Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Meldim спокойно! Както и Оmmm ти е казала не чети толкова - не е проблем това ТСХ, но е хубаво и е важно да го следиш всеки месец и да е под 1.5. И аз като нея съм с хипофункция и започнах с Л-тироксина преди да забременея при ТСХ 3.6, като видях двете чертички се беше покачило на 4.3! и само за един месец го свалих на 0.3, сега и аз съм с доза един ден 50мкгр, един ден 75.

# 661
Здравейте, мами! Вчера бях на ранен скрининг и всичко е наред, бебкА си има всичко и е добре, 66% вероятност за момиче! Сега чакаме резултати от майчин дом. Но има нещо, което ме притесни, док каза, че плацентата ми е по-ниско разположена и не ми препоръчва летене за да не стане отлепване, а сме си взели билети за коледа да ходим на гости в Ирландия още юли месец! Моята АГ, която ме следи не ми е казвала, че ми е ниско плацентата, а когато имах зацапване ми каза, че е разрехавена и че не е опасно, пия си утрогестан и нош па 2х2 и уж всичко си е наред, а на въпроса дали мога да летя моята АГ каза че може Sad Не знам какво да правя сега, а помня че и други мами щтяха да летят, има ли други с подобни грижи и какво ви съветват вас, защото аз незнам в случая кой да послушам! Извинявам се за дългия пост! Хубав и успешен ден на всички и благодаря!

# 662
Добро утро!
Аз тъкмо си записах час при Марков за втората ФМ. Като ходих преди две седмици ме посъветваха да не се подмотавам със записването.
За ниската плацента - точно това коментирахме с него на прегледа ми. Каза, че е ниско, на задната стена, което е съвсем нормално за срока на бременността и ще се вдигне. В началото винаги е така, при всички бременни, просто не всички лекари го отбелязват, за да не настава излишна паника. Проблем може да е, ако с течение на времето не се вдига, но това така или иначе се установява на по-късен етап.
Изрично го питах за летенето - защото имаме билети за петък и той каза, че това не е абсолютно никакъв проблем.

# 663
Добро утро и от мен мами, има ли мама която си следи прогестерона и как са положенията , защото имам питане вчера пуснах прогестерон , но вече съм началото на 12г.с и дефакто края на първи триместър ами стори ми се ниско, интересно ми е някоя мама има ли която го следи и да ги сравним

# 664
Добро утро, момичета!

Браво за добрите резултати на Верончита! Честита малка госпожица Blush

Криси, чакам да споделиш и при теб как е минал скринингът днес. Стискам палци!

Амели, за кога си записа втората ФМ?

Мелдим, аз не съм правила изследване на прогестерон до сега. Обаче в изследването ти трябва да има някакви референтни стойности за бременност.

# 665
Добро утро и от мен мами, има ли мама която си следи прогестерона и как са положенията , защото имам питане вчера пуснах прогестерон , но вече съм началото на 12г.с и дефакто края на първи триместър ами стори ми се ниско, интересно ми е някоя мама има ли която го следи и да ги сравним

Meldim ,
Доктор ли ти назначи да изследваш прогестерон?Имаш някакви симптоми или просто от шубе реши да го пуснеш?Най-добре да не се шашкаш,нека лекар разчете резултата,защото може да се заблудиш по референтните стойности от лабораторията,по време на бременност прогестерона е със съвсем различни стойности.😊Покажи резултата на следящия те и се успокой 😊

Galeona ,
Къде си,момиче?😁 Чакаме те за резултат и отзиви.Как си?

# 666

Амели, за кога си записа втората ФМ?

За 22 януари се записах, ще съм в средата на 20та седмица и жената ми обясни, че тогава е оптимално.
На трета не знам дали ще ходя, по-скоро не.

# 667
Аз днес се записах за ЖК - при доктор Ташков в гр. София. Има страшно добри отзиви за него и наиситина беше много мил и смятам, че всяка мама би била спокойна при него. Бебчо върви с 1 седмица напред, много се изненадах. Движеше се и подскачаше яко.
В петък съм на първия ранен скрининг и се надявам всичко да бъде наред...

# 668
Мами,честито за хубавите новини от миналите вече скрининга. Simple Smile
Понеже за утре май сме доста за БХС ,да пожелая да сме спокойни и всичко да е наред като при останалите.Аз съм малко нервна,затова гледам да не го мисля уж,но не се получава.
След час отивам на зъболекар и дано не боли адски,защото мен по принцип страха ми е по-голям от болката,а сега се притеснявам и заради бебето.
ММ май пак ще се разболява и снощи спа в хола,за да не ме лепне и мен,а аз си умирах с тия зъби и ти спах,ту се въртях само от болка.
Хубав следобяд! Simple Smile

# 669
И аз това да пожелая понеже сме доста утре на БХС , пожелавам ви много добри резултати, и да качим сладки снимчици утре ❤ Дано всичко е наред

# 670
Вече нямам търпение да дойде утрешният ден! Успех на всички мами, да са здрави бебенцата и да се върнем от прегледите само с хубави новини! 😊🍀

# 671
  • Plovdiv, Bulgaria
Пламъче, мерси че се сети за мен Simple Smile Flowers Bouquet

Минах и аз скрининг. По ехографски данни всичко е чудесно Simple Smile Детето си расте, даже се раздвижи като го гледахме. Отговаря си точно на големината по последния ми цикъл, въпреки че вървеше малко по-назад в началото. Доктора каза, че според него след 1.6 мога да си избирам дата за секциото ( Аз съм със сърдечна операция, та при мен нямаше и предния път, и сега няма много избор как ще се ражда). Като цяло прегледа мина по-бързо от очакваното, но пък си обясни всичко доктора. Може би просто всичко беше наред и затова така ми се е сторило. Просто си спомням, че с дребния в 20с беше по-обстоен някак, но то и тогава са вече по-големи, та може би е по-различно. Важното е, че всичко е както трябва в крайна сметка Simple Smile След седмица кръвните резултати ще ходя да си взема. Вярвам, че и те ще са добри!
Успех на всички, на които им предстои преглед.

# 672
Здравейте , как сте с тоалетната ?При мен е мъка и ме е страх леко да се напъна дори ,защото някой беше писал ,че една мама така загубила бебчето като се напъвала в тоалетната .  Е то как иначе нз 😔😂😂😂 Мъкааа

# 673
Криси, радвам се, че всичко е наред! Имаше ли предположение за пол? И да май на втората фетална, бебчето ще е по голямо, и ще го огледат още по-подробно. Hug

Пожелавам на момичетата, на които им предстои БХС и ФМ успех и дано напълним темата с хубави новини за здрави бебчета! Heart

Веси, то това са физиологини нужди, природа. Аз примерно много кихам, откакто забременях. Ама силно и в началото много ме беше страх, но видях, че всичко е наред. Само неприятното е, че от силнити кихане или кашляне, много ме заболява корема и минава после. Можеш да хапваш авокадо, зехтин или сини сливи. Зная, че те помагат. За жалост и аз си страдам от запек, но се опитвам да не го мисля. Организмът е така създаден, че да сд справя по най-добрият начин със ситуацията.

# 674
Здравейте , как сте с тоалетната ?При мен е мъка и ме е страх леко да се напъна дори ,защото някой беше писал ,че една мама така загубила бебчето като се напъвала в тоалетната .  Е то как иначе нз 😔😂😂😂 Мъкааа
При мен действа прясното мляко. Сутрин започнах да закусвам мляко с някакъв зърнен флейкс и определено имам подобрение Smirk

Общи условия

Активация на акаунт