, с ориз без сол. Това за дълъг път например е чудесно за по-голямо дете,ако нямаш време да правиш кутии с ядене. Но нали разликата между 50ст зрънчо и 1.50 от био магазина...

Общи условия

Активация на акаунт