Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Moмичета, много рано е все още за каквито и да е усещания. Знам за какво пърхане говорите, случвало ми се е и докато не съм бременна и наистина наподобява бебенцето. Но повярвайте ми, когато усетите истинските потрпвания (в началото), няма да ги сбъркате. Много по-особени са.
Аз също си усещам овулацията, особено след първата бременност, усещането стана още по-изразително.

# 646
Вероятно е рано наистина. Аз си чакам търпеливо.
Момичета, някоя от вас пие ли Магнезий?

# 647
Aз пия само фолиева киселина, и то защото ми е като адвент календар - блистерът трябва да ми свърши на коледа и така си отброявам дните Grinning

# 648
Аз засега пия само Фемибион, но май скоро ще трябва и магнезий да започна, че си имам контракции.. ще питам АГ в четвъртък. С предишната бременност пих от 5тия месец до 9тия, даже на два пъти влизах в болница за венозно вливане. 😞

# 649
Да, може би наистина е рано.
За момента пия само фолиева киселина и вит. Б12. Ще видим като отида на ЖК да ми изпишат някакви витамини и ще питам и за магнезий.

# 650
Момичета извинявайте ако ми е глупав въпроса ,но как разбирате ,че са контракции . Много ми е интересно защото няколко мами писаха ,че имат контракции и пият магнезии .

# 651
Аз също си имам контракции, днес се появиха за втори път. В спешното в МД като ходих ми изписаха, АГто обаче ми каза да си пия но шпа-то.  Пия си го аз, и от една страна ми харесва това, че не ме тъпчат с витамини излишно, но мисля да се презастраховам като си взема и
магнезий.

# 652
  • Varna, Bulgaria
Момичета, вчера на записването на ЖК ми измериха кръвно 130/90 По принцип е нетипично за мен, защото имам ускорен пулс, но не и високо кръвно, но пък и не го следя изобщо, защото нямам главоболия или други оплаквания. Днес реших пак да го измеря с апарат за китка и пак ми отчете 130/100. Дали да се притеснявам?

# 653
Мистик ако продължават контракциите според мен си започни и магнезия, защото той действа с натрупване.

Елица започни да си мериш кръвното всеки ден по 2-3 пъти и ако често се случва да е високо задължително говори с АГ. Дано да е било нещо моментно 🍀

Веселина аз усещам контракциите като безболезнено стягане/втвърдяване на корема.

# 654
Бътърфлай, много благодаря, че обясни какво представляват контракциите, че и аз се чудех как да разбера дали имам.

Мен от време на време ме боли корем. Даже в последните дни - в зависимост от положението или ако се раздвижа и ме боли като разтягане, но може би това са лигаментите и сухожилията, които матката разтяга. А вас боли ли ви корем като по време не цикъл? Това да не би пак да са контракции. Случвало ми се е няколко пъти, но минава до минута-две.

# 655
Аз пък пия доста неща, защото с това гадене, храненето ми е всичко друго, но не и пълноценно. Пия си пренатални витамини (започнах ги два-три месеца преди да започнем опити, съответно забременях веднага, така че от август някъде си ги пия), вит. Б12, вит. Д, Омега-3 (от водорасли, а не от риба), пробиотик, Л-тироксин и от няколко дни започнах да си пия магнезия отново, защото го бях поспряла, но при мен се получават едни екстрасистули (сякаш ми прескача сърцето понякога, неприятно е, но е напълно безвредно) и кардиолог ми е предписал магнезий, та започнаха да зачестяват и си поднових магнезия.

Редактирам се за да успокоя Пламъчето, че и аз имам болки като менструални, но преди бяха по-начесто, а сега сякаш са рядко, но все пак ги имам, така че не се притеснявай Hug

Последна редакция: вт, 03 дек 2019, 19:47 от Ommm

# 656
Момичета здравейте , имам проблем , тсх-то ми е 3,44 проблема е ,че четох някакви много тежки неща за аборти спонтанни и много ама много се уплаших и не мога да спра да мисля за това , почнах да пия л-тироксин 25мг и ще го проверя пак след месец ,моля мама която се регулира да ми сподели и да ми каже има ли опастност или няма и дали всичко е наред ,защото ми се плаче

# 657
Мелдим, спокойно! Аз имам Хипофункция на щитовидната жлеза и пия Л-тироксин от месец август. По принцип ТСХ-то винаги ми е било в референтните граници, но ендокринологът ми ми каза че преди да започнем с опити за бебе, то трябва да го сваля под 2.5. Е, така и стана, защото забременях с 2.5, но след това започна да се качва, та трябваше да увеличаваме дозата през две седмици. Все пак не ми се е качило над 2.9, а в момента ми е даже 1.4. Мисълта ми е, че ТСХ много варира в начална бременност (най-вече докато бебчо още няма своя щитовидна жлеза), но важното е да не стига до 10 (някъде бях чела, че тогава може да ама проблеми). При последния ми преглед при моя ендокринолог (изключително добър специалист е), то аз го попитах дали е възможно да съм навредила на бебето с това ТСХ (2.9) и той ми каза че трябва да е мноооогооо по-високо за да има някакви последствия, но понеже е максималист и иска да го държим под 1.5. Твоето не е толкова високо, а и щом си започнала терапия, то съвсем бързо ще го намалиш Hug Бъди спокойна! Blush

# 658
Благодаря ти Омче , по-добре ми стана , просто на такива неща се начетох ,че лошо ми стана наистина , изплаших се

# 659
Недей повече да четеш, а си пий сутрин хапченцето и се радвай на бременността си! След един месец като го изследваш ще е паднало сигурно двойно 😉 Можеш да си представиш колко малко ти се е покачило при положение, че при мен се качи почти до 3 като постоянно пиех тироксина и даже предпоследната ми доза беше да редувам 50 и 75 🙄. Супер си си ти и не го мисли повече, взела си навременни мерки и всичко е наред ❤️

Общи условия

Активация на акаунт