Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 374
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
И аз се чудя за пренатест,  щях да правя като мислех, че са близнаци (при тях не се прави БХС) ,  но сега се чудя...  вече не е толкова наложително,  но предполагам ще си направя,  защото така и така съм се настроила за парите.

Вчера моят доки каза,  че правя ли пренатест,  да правя само в селгенетикс,  в никакъв случай в майчин дом - каза,  че там тепърва се учат. Другите не ги харесва,  защото пращали резултатите за изследване в Хонг Конг,  за да им е по-голям маржът,  нищо, че се водят в Германия/ Франция и тн. Не настояваше за пренатест,  останах с впечатление, че масово се пропуска от пациентите.

От вчеря пия дуфастон и имам зверско сърцебиене,  аз пия и еутирокс за ЩЗ,  но от преди и нямах проблем. Сега усещам това сърцециене и се чуда дали е свързано с дуфастона или взаимодействие някакво на дуфастона и еутирокса... Някой има ли сърцебиене от дуфастон/утрогестан?

# 181
Мистик, а знаеш ли случайно дали имат ПОС терминал?
До 14 часа ли може да се ходи за кръв в МД?
Имат ПОС терминал.
Много бързо минаха минутите толкова увлекателно говореше и ни показваше докторката. За пренатални тестове не сме коментирали. Първо ще изчакам резултатите от БХС и тогава, ако има проблем ще мисля за това. Показателите на ехографа не показват да има нещо притеснително. Знам че не е 100%, но не смятам да влизам във филми излишно и притеснения. Честно казано за мен е по-важно на ехографа да няма проблем, отколкото статистиката.

# 182
Бонибон, аз мисля, че моето сърцебиене е от Утрогестана, защото си пия Л-тироксин, 50мкгр., от 31ви октомври, но досега такова нещо при качване на стълби не е било. Откакто взимам и Утрогестан, дори най-малкото напрежение ме кара да ми се вие свят, да ми причернява и ще ми изхвръкне сърцето. Може да е от комбинацията на двата хормона... 😣🙄

# 183
  • София
И аз чакам с нетъпение часа за 26.11 , като ме викат предния ден да дам кръв, за да може да са готови резултатите и да се отчете цялостната картина. Това е в Щерев. Ако има някакви проблеми ги обсъждаме на място и варинтите.
Преди месец пусках кръв и урина, освен глюкозата всичко ми беше в норма, но така и така сега ще давам кръв ми ги пуснаха пак, контролно. На диета съм заради захарта и откакто съм бременна съм свалила 5кг, но аз си имам достатъчно отгоре , заради стрес последната година.
За гаденето три, четири сурови бадема открих, че ми помагат. Особено вечер преди лягане, определено ме успокояват за нощта. Иначе се въртя, от сега не мога да си намеря място, та не знам какво ще е като ми порастне корема.
За прегледите, сега е момента да намерим някой, на когото да вярваме. И аз не съм сигурна в моята, имам чувството, че се застрахова прекалено. Пиех дуфастон до миналата седмица без видима причина за мен, изписа Натаспин, който е за тромбофилии, а чакам резултати. Ако излязат предразпложения ще трябва и аз да минавам на фракси. Отделно заради кръвно 125/85 ме прати на кардиолог, който ми изписа даже хапчета за високо кръвно. Факт е , че на бременните не трябва да е високо, за да може плода да е добре, но ми се струва малко прекалено.
За Тина Киркова имах препоръки, но въпреки здравната каса като звънях се доплаща 500лв за следене на бременост и то отиваш все едно си в частна болница.

# 184
Мистик, а знаеш ли случайно дали имат ПОС терминал?
До 14 часа ли може да се ходи за кръв в МД?
Имат ПОС терминал.
Много бързо минаха минутите толкова увлекателно говореше и ни показваше докторката. За пренатални тестове не сме коментирали. Първо ще изчакам резултатите от БХС и тогава, ако има проблем ще мисля за това. Показателите на ехографа не показват да има нещо притеснително. Знам че не е 100%, но не смятам да влизам във филми излишно и притеснения. Честно казано за мен е по-важно на ехографа да няма проблем, отколкото статистиката.

И аз така си спомням от миналата ми бременност, че времето в кабинета ми се мина толкова бързо и увлекателно.
Ох, да идва вече сряда, че и аз да знам, че всичко е наред.
Мисля засега да пропусна пренатеста, само ако има някакви основателни индикации ще го правя.

# 185
  • Варна
Бонибон, доколкото проучих аз пък, разбрах,че селсдженетик давали най-добри комисионни на лекарите затова толкова ги препoръчват. Явно е голям бизнеса с тези тестове щом всеки подлива вода на другия 😂

# 186
Те със сигурност от всички взимат процент,  но аз няма да казвам, че ме праща лекар,  а сама си отивам. И от таблетки за гърло им се дават облаги на лекарите. Мн време работих в този бранш и това съм си го приела като нещо нормално. 1650 лв щеше да ми е за близнаци тестът,  сега за 1 дете може и по-малко

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 17:12 от bonibon_

# 187
  • Sofia, Bulgaria
Чета за тези пренатални тестове, явно са много модерни сега. Честно казано малко ми се струва вятър работа на излишно висока цена. Преди 5г.нямаше такива работи, което ме кара да се замисля в достоверността на иновативно изследване. Още повече че сме в Бг. и се измислят какви ли не обирджийски схеми и за нищо не можеме да имаме гаранция. Уж в Германия изследват, ама има съмнения за Хонг Конг, накрая ще излезе китайска работа. Абсолютно неоправдан разход на фона на разходите, който тепърва предствоят. Естествено това е лично мое мнение де, всеки преценява сам за себе си кое е най-добро.

# 188
  • Варна
😊 Преди 10-15 години (хипотетично) и биохимичният скриниг и феталната морфология ги е нямало и като са навлизали са били супер скъпи изследвания, за които всички са си мислели, че са измислени за пари, но ето че днес всеки ги прави и са станали дори задължителни Wink
Медицината се развива...
това е моето мнение. В крайна сметка всеки си преценява дали може да отдели такава сума или не Simple Smile

# 189
Ледена Калица, и преди 5 години ги имаше ако не се лъжа, че даже и преди това. Просто тогава на пазара бяха само Пренатест и не бяха така широко разпространени и достъпни.
Сега са много повече и вече не се правят само в Германия и САЩ.
Ако не дай си Боже на БХС излезнат високи рискове ти казват или пренатален или амниоцинтеза.

# 190
Момичетa дaйте мaлко инфо ,че пaк cе депреcирaх нещо. Мaмите без оcобени cимптоми в 9г.c може ли дa коментирaт? В 5,г.c бях нa ехогрaф видя cе caмо caкче ,лекaря кaзa ,че е рaно и поcле cи дойдох в Aнглия и cледвaщият ми преглед е cиг в 12г.c до тогaвa нз кaк ще издържa. Cимптомите ca ми чеcто ходене до тоaлетнa,зaпек aмa го отдaвaм нa товa ,че cпрях цигaрите и кaфето,болки в кръcтa и гърдите и гaдене много рядко.
В същата седмица съм и със същите симптоми. Без болките в кръста.

Аз съм без симптоми. Имаше период, може би 10дни, в който ме наболяваха гърдите, спряха отдавна. За сега само среднощното пишкане е някакъв симптом. В 5та седмица видяха само сакче, рано е за друго. Вчера бях на преглед, всичко е наред.

# 191
Аз и с двете бременности почти не съм имала симптоми - единствено по-чувствителни гърди и по-често пишкане, особено нощем.
И при мен в 5та седмица се видя само сакче, а в 8ма ембриончета с пулс, следващия преглед ми е за скрининга в 13та г.с.

# 192
Момичета а защо изписват утрогестана при положение че всичко е наред , това все пак е хормон който не мисля че трябва да се приема просто е така ? Знаете ли защо

# 193
Youbeterlive, на мен ми го изписаха от Шейново като отидох за кафеникавото зацапване.
Аз не съм много сигурна, че трябва да го пия, въпреки че зацапването спря, повтори и сега пак спря. Ако няма никакви оплаквания, според мен не би трябвало да го изписват. Другия вариант е да имаш нисък прогестерон и да са го видяли в някои изследвания и затова да ти предписват изкуствено да приемаш, знам ли?

# 194
Ами нито едно от тези неща имам , още по-странно ми стана заради това , аз не го пия и без това

Общи условия

Активация на акаунт