Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 383
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
А казвали ли са ти да имаш отлепяне на сакчето или нещо друго да виждат на ехограф, което да е притеснително? Ако не са, по-добре, че не го пиеш, да. И аз не бих.

# 196
  • Plovdiv, Bulgaria
Масово се изписва без изследвания. Включително и на мен. В първия момент отказах да приемам, понеже така с първата ми бременност от висока доза утрогестан без причина, не разбрах как 10 дни съм си носила мъртвия плод в мен. Нито изкървих, нито нищо.
Но доктора ми сега каза,че едно че имам спонтанен аборт, едно че съм с двурога матка и било хубаво да направим всичко възможно, че матката да е спокойна и да ме изхвърли плода,или по нататък да не се стигне до преждевременно раждане. Бях на кантар какво да правя, в крайна сметка дозата ми е сравнително малка и само вечер и реших, че май няма да навреди. Нещо с тази бременност съм по страхлива и гледам да се презастраховам, май.. Но все още не съм сигурна ок ли съм с това решение, честно казано.

# 197
Абсолютно всичко е наред , нямам такива неща , явно нещо се застраховат не знам : изобщо не мисля че трябва да се пият хормони е така , просто ми стана интересно

# 198
Според мен е абсолютно по схема - кървиш ли, пиеш Утрогестан. Аз пия два пъти по 2. Не мога да преценя дали е голяма доза, другата седмица ще ходя на преглед, още не знам къде, но вече се параноясах с всички истории, които чувам отвсякъде.

# 199
  • София
Според мен ги изписват, за да може да се имплантира плода по-добре. Просто застраховка за лекаря и успокоение на майката, а нали не вредят и бременните си пием. Колко е правилно...

# 200
Момичета, как сте със симптомите? При мен все още са само напрегнатите и болезнени гърди и честото нощно уриниране/3-4 пъти на вечер/, което не знам дали е нормално толкова рано/8 г.с. + 5 дни съм/, предвид факта, че преди това изобщо не съм ставала нощем. Четейки това, което се споделя, започвам да се притеснявам и да се страхувам, а съм на преглед чак на 02.12.

# 201
И аз много съм се панирала със всичко което се говори , и някви такива , но до сега нищо не са ми казали обезпокояващо така че не знам

# 202
Мистик, страхотна новина! Бебчето изглежда голям и завършен човек! Това е най-хубавият момент за всяка бъдеща майка! Очаквам и аз моя момент с нетърпение, но имам близо 20 дни до тогава!

Относно пренатестовете. Честно казано аз не виждам нужда да се прави този пренатест освен ако няма съмнения в здравословното състояние на бебето! (Дано никоя мама да няма)Разбира се това е лично решение! Успокойте малко топката и се наслаждавайте на случващото ви се! Жените са раждали здрави деца и във времена на войни и глад. Да медицината се развива, но за да ни помага в момент на нужда! Не да ни точи банковата сметка безпредметно. Давам пример: Едно е да си пуснеш контролна кръвна картина, за да си свериш часовника, друго е да имаш предпоставка за сериозно заболяване и да се изследваш за него! Надявам се да не обиждам никого с мнението си, не целя това! Просто не разбирам излишното хвърляне на пари, които ако са толкова излишни могат да помогнат на някой в нужда!
От все сърце желая на всички ни да износим и родим здрави и доносени бебчета, без да имаме предпоставки за каквито и да било допълнителни тестове!

# 203
Martichka, аз уважавам мнението ти за пренаталните тестове. Както и, че всеки е двободен да избира.
Но не ми допада това да се правят генерални изводи като: “Ако са ви толкова излишни парите, ги дайте на някой в нужда, а не за този тест”.
Не може да са насажда вина на хората, които са решили да си напраят теста, че виждаш ли е имало по-добри начини да изхарчат средствата.
Аз за себе си съм решила, че дори на ФМ всичко да е наред, пак ще правя теста и не се чувствам виновна за това си решение.

# 204
  • Варна

Давам пример: Едно е да си пуснеш контролна кръвна картина, за да си свериш часовника, друго е да имаш предпоставка за сериозно заболяване и да се изследваш за него!

Да, но все пак си я пускаш тази кръвна картина, нали? 😉 не си казваш, че е безсмислена и не върши работа!
Аз също не искам да споря или убеждавам когото и да е в нуждата да се прави такъв тест. Просто съм малко против тези крайни изказвания, че са пари на вятъра.
Нищо, което може да те накара да се чувстваш спокойна в този момент не може да се нарече “хвърляне на пари на вятъра”. Особено, ако имаш възможност да го направиш не разбирам защо да не.
По същият начин мога да се изразя и за БХС, който е чисто статистическо изследване и е по-вероятно да те притесни, отколкото да успокои нещата и адекватността на изследването се базира на чиста математика. Това обаче не значи, че БХС не трябва да се прави и че все пак няма полза от него. Ествествено, ако нямате друга възможност или просто така сте преценили (поради други причини) е по-добре да го направите, отколкото да не правите каквото и да е.
И това, че жени са раждали здрави деца и така нататъка- не е точно така! Знаете ли статистически данни колко висока е била детската смъртност само преди 20 години? Просто тогава не е имало интернет и масови медии където да научаваме всички тези неща, така че...
И за да не звуча наистина деспотично и заядливо отново казвам, че всеки има право да си прави или да не си прави каквото реши. Естествено има и право на менение, което да изрази и аз уважавам това, но е в разрез с мисленето ми, не го разбирам и затова си позволих да отговоря Simple Smile Нищо лично

# 205
Според мен е абсолютно по схема - кървиш ли, пиеш Утрогестан. Аз пия два пъти по 2. Не мога да преценя дали е голяма доза, другата седмица ще ходя на преглед, още не знам къде, но вече се параноясах с всички истории, които чувам отвсякъде.
И аз пия 2х2, в следствие на зацапване + но шпа 3х2. Опитвам се да не се параноясвам и аз, но ми е трудничко!
Все пак гледам положително и мисля за най-хубавото!
Скрит текст:
Martichka, аз уважавам мнението ти за пренаталните тестове. Както и, че всеки е двободен да избира.
Но не ми допада това да се правят генерални изводи като: “Ако са ви толкова излишни парите, ги дайте на някой в нужда, а не за този тест”.
Не може да са насажда вина на хората, които са решили да си напраят теста, че виждаш ли е имало по-добри начини да изхарчат средствата.
Аз за себе си съм решила, че дори на ФМ всичко да е наред, пак ще правя теста и не се чувствам виновна за това си решение.
Ни най-мялко не целя да насаждам вина! Това е част от моето лично мнение.
Голями хора сме и като такива взимаме сами решенията си. Най-важното е да сме спокойни, за да сме здрави 😉
Скрит текст:

Давам пример: Едно е да си пуснеш контролна кръвна картина, за да си свериш часовника, друго е да имаш предпоставка за сериозно заболяване и да се изследваш за него!

Да, но все пак си я пускаш тази кръвна картина, нали? 😉 не си казваш, че е безсмислена и не върши работа!
Така де, кръвната картина си я пускаш! Но не си правиш изследване за хепатит А или сифилис, примерно, освен ако ти или докторът ти нямате предпоставка да смятате, че е възможно наличието на това заболяване! Това исках да кажа с този пример...или пак не стана ясно?

И тъй като аз не съм тук за да правя деспотични а заядливи коментари, не смятам да продължавам по темата!

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 21:28 от Анонимен

# 206
Момичета, относно симптомите и при мен започнаха да отслабват тези дни. По календар съм 10+2гс и гърдите ми все още са чувствителни, леко болезнени и по-едри, но гаденето започва да намалява. Преди беше по цял ден, сега основно вечер се появява.
И аз съм се вкарала в голям филм и не знам как ще издържа до следващия преглед, който е след 12 дена! 🤔

# 207
Galeona, не се вкарвай във филми! На всякъде пише, че е нормално неприятните симптоми да намаляват вече, и при мен отслабват а съм 1 седмица след теб! Това че, за огромно нещастие, се е случило нещо лошо на някого не значи, че ще се случи и на теб! Мисли позитивно и си разсейвай мислите с хубавите неща, които очакваш в бъдещето ти! Бебчето усеща всичко Wink

# 208
И аз да се включа, макар при мен да няма нищо ново. Днес ми взеха кръв и урина, в понеделник ще питам лекаря си какви са резултатите. 
Симптоми /12 г.с/: напрегнати и уголемени гърди, подут корем, ревливост, поспаливост пред деня.
Нито децата, нито колегите знаят за бременността ми, и ми е супер така, но не може да продължава още дълго.

# 209
Лесена  кралица аз съм на същото мнение,  не ми е за парите и със сигурност щях да си  направя този тест ако живеех примерно в германия а тук нищо не се знае уж в чужбина пък ги изплащат но ако стане нещо както беше станало иди се жалвяй на арменския поп че са  фалирали и материалите са ти отишли на кино. И да това е нещо което  без причина е излишно. Поне аз така мисля

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 22:47 от Anichka123

Общи условия

Активация на акаунт