Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 369
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
С предишната бременност ММ идваше с мен на всеки преглед и много се радваше да вижда бебето, за сега не е идвал защото гледа детето, когато аз съм на преглед, но другата седмица за скрининга ще ходим заедно тримата 😁

За раждането вече на повечето места може и бащата да присъства. На раждането ми ММ не присъстваше, но чакаше отвън и като родих веднага влезе при нас - по време на раждането и аз не исках да е там, и той се притесняваше.

БХС се прави между 11 и 13г.с., а пренатестовете е хубаво след 10та, като доколкото знам може и след 13та.

# 541
Аз не бих искала ММ да е там. Колкото и красиво да е това да дадеш живот, не мисля, че самото раждане е приятна гледка. Аз бих била по-спокойна, ако не е там, но тук вече си е до човек и разбиране.

# 542
  • Варна
С предната бременност ММ дойде с мен само за втората ФМ, за да разберем пола. Аз не съм и искала да идва на всяка ЖК. На раждането не присъства. Не сме говорили за това, но и аз не бих искала честно казано. Само чака отпред от приемането ми докато не показаха бебето, два часа след като родих (това бяха около 14 часа общо Grinning ). Сега се чудя дали да го извикам с мен на първата ФМ, на ЖК отново не идва, че обикновено гледа детето, но ако има вероятност да ни кажат пола (а доколкото чета на някои вече са им казали предположения след първата ФМ), може би ще го викна с мен. При моя лекар се чака доста, понеже понякога се случва да го извикат спешно на раждане. Аз съм свикнала с чакането, понеже знам, че си заслужава. На мен лично ми се вижда прекалено всеки път ММ да се мъкне с мен.
П.П. Дай Боже всичко да е наред, смятаме да кажем на дъщеря ни, че ще става кака на Коледа, когато ще съм 13+5. Simple Smile

# 543
Мистик, радвам се, че си по-добре! Simple Smile

Да питам и аз, Youbetterlive , как си? Всичко наред ли е при теб?

ММ от първия преглед е постоянно с мен. Вълнува се толкова много и той сам държи да идва. Дори си взима отпуска и иска да сме си заедно. Но за раждането, живот и здраве, не мисля, че е толкова добра идея. Не сме го обсъждали. Иначе и аз винаги чакам, дори и имам записан час. Но просто като се работи с хора е така.

# 544
Да се включа и аз по въпроса с присъствието на мъжа на раждането.
Мисля пак да го взема. С първото секцио в МД Варна, той прави клип и вярвайте като извадиха бебето спря да диша и клипа свърши Simple Smile Беше толкова развълнуван, видя бебето доста преди мен и обиколи с  екипа и бебето пътя в първия му тоалет, направо беше във възторг.
То и за мен беше много специално изживяване, сигурно, защото беше първо дете. Но има доста време, ще го мислим нататък.

Пренаталните тестове се правят при навършена 10г.с., не знам до коя максимално, но едва ли в 20-та гс вече ще има смисъл.

p.s. Има ли активна ФБ група? Аз все така не получавам достъп до нея Sad

# 545
Зравейте, бях ви споделила за моят проблем от три дни ме сърби тялото и вчера четох ,че е симптом за едно рядко заболяване на черният дроб,а аз съм прекарала в миналото хепатит б и много се стреснах. Отидох при личния и ме приеха веднага (аз живея в АНглия и това се случва много рядко ,което ме маведе на мисалта ,че е сериозен симптом) та премери ми кръвното ок урината ок , натиска черния дроб да види дали е уголемен ок , според него е уж нормално и ми записа час за кръвни изследвания обаче чак в сряда. И сега докато минат изследванията и скана ми е на 9.12 ще има да го мисля от къде дойде това чудо на главата ми,  и до колко е нормално .

# 546
Зравейте, бях ви споделила за моят проблем от три дни ме сърби тялото и вчера четох ,че е симптом за едно рядко заболяване на черният дроб,а аз съм прекарала в миналото хепатит б и много се стреснах. Отидох при личния и ме приеха веднага (аз живея в АНглия и това се случва много рядко ,което ме маведе на мисалта ,че е сериозен симптом) та премери ми кръвното ок урината ок , натиска черния дроб да види дали е уголемен ок , според него е уж нормално и ми записа час за кръвни изследвания обаче чак в сряда. И сега докато минат изследванията и скана ми е на 9.12 ще има да го мисля от къде дойде това чудо на главата ми,  и до колко е нормално .
Грешка, че си чела. Какво очакваше да видиш в нета? То всеки симптом е или рак или нещо, от което се умира. Не си вкарвай излишни филми. Мен също ме сърби къде ли не. През ум не ми е минало, че е нещо страшно. Съвет от мен: не чети в нета и не се самодиагностицирай. Докарах си страхотно тревожно разтройство точно от такива неща.

# 547
Веси, щом си под наблюдение, не се притеснявай! Може и нищо притеснително да не е. И Кайлин е права, избягвай да четеш в интернет, защото все излизат много страшни диагнози, а на теб това ти трябва най-малко - да се стресираш.

# 548
  • Варна
Веси, спокойно, всичко ще бъде наред.

# 549
  • София
Здравейте девойки, вече 12+, поуспокоих се... вчера се отпуснах за разходка, сутринта цуни гуни и после кървене. Приеха ме за задържане, леко отлепяне на плацентата, на системи и лежане. Бебчо е добре. Аз се поуспокоих и знам че всичко ще се оправи.
Веси, щом си при лекари, ще се погрижат.
Иначе за раждането моя мъж със сигурност няма да идва, то ако може и аз не искам, ама няма как Joy
Много положителни емоции от мен

# 550
  • София
Здравейте, май не съм се изразила ясно, ехографско изследване със сигурност ще го правя, колебанията са ми дали да правя пренатест или БХС, ако съм направила някакъв вид пренатест, БХС се обезмисля напълно според мен. Колебанията ми идват оттам, че БХС е статистика, моята възраст напредва и хич не искам да ме стресират с някакви кофти предположения, а другото изследване за съжаление ще ми е много трудно финансово и само това ме спира да го направя и ме вкарва в колебания.  
Относно чакането, просто имам проблем с излизането от работа за толкова часове. Последният път чаках 3+ часа само пред кабинета, това без придвижването и в крайна сметка си пуснах 1 ден отпуск, за да оправдая отсъствието. Но не мога всеки път така. Иначе разбирам, че е сложно и при моята д-рка е пълна навалица, забавя се заради раждания, но именно затова, ако е възможно да се виждаме минимално допустимото, а да имам и някакъв друг вариант, няма да е зле.
Момичета в коя седмица се правят тези тестове?.
Пренаталните тестове се правят в 10та седмица обикновено, някои дори в 9та твърдят, че е възможно, а БХС - в 11-та до 13та най-късно.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 21:11 от AnMary

# 551
Здравейте! Чета ви от първата тема, но чак сега се престрашавам да пиша. Днес мина ранния скрикинг и всичко изглежда наред. Бебчето е инвитро Simple Smile а терминът е на 13 юни. Минах доста трудности докато стигна до тук, но се надявам от тук нататък нещата да минават леко и с благополучен финал. На нас не ни казаха пол, бебчето много мърдаше и беше трудно да го хванат. Аз съм в голяма чуденка за ЖК, за всички свестни лекари от болницата, в която правих инвитрото няма часове. Записала съм час за една произволна лекарка в болницата, да видя какви ще са впечетленията, но ако се разочаровам наистина незнам на къде да се ориентирам. Иначе аз нямам против да чакам, ако лекарят е наистина добър и му имам пълно доверие, нямам против.
Пожелавам от тук нататък само хубави емоции на всички момичета в темата и да не се стресираме!

# 552
kate_hecate щом ще ви утежни финансово пренатеста, като правиш ехографския скрининг си пусни и кръв за БХС - изследването на кръвта мисля че беше безплатно и като излязат резултатите ако има нещо притеснително, тогава може да направиш пренатест.

Sneji* добре дошла и лека бременност!

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 21:22 от Butterfly

# 553
Здравейте момичета , добре съм аз всичко е наред , оказа се че съм с цистит , но се пооправя , бебчо е добре почти 4см вече , чакам с нетърпение другата седмица за бхс , вчера с ММ се скарахме много , аз изпаднах в някаква истерия, почнах да плача не можах да се стърпя и той после като осъзна какво е станало почна да се извинява , ама аз много се уплаших за бебчо , не успях да се контролирам много ми дойде... има ли други мами изпадали в подобно състояние, мислите ли че нещо съм му направила.... не можах да си намеря място от вина

# 554
Привет момичета!

Аз съм в чуденка дали 11+ г.с. ще е рано за БХС. Чудя се дали следващата седмица, когато ще бъда 11+4 г.с. ще съм подранила, ако ходя.

Meldim Ние с теб сме май с много близки термини, ти кога точно ще си правиш БХС?
И аз 3-4 пъти изпадах в истерия с рев след караница с ММ, но слава Богу нищо не се е случило на бебчето. Единствено може би усещат негативната енергия. Опитвам се да се контролирам да не изпадам много много в такива ситуация, тъй като по принцип съм от тези, които лесно избухват.
Здравейте момичета , добре съм аз всичко е наред , оказа се че съм с цистит , но се пооправя , бебчо е добре почти 4см вече , чакам с нетърпение другата седмица за бхс , вчера с ММ се скарахме много , аз изпаднах в някаква истерия, почнах да плача не можах да се стърпя и той после като осъзна какво е станало почна да се извинява , ама аз много се уплаших за бебчо , не успях да се контролирам много ми дойде... има ли други мами изпадали в подобно състояние, мислите ли че нещо съм му направила.... не можах да си намеря място от вина

Общи условия

Активация на акаунт