Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 368
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Привет момичета!

Аз съм в чуденка дали 11+ г.с. ще е рано за БХС. Чудя се дали следващата седмица, когато ще бъда 11+4 г.с. ще съм подранила, ако ходя.

Meldim Ние с теб сме май с много близки термини, ти кога точно ще си правиш БХС?
И аз 3-4 пъти изпадах в истерия с рев след караница с ММ, но слава Богу нищо не се е случило на бебчето. Единствено може би усещат негативната енергия. Опитвам се да се контролирам да не изпадам много много в такива ситуация, тъй като по принцип съм от тези, които лесно избухват.
Здравейте момичета , добре съм аз всичко е наред , оказа се че съм с цистит , но се пооправя , бебчо е добре почти 4см вече , чакам с нетърпение другата седмица за бхс , вчера с ММ се скарахме много , аз изпаднах в някаква истерия, почнах да плача не можах да се стърпя и той после като осъзна какво е станало почна да се извинява , ама аз много се уплаших за бебчо , не успях да се контролирам много ми дойде... има ли други мами изпадали в подобно състояние, мислите ли че нещо съм му направила.... не можах да си намеря място от вина

Аз много исках да отида преди 12г.с. но доктора по ФМ каза че е по-добре бебчо да е порастнал достатъчно, за да може да се види всичко както трябва...
И сега чакам 9 декември - тогава ще сме 12г.с и 2 дни Simple Smile
Иначе ако всичко е наред моя термин е 22 юни🍀🍀🍀
И аз имах много тежък скандал с ММ преди 1 седмица и аз се бях притеснила, но на прегледа всичко беше наред.
Не се притеснявай - хора сме и минаваме през всякакви емоции.
Успех на всички, които следващите 2 седмици ни предстои БХС и скрийнинг 🍀🥰🥰🥰

# 556
  • Варна
Привет момичета! Все се каня да пиша и нещо се появява.. Бях на ехо. скрининга, доктора каза, че всичко е наред с мишлето. Отговаря си на седмицата и се развива добре, за пола каза, че е рано още и не иска да дава предположения още. Каза ми след 17 януари, да отида за 2рата ФМ. Като Ви чета взех да се тревожа за БХС, май само аз не съм правила..
Хмм, в чуденка съм а съм чак на 18.12 на Жк.
Хубава събота!

# 557
Моят АГ и с предната бременност и сега ме вика за скрининга в 13 г.с., защото вече е по-голямо бебчето и може да се огледа по-хубаво.

Относно караниците и изпадането в истерии и рева, мисля че е от хормоните - просто сме по-чувствителни. С предишната бременност много се впрягах, ядосвах и разтройвах за глупости.. сега гледам малко по-философски на нещата и за щастие до момента не съм изпадала в такива състояния. На бебетата нищо няма да им стане, но все пак и те "усещат" нашите емоции и е хубаво да се стараем да сме по-спокойни.

# 558
БХС се прави от 11 до 13-14 г.с.,но май никога не я правят в 11та.
Моят се пада последния ден на 13 седмица и те си го изчисляват според датата на цикъла,я не може да си ходи всеки,когато той иска и вече зависи според свободните часове .На мен ми кязахя,че имат на 02 и на 05 .12 и аз си избрах второто.

Лоренка,ти как си била на ехографски скрининг,пък казваш,че не си правила БХС? По принцип те май вървят едното с другото или поне в МЦ ,който ще съм аз е така и се плаща общо? А те по принцип,дори да не взимат те кръв,при който си била не са ли те пратили някъде ?

Момичета днес съм вече 12 г.с. + 2 дни и сякаш над срамната кост усещам да ми е по-стегнат корема и сякаш направо корав при пипане .Това от уголемяването на матката ли е или?
Иначе нагоре си ми е голям коремчето, но и тлъстинки си имам ,а и бебето още не е нагоре,за да кажа,че ми личи нали от това бременността,но целия коментар вече не ми е някак мек като го пипам и се пощипвам по кожата.
Нека кажат вече раждалите какво е усещането да започва да ти личи и как се променя корема в началото на 4ти месец,когато вече трябва да си проличи бременността.

Нямам търпение вече да мине една седмица ,да минава прегледа и да е наред всичко,за да кажем и на бабите ,че хората започнаха да ме оглеждат и няма да е много готино да се научи от друг,че внучката ти чака бебезпъл аз не исках да ги притесняваме преди да мине прегледа.
Абе да ви кажа ако можеш бих се скрила някъде докато родя Grinning
Аз не съм свикнала някой да ме пита това и онова,да ме мислят и т.н.А най-вече искам да си спестя вниманието на ММ на майка му,макар че е за добро.
Странно е ,но като съм свикнала да нямам майка вече 15 години и такива внимания от нейна страна не са ми нужни,дори и грубо да звучи.,а още повече от втората жена на баща му.
Гадно е,но си искам в живота само аз,ММ и бебето,никой друг.
Олекна ми като ви споделих,дори да мислите,че не е правилно.
Той ММ даже оня ден вика кажи кога ще казваме зпе да ги подготвям финансово и се смее.Аз не искам нищо от тях,Ани той сметязпе щом не са ми дали на него една стотинка през целия му живот,сега са длъжни поне за внука си да дават,един вид като наказание ,а не че и той иска от тях каквото и да било.
Аз даже не ги приемам за негови родители ,какво остава да ги искам като баба и дядо.Дано вие нямате такива отношения и имате нормални семейства,който са пълни само с любов и разбирателство.

# 559
Момичета, да ви кажа, че прегледа в спешното на Майчин дом струва 75лв, ако откажете хоспитализация. Да си знаете само.
Аз се изумих при положение, че преглед в частна болница струва по-малко.

# 560
Привет момичета!

Аз съм в чуденка дали 11+ г.с. ще е рано за БХС. Чудя се дали следващата седмица, когато ще бъда 11+4 г.с. ще съм подранила, ако ходя.

Meldim Ние с теб сме май с много близки термини, ти кога точно ще си правиш БХС?
И аз 3-4 пъти изпадах в истерия с рев след караница с ММ, но слава Богу нищо не се е случило на бебчето. Единствено може би усещат негативната енергия. Опитвам се да се контролирам да не изпадам много много в такива ситуация, тъй като по принцип съм от тези, които лесно избухват.
Здравейте момичета , добре съм аз всичко е наред , оказа се че съм с цистит , но се пооправя , бебчо е добре почти 4см вече , чакам с нетърпение другата седмица за бхс , вчера с ММ се скарахме много , аз изпаднах в някаква истерия, почнах да плача не можах да се стърпя и той после като осъзна какво е станало почна да се извинява , ама аз много се уплаших за бебчо , не успях да се контролирам много ми дойде... има ли други мами изпадали в подобно състояние, мислите ли че нещо съм му направила.... не можах да си намеря място от вина
Здравей, ами на 5 декември е моя бхс , тогава ще съм в 11с и 4,5 дни и аз се чудих няма ли да съм подранила , обаче доктора ми каза тази дата явно може

# 561
Здравейте Simple Smile Аз съм в началото на юни от Пловдив, 32г Simple Smile Сблъсках се вече с доста проблеми.. Някои тепърва предстои да ги решаваме Simple Smile Ако някой е в групата във фейсбук, може ли да ме добави Simple Smile

# 562
Мистик, всичко е наред, нали!?! Отишла си за болките и придърпванията сигурно, но бъди спокойна, защото всички ги имаме. На моменти са много силни, но знам че всичко е в рамките на нормалното, тъй като се разтягат лигаментите около матката.

Честито на всички момичета, минали вече през БХС Hug Много се радвам като чета, че резултатите са добри 🥰

При мен всичко е наред, даже от два дни гаденето е човешко и ми се завръща желанието за живот Joy Вече съм в 10+2г.с. и нямам търпение за скрининга. Реших да изчакам с пренаталният тест и да го направя ако има нещо притеснително при ехографското изследване (вярвам че всичко ще бъде наред както при мен, така и при вас🍀). Спокойна съм, защото знам че д-р Чавеева е един добър специалист и ако не дай си Боже има нещо, то тя ще ме посъветва да го направим. Имам някаква ужасна суха кашлица, която се появи с положителния тест за бременност и продължава до ден днешен, като се увеличава когато излизам навън (мръсният въздух в София предполагам че е виновникът). Нямам нито температура, нито болки в гърлото - нищо - само тази кашлица... Някой има ли нещо такова като симптом? Обяснявам си, че явно съм станала по-чувствителна или някоя алергия, за която не знам се е обострила 🤔

# 563
Аз вечер доста кашлям и ми е кофти на гърлото. Задължително имам вода на шкафчето и 2-3 глътки помагат. Пробвай с мед, знам че успокоява гърлото. И аз чакам с нетърпение скрининга. Времето направо е спряло.

# 564
Мистик надявам се, че всичко е наред.

Ommm и аз така реших за пренатеста - ще изчакам да мине скрининга и да говоря с лекаря, и тогава ще преценя дали да правя и пренатален.
А за кашлицата да не би да е сух въздуха във вас? При мен понякога от това се е получавало, а и в София по това време на годината въздуха е ужасно мръсен. В допълнение по време на бременност имунитета отслабва и организма става по-чувствителен.

Вече нямам търпение да дойде 5ти и да видим бебчетата .. броя дните като дете чакащо ваканция 😆

# 565
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,
Няколко дни не съм се включвала и аз. Бях казвала че имах кафяво зацапване 2-3 дена след положителния тест. След това съм ходила 2 пъти на прегледи и всичко си е нормално. Да обаче в сряда се събудих много странно в 4:00 сутринта и нещо не се чувствах добре. Отидох до WC и що да видя кафяво зацапване, т.е в 9+2 седмица. Стрес цял ден и лежане. Не се засили и беше съвсем малко и не отидох на лекар. В четвъртък привечер към 18ч. бам 2 големи петна на бельото. Веднага тръгнахме до дежурния кабинет на бившата Тина Киркова. Доста обстоен преглед, всичко се оказа наред, нямах никакви течения гледаха ме и с тези (разширители май им казват), на коремен и с вагинален ехограф. Бебето е чудесно според лекарите и няма повод за притеснение. Според тях се дължи на разбъркването на хормоните. Повече лежане и почивка. Прегледа там струва 70лв. ако не те хоспитализират. 40лв е УЗИ и 30лв преглед.

# 566
Скрит текст:
Мистик, всичко е наред, нали!?! Отишла си за болките и придърпванията сигурно, но бъди спокойна, защото всички ги имаме. На моменти са много силни, но знам че всичко е в рамките на нормалното, тъй като се разтягат лигаментите около матката.

Честито на всички момичета, минали вече през БХС Hug Много се радвам като чета, че резултатите са добри 🥰

При мен всичко е наред, даже от два дни гаденето е човешко и ми се завръща желанието за живот Joy Вече съм в 10+2г.с. и нямам търпение за скрининга. Реших да изчакам с пренаталният тест и да го направя ако има нещо притеснително при ехографското изследване (вярвам че всичко ще бъде наред както при мен, така и при вас🍀). Спокойна съм, защото знам че д-р Чавеева е един добър специалист и ако не дай си Боже има нещо, то тя ще ме посъветва да го направим. Имам някаква ужасна суха кашлица, която се появи с положителния тест за бременност и продължава до ден днешен, като се увеличава когато излизам навън (мръсният въздух в София предполагам че е виновникът). Нямам нито температура, нито болки в гърлото - нищо - само тази кашлица... Някой има ли нещо такова като симптом? Обяснявам си, че явно съм станала по-чувствителна или някоя алергия, за която не знам се е обострила 🤔
Всичко е наред. Благодаря ви за загрижеността.
Отидох заради болките + кафяво зацапване. Болките не бяха обичайните придърпвания и боцкания, а по-скоро схващане или стягане на целия корем и леки болки в Я. Усещах го като циментиран. Днес вече корема ми омекна, но пък се появи кафяво зацапване.. Затова отидохме и понеже предния път в Окръжна не ме приеха радостно, решихме в МД. Дано не ми се налага повече де, но ще си знам вече да си ходя в частна болница. Не ми е за парите, просто ме е яд, че съм здравно осигурена, всеки месец ни удържат не малки суми за здравно осигуряване, а насреща не получаваш нищо адекватно.. е поне фактури издават за допълнителното здравно..
Прегледа ме една млада лекарка, беше много любезна и обстойна. Отлепване няма. Обясни ми, че в момента органи се разместват, стени се разширяват и е възможно и заради това да има леко кървене. Явно матката ми е по-чувствителна. Изписа ми Утрогестан и Диаспорал (магнезии) за стягането на корема.
 Омче, при мен положението с гърлото е абсолютно същото. С + тест изкарах един фарингит, който явно така и не се излекува и според личния се е превърнал в хроничен. Общо взето каза "Ще мине на пролет". Много чай, лимони, мед и никакво студено и газирано. Така ми го обясни, че дори водата трябва да леко топла. Аз също се чудех дали не е някаква алергия. И при мен се увеличава като съм навън или като ми стане студено. На моменти ме влудява, че от нищо не минава..
Днес между другото ми излязоха кръв и урина и имам завишени Еритроцити и Левкоцити в урината. Нямам представа какво значи това, но си мисля, че може да е заради това кафяво зацапване, как мислите ? Rolling Eyes Чакам да излязат всичките и да ги пратя на АГ.

# 567
Здравей! По повод левкоцитите аз още в началото направих кръв и урина и бяха над нормата,проследяващата ми каза,че при бременни се наблюдава завишаване,спокойно

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 10:14 от Nightorchid

# 568
Омче, Мистик, желая ви зацапването да остава вече в миналото!
Аз днес пратих мъжа и дъщерята на Елза и Ана, че ни подлуди цяла седмица, та обиколих през това време мола и забърсах два чифта бити, едни дънки много приятни от LSW и чорапогащи за бременни. Много ми е смешно, само вървя и се пъча, а изглеждам като изяла голям дюнер😀

# 569
Блазе ви че имате коремчетаааа. Аз нямам нищо още Confused

Общи условия

Активация на акаунт