Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 357
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм много нервна и не мога да спя. То със сигурност и това въртене по цяла нощ допринася за разклатените ми нервички.

# 151
Bubbly , определено е много объркващо, това което ти се случва! Успокой се ти и запиши по-скорошен час при друг специалист, но не ходи при когото и да е! Имай на предвид, че много зависи какъв е апаратът, на който те гледат! Ти си била в две болници, което са два различни видеозона! Като начало 5та-6та седмица са малко да се чуе пулс за повечето апарати! А отидох в 6та седмица и освен сакче и жълтъчно мехурче друго не се виждаше! Докторката ме викна след 10 дни, които грам не ми се чакаха, но си ги изтърпях и всичко вече си се виждаше! Аз мога да ти препоръчам доктор по ЗК, но тя не изражда.
наистина ми зачестиха много прегледите, едва ли е добре постоянно да ме ръчкат с вагинален ехограф.
Точно това ми обясни моята док, че честите прегледи с видеозон изобщо не са препоръчителни, независимо през влагалището ли са или през корема, освен ако не е наложително, разбира се!

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 21:19 от Анонимен

# 152
Чувала съм аз за облъчване , дали е така не знам ама мен ме гледат през седмица бе и се наплаших малко викам абе я 😂😂

# 153
Az1993az, съжалявам за ужаса който си преживяла 😔 Благодаря ти за съвета! Определено е добре човек винаги да си има едно наум с лекарското мнение - все пак и те са хора, които допускат своите грешки и ние сме длъжни да приемаме критично тяхното мнение. Аз също отидох при много известна лекарка в Токуда и останах изключително недоволна от първия си преглед. Е, как бих могла да се доверя на лекар, извършил ми първия преглед за 7 минути (включвам събличане и обличане), без да ми обясни какво се случва или да ме попита дали имам някакви неразположения 🙄
Ох, и аз съм супер изнервена и не мога да спя... Снощи си легнах чак към 2 часа, после станах в 6 и пак заспах към 8. Все съм чувала, че бременните обичат да си поспиват, а при мен това е мираж.

# 154
Честит празник на всички ви! Бъдете живи и здрави цялото семейство,уважавайте се,закриляйте и бъдете единни във всичко.Лека да е бременността на мамите и никоя да няма проблеми.

Аз,дано всичко е наред и се е объркала тази жена.
За да няма такива големи обърквания се ходи на лекар чак след 7-8 седмица и тогава вече може да се каже има ли нещо вътре,колко е голямо,има ли пулс и т.н. Както казвате и вие,наистина не е полезно да се ходи всяка седмица и да те гледат на видеозоня.Н знам зашозно така съм чела навсякъде и затова след 12 седмица се ходи само един път в месеца,ако всичко е наред и няма проблем разбира се.То до колкото и знам за ЖК са предвидени само 3 прегледа,в които да гледат бебето.

Аз още след прегледа ми,въпреки,че си казаха,че всичко е наред се притеснявам след час дали всичко е добре,тя какво остава да минават седмици,но това е.То ако има нещо да става ще стане и след излизането ни от кабинета или преди влизането после,Божа работа.Аз се моля всеки ден всичко да е наред,защото с миналата ми загуба и аз нямах болки и зацапване ,пък беше спряло развитието.

Аз днес съм малко в страх,защото сутринта БТ ми беше по-ниска с 0.10 градуса и нямам търпение да стане утре сутрин и дано пак си е като птеди и е било просто инцидентно.До колкото знам никоя тук не си мери БТ,нали? Нямам и база за стюравнения как стоят нещата в напреднала бременност,навсякъде дават графики само за начална.Писах в темата за графиките и чакам отговор от Денис,защото се притеснявам.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 11:44 от Irina Jolie 616216

# 155
Момичетa дaйте мaлко инфо ,че пaк cе депреcирaх нещо. Мaмите без оcобени cимптоми в 9г.c може ли дa коментирaт? В 5,г.c бях нa ехогрaф видя cе caмо caкче ,лекaря кaзa ,че е рaно и поcле cи дойдох в Aнглия и cледвaщият ми преглед е cиг в 12г.c до тогaвa нз кaк ще издържa. Cимптомите ca ми чеcто ходене до тоaлетнa,зaпек aмa го отдaвaм нa товa ,че cпрях цигaрите и кaфето,болки в кръcтa и гърдите и гaдене много рядко.

# 156
  • Sofia, Bulgaria
Bubble според мен не чакай, а отивай при свестен лекар. За жалост около е мен е пълно с хора опитващи се да имат детенце, пациенти на Вита, бивши вече де, та като ги слушам настръхвам каква машина за пари е това, а компетенциите им не са на високо ниво. Относно Шейново, две мой приятелки се следиха там и раждаха там... Като слушам историите им съм ужасена. Не бих влязла дори там. В 5-6 г.с е твърде рано да се види сърдечна дейност. Според мен свестни държавни АГ болници в София, останаха Тина Киркова и Майчин дом. Преди години раждах във 2-ра градска и всичко беше супер, но са затворили АГ отделението и не знам къде са се пръснали лекарите. Всички бяха страхотни там.

# 157
Момичетa дaйте мaлко инфо ,че пaк cе депреcирaх нещо. Мaмите без оcобени cимптоми в 9г.c може ли дa коментирaт? В 5,г.c бях нa ехогрaф видя cе caмо caкче ,лекaря кaзa ,че е рaно и поcле cи дойдох в Aнглия и cледвaщият ми преглед е cиг в 12г.c до тогaвa нз кaк ще издържa. Cимптомите ca ми чеcто ходене до тоaлетнa,зaпек aмa го отдaвaм нa товa ,че cпрях цигaрите и кaфето,болки в кръcтa и гърдите и гaдене много рядко.
В същата седмица съм и със същите симптоми. Без болките в кръста.

# 158
Моята БТ изобщо не съм я мерила , пробвах два пъти след теста за Б и едини път беше 37 втория беше 36.5 и се психясах и си казах това не е за мен , никога не ми е била висока т , не знам защо пък не виждам проблем , или аз не я меря правилно не знам , но реших да не психясвам с това защото винаги може да объркаш с измерванията , или да не е ок термометъра и се почват едни чуденки страшни , излишно напрежение , Веси няма страшно аз почти симптоми нямам , гърдите не ме болят по-скоро зърната , и то понякога , симптомите ще почнат да намаляват със привикванеъо към бременноста и хормоните като се нагласят , и ще изчезнат симптомите , това е нормално нещо не се стряскайте.

# 159
Привет, момичета!
Да се оплача и аз. В 9+4г.с. съм и до момента освен болезнени гърди, гадене, нервност и непоносимост към миризми други симптоми нямах, а тази сутрин се събудих с ужасно главоболие, горещи вълни и след половин час последва първото ми повръщане. Надявам се да не се случва често. Ужасно е. Аз повръщам много трудно по принцип и повръщането за мен винаги е било мъчение.

Съжалавам много за преживените загуби. Сви ми се сърцето като ви изчетох. Дано е последната загуба, а следващата бременност успешна и лека.

Bubbly и аз бих отишла за второ мнение.

# 160
Най лошото при мен е, че имам цитомегаловирус и знам, че до 5тия месец до феталната ще съм н тръни.Само тогава може да се знае дали пак е засегнато детето или ще бъде здраво този път.Но аз вярвам вътрешно, че всичко ще е наред този път.

# 161
Аз, цитомегаловируса го имат почти всички хора, както и Епщайн-бар вируса. Това че имаш антитела, не значи че имаш активна инфекция, а напротив - защитена си от евентуално заразяване. Случаят е точно както с шарките, така че спокойно. Аз също имам антитела и към двете, явно съм ги изкарала някога и сега поне няма да мисля за тях. 😊

# 162
Знам за 2ра градска доктор Ненов е в Панагюрище.Страхотен лекар и аз лежах за задържане 2015г в патологията.Страхотно отвошение и доктори.Да ви се оплача имам налепи по гърлото,пръскам гранофорин тантум верде чай мед ужас е .На всичкото отгоре след малко съм на зъболекар.Трябва да му кажа че съм бременна ,боли ме един зъб ,неизбежно е,диг и упойка ще има 😔😔😔.На всичкото отгоре кашлям и устата ми е цялата в грануфорин.Ужас

# 163
Знам за 2ра градска доктор Ненов е в Панагюрище.Страхотен лекар и аз лежах за задържане 2015г в патологията.Страхотно отвошение и доктори.Да ви се оплача имам налепи по гърлото,пръскам гранофорин тантум верде чай мед ужас е .На всичкото отгоре след малко съм на зъболекар.Трябва да му кажа че съм бременна ,боли ме един зъб ,неизбежно е,диг и упойка ще има 😔😔😔.На всичкото отгоре кашлям и устата ми е цялата в грануфорин.Ужас

Гъргара вода със сода и налепите падат

# 164
Bubbly, и според мен отивай за още едно мнение. Хубаво е да знаеш какво се случва и най-вече някой да ти обясни като хората.
Моят доктор също е малко мълчалив и не обяснява много, много.

Аз ще правя два ранни скрининга ако е рекла съдбата. Един при Сигридов на 3ти другия месец и при моя следящ АГ на 4ти. Падат се в два последователни дни, но просто друг начин нямаше. Моето АГ ми каза кога ме иска на преглед, а за Сигридов нямах избор, там е когато ти дадат час. Бая ще ме поръчкат с ехографа абдоминално, но се надявам, че няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт