Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 364
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
И аз съм чула за антитела,дано да няма поражения сега, че преди се установи, че причината за аномалийте в плода са точно от него.Все пак си имам едно на ум, знаеш минаваш през това, през най лошото.Някак си после все ти е в главата.И следящият ме лекар каза че сега всички видове изследвания ще правиме, за да няма пропуск.

# 166
Момичета, влизам набързо да се отчета. Бяхме днес на ранна морфология в Марковс при д-р Атанасова. Много съм доволна, беше много внимателна и обстойна.
На бебето всичко, което му гледаха и измерваха е супер за сега. Върви 5 дена напред, но било нормално до 20с. Криеше се доста с гръб, но после се показа и си седеше с кръстосани крака през цялото време. На 90% е момиче, но все пак каза, че след 14с може да се каже със сигурност. Утре ще отида до Майчин дом да ми вземат кръв, че днес много се забавихме.
Та ето я кръстосалата крака госпожица Grinning
Скрит текст:

# 167
Браво, Мистик! Много се радвам за теб! Вече можеш спокойно да си отдъхнеш. Принцеската явно е срамежлива, хихи Heart И аз нямам търпение вече да мине часът ми за БХС. От две седмици не съм виждала бебето и ми е малко тегаво. Иска ми се да минава и да се успокоя и аз.

# 168
Првкрасно е, ох и аз нямам търпение да дойде 28ми в четвъртък.Чакам и аз с нетърпение да видя всичко ли е наред с бебчето.

# 169
Уникално , толкова е сладичко, и аз чакам моя на 5ти декември с нетърпение ❤

# 170
Мистик, много се радвам за хубавите новини, дано само такива да има занапред в темичката ни.
Колко време продължава прегледът? Аз съм си наумила да ида в един ден и при Марков, и за кръв, та се надявам да ми стигне времето Simple Smile

# 171
Мистик, честит преглед и от мен! Нека занапред само така да вървят нещата!
И мен ме интересува колко време те гледаха на ехографа горе-долу?

# 172
Около 40 минути продължи прегледа. Имаше забавяне на часовете обаче и почакахме 20 минути отгоре, а аз бързах да се връщам на работа. Казаха че може и на следващия ден за кръвта, но не по-късно, за да няма разминаване в параметрите. Малко е наудобно, че трябва да се ходи на друго място и то хич не е близо, но няма как.
Пожелавам на всички бързо да минава времето до прегледите! Hug

# 173
Леле, 40мин сигурно ще изглеждат като цяла вечност на този преглед, докато чакаш да ти кажат дали всичко е наред. Flushed
Аз каквато съм паника, сигурно ще полудея.

# 174
Мистик, а знаеш ли случайно дали имат ПОС терминал?
До 14 часа ли може да се ходи за кръв в МД?

# 175
Мистик, много ви е сладка госпожицата 😍 Да те питам, какво каза лекарят за пренатален тест, дали има смисъл да се прави (чудя се дали да не изчакам БХС и тогава да преценим с докторката дали да го правя)? Просълзих се като я видях и сега очаквам с още по-голямо нетърпение и моя преглед, който е чаааааааак на 17 декември. Ще има да си почакам, но стига всичко да е наред, то няма значение нищо друго! 😂

Аз пък сега се каня да се вдигна от дивана и да отида до мола, защото трябва да купувам подаръци за майка ми, която има рожден ден и за племенника ми, който ще има прощапулник 😊 Все хубави поводи, ама как ще се справя сама да шофирам и да се сдържам да не повърна, не знам 😬 Добре че ММ ми е донесъл самолетни пликчета за повръщане, та ще си подмишкосам няколко и ще се отправям навън, че не съм излизала от неделя.

# 176
  • Plovdiv, Bulgaria
Мистик, честито за хубавите новини! Колко оформени изглеждат вече тези човечета, а всъщност колко са малки..

Аз реших да правя БХС, освен ехографията (ФМ или както там се нарича). С мъжа ми се разбрахме да видим резултатите от там и ако за нещо излезе по-висок риск (все се надявам да няма проблем), да пуснем само него.
 Някой спомена, че в майчин дом са направили лаборатория за такива изследвания. Гледах цените, доста по-нормални са от пренатест.
До колкото разбрах пренатест и подобни ги оскапява това, че ги пращат до Германия.

# 177
Мистик, честито за хубавите новини! Колко оформени изглеждат вече тези човечета, а всъщност колко са малки..

Аз реших да правя БХС, освен ехографията (ФМ или както там се нарича). С мъжа ми се разбрахме да видим резултатите от там и ако за нещо излезе по-висок риск (все се надявам да няма проблем), да пуснем само него.
 Някой спомена, че в майчин дом са направили лаборатория за такива изследвания. Гледах цените, доста по-нормални са от пренатест.
До колкото разбрах пренатест и подобни ги оскапява това, че ги пращат до Германия.

Да,точно така,ДНК тестовете в Майчин дом са същите,но понеже се правят на място,излизат по-евтини от всички други,които пътуват до чужбина.Освен хромозомните има и за други аномалии.И аз се бях заканила,че ще правя тест още преди ранния скрининг,но лекаря от ЖК ме разубеди,каза спокойно да си изчакам прегледа и ако има нещо притеснително,тогава да хвърлям толкова пари за ДНК тест...За сега ще го послушам,важното е че съм събрала доста информация какво да правя ,ако недай си боже се види нещо притеснително.Тестове и изследвания колкото искаш.Много ми се ще да се отпусна,да се радвам като всички нормални бременни,да си мечтая за бебето,да кажа на целия свят най-хубавата новина.....а то какво?Всеки ден мисля дали сърцето му бие,какво ще стане на скрининга,готова ли съм да чуя страшна новина....ужас,някакъв буден кошмар!Мъжа ми иска да мислим за имена,а на мен ми е свито и мисля само за прегледи и изследвания.Не се понасям такава.Искам да имам силата да мога да направя буквално ВСИЧКО,за да бъде здраво бебе,да се роди без проблем и да мога да изпитам най-чистата радост,на която само една майка е способна.

П.П.Ако имаше домашни ехографи,щях да съм си купила😁Вероятно след години тази екстра ще я има на телефоните,за параноични майки😂

# 178
Мистик честита госпожица, радвам се че всичко е наред!

Относно пренаталните тестове аз реших да си изчакам часа за скрининг на 5ти и тогава с АГ да обсъдим какво му е мнението и на него и дали да правя допълнително ДНК тест ако нещо го притеснява.

Аз от няколко дни се чувствам страшно изморена, постоянно ми се спи, а нощем и аз не мога да спя добре.. дано да мине този период, спомням си, че с предната бременност си спях много добре 😁

# 179
  • Варна
Мен АГ ме кара да направим пренаталния чак след 12 седмица, когато ще ми прави този подробния скриниг. Каза, ако има нещо притеснително тогава да си го направя, но аз още се чудя. Записах си час на 02.12 и ще говоря пак с нея. Тогава ще ми направи преглед и ако реша мога да пусна пренатеста, защото ще съм в 10-та седмица. Според АГ е добре да изчакам до 12-та седмица, за да не давам излишни пари, ако няма смисъл, но как може да е сигурна тя? Това е генетично! Може би ще си го пусна въпреки това. Аз иначе се спрях на VISION тест на future health.

Общи условия

Активация на акаунт