Пътят на честта - тема 6

• 36 969
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Актрисата, която играе социалната мисля, че играеше в "Столичаните" някаква шефка на партия,  с ляв уклон...

# 556
Социалната без много напъни може да изиграе и човекоядка, толкова е свирепа!

# 557
Актрисата, която играе социалната мисля, че играеше в "Столичаните" някаква шефка на партия,  с ляв уклон...

Май е различна.
Но и тази там беше същия крокозъбел.

# 558
Има хубави неща, разбира се - музиката, фабулата, част от каста. Но има и дразнещи сценарни недомислици, които няма как да не дразнят взискателния зрител.
Вярвам, че всички тук сме фенове на българските филми. Това, че го обърнахме на подигравка, си дойде по естествен път 🙃 Постараха се, спор няма!

# 559
А Люлю защо така се нахвърли върху Керита с въпрос какво има между нея и Шмекера? Аз ли не схванах нещо или през цялото време тя и хАсенчо ги сватосваха, защо сега е толкова ядосана, че и скача дори... Другите сцени няма да ги коментирам Simple Smile
Люлюто верно много се напъна. Чак на ревност ми заприлича май. Дано не е, че ще е поредната недомислица. Оставалото сте го казали, да не се повтарям. Някой по-назад пита как Инчето приема връзката на баща си със Симона. Доколкото разбирам-добре. Нали се прибра без да я усетят и ги видя да се гушкат. Усмихваше се. Много са ми сладки Дичо и Симона. Благовест Благоев също ми е много убедителен в ролята си, харесвам го.

# 560
Аз се опитвам да следя сюжета, да харесам сериала, но наред с всички небивалици, този лош монтаж още повече съсипва всичко. Снощи пак на сценатана на Калоян и Симеон тези прекъсвания да вмъкнат Бонка (мисля, че тя беше) бяха ужасни. Ако двете истории в сцените имаха нещо общо помежду си, ок, но нямаше и беше все едно някой беше взел дистанционното и превключваше между два канала на еднакъв интервал.

# 561
Че сериалът е бозичка, е вярно, но много ми е чудно някой като твърди - "такива свекърви няма", "такива жени няма", "такива социални няма" (Е, те такова животно нема!), само защото не са се сблъсквали с подобни субекти.
Ами, точно такива социални може да няма, но подобни със сигурност, особено като е намесен финансов интерес. Преди десетина години, още по тогавашното законодателство, на мой приятел му разкатаха фамилията, атакуваха го чрез детето му, на което беше осигурил прекрасни условия, като в крайна сметка го принудиха да се откаже от един имот в полза на роднини (имот, който щеше да бъде за същото дете).
Скрит текст:
Не ми се мисли какво ще стане като навлязат масово частните доставчици на социални услуги. Социалните работници с ниските си заплати ще бъдат изкушени да препращат все повече и повече деца като клиенти. Тази практика даже няма нужда официално да бъде корупционна, а може да се облече под формата на възнаграждение към проект, да кажем за борба с домашното насилие или работа с рисковии групи
Ако на някого това му се виждат болни фантазии, значи си живее в измислен свят, където лекарите не правят ненужни операции, за да източат здравната каса.

# 562
  • Варна
Преди десетина години, още по тогавашното законодателство, на мой приятел му разкатаха фамилията, атакуваха го чрез детето му, на което беше осигурил прекрасни условия, като в крайна сметка го принудиха да се откаже от един имот в полза на роднини (имот, който щеше да бъде за същото дете).
въобще не разбрах какъв е бил казусът на приятеля ти и какво общо има с измишльотината от филма. Социалните са го разследвали колко лош баща е и са го принудили да се откаже от имот или що?

# 563
.........
Хахаха, какво е това нещо, дето е накацало тук е ни се кара, че не харесваме филма?!
Joy Joy Joy

По мое скромно мнение това са хора от екипа или е платено на някой да пише и оборва лошите и злите мнения. Щото ние сме толкова зли да гледаме и обсъждаме сериала. Дори не знам как спя нощно време с тая лошотия 😂😂😂😂😂😂😂

# 564
С всеки  коментар след епизодите се радвам,че не сме нито лумпени,нито дебили за каквито ни взимат сценаристите от филма.Хубаво е,че се критикува и то градивно.А тези,които възхваляват  филма да погледнат български филми с известните актьори.Много са и не мога да ги избржя.

# 565
Скрит текст:
Преди десетина години, още по тогавашното законодателство, на мой приятел му разкатаха фамилията, атакуваха го чрез детето му, на което беше осигурил прекрасни условия, като в крайна сметка го принудиха да се откаже от един имот в полза на роднини (имот, който щеше да бъде за същото дете).
въобще не разбрах какъв е бил казусът на приятеля ти и какво общо има с измишльотината от филма. Социалните са го разследвали колко лош баща е и са го принудили да се откаже от имот или що?
Ще се оптима да го обясня по-бавно. Филмът е слаб, представлява художествена измислица, неособено добра, така че може да се нарече и измишльотина. Постът ми беше отговор на твърденията, че такива социални работници няма. Точно с такава прическа и такива очи може и да няма, но с такова поведение - да. и това се отнася не само за социални работници, но и за всички хора, които могат да повлияят на съдбата на други и едновременно с това са податливи на финансови изкушения.
Конкретно за моя приятел - имаха спорове за един имот с роднини на жена му. Роднините бяха ангажирали социалните и се опитаха да докажат, че е лош родител и детето няма нормални условия за живот. Ситуацията беше аналогична с тази от филма. Майката на детето беше починала, те живееха в просторен апаратамент, с прекрасна детска стая, имаше и наета помощничка в отглеждането. Той е корав мъж и, макар да не е собственик на голям холдинг, не е и беден и без влияние. Въпреки всичко обаче "клекна", за да предотврати психическия тормоз върху себе си и детето. Когато се отказа от имота, "случайно" и претенциите към него като родители и условията на жиивот на детето спряха.

# 566
Снощната серия отново беше безсмилостно жестоко...тъпа. Според мен колкото повече се доближаваме до края, толкова повече се вижда сценарната немощ на Фучаджиева и компания. Не знам кой я е излъгал горката женица, че може да твори, но не е лошо да спре да лети в облаците и да се приземи малко. Сега поглед към нелогизмите в епизода.Повечето от тях сте ги обсъдили. Тази г-жа от социалните... прекали. Не вярвам нито един социален да се държи по този начин в реалността, още повече ако пред себе си има човек като Калоян Станков. Разкарва си се свободно из холдинга като че ли си е у тях и се държи надменно. Аз от снощния епизод разбрах само, че самотна майка не може да има социален живот, не може да излиза с приятели, да закъснява и ежедневието и трябва да е само вкъщи-работа-вкъщи. Че то това живот ли е Joy Много нелогично ми дойде цялото това нещо.Бонка вече доста изпростя, изгуби се като образ и е една и съща във всички сцени.Дори на моменти ми става досадно да я гледам. Всяка втора дума е курва, кучка и един куп други обиди. Наистина, вече ми идва too much Frowning1 Малко сценарно въображени, нещо...а - у? Май имаме доста солидна липса на такова.
Вчера най-накрая получихме отговор , който много пъти беше задаван тук в темата ? Защо Кера не започна да си търси работа по специалността още в началото? Май наистина са хвърляли по едно око в страницата Smile  Аз лично поне за това получих що-годе задоволителен отговор.
Иначе за 2ри сезон... ще се радвам ако има само за да чета писанията в темата Joy И само ако сменят сценаристите.За второто - не ми се вярва, само си се надявам. Не може да набуташ куп сюжетни линии в 1 сезон от 52 епизода и накрая да се чудиш как да ги разплиташ и какво да ги правиш.Не разбирам много от драматургия, но не смятам че това е правилния начин. Според мен 1 сезон - не повече от 3-4 линии.Останалите - във 2рия сезон за да има интерес. А не...от добрата идея накрая манджа с грозде. Това е крайния резултат, поне според мен Simple Smile

# 567
Момичета, разбирам разочарованието ви, но моля да се придържаме към темата! Последните страници нещо се разводниха .
Нека се забавляваме и да не разваляме темичката ни тъй като се съмнявам, че ще продължим да пишем повече ако няма други епизоди.

Не знам откъде се появиха тези негативни емоции, но аз продължавам да се забавлявам с филма и ми е интересно как ще завърши.
Простичък е , не е ОК в много области, ама този Ваш негативизъм моля преместете в други теми.
Тази тема не съм я направила, за да си изливате емоциите и да се карате помежду си.

-----------------------------------------

Снощи ми хареса  Мони как отряза Жаклин.
Хубаво е човек да поставя останалите на място, когато види че нито приемат, нито предават , а само хаби енергия да се обяснява излишно.

# 568
  • Варна
Т.е. ти като автор на темата призоваваш да не изказваме негативни коментари?
Бащатко,
психически тормоз от всякаква рода приемам, да, възможно е, всички сме слушали и виждали подобни истории. Конкретното държание на някаква си социалната работничка - да нахлува при шефове на големи компании без насрочена среща, да настоява, да обвинява, да търси сметка на свободна жена дали има приятели, дали излиза след работа и т.н., да разговаря с малолетно без да уведоми родителя, да нарича родителя "настойник" - извинявай, ама не, не допускам, че е възможно!

# 569
Не, нека да си ги има ама да не се оплюваме и обиждаме, когато някой има различно виждане. Просто се подминава поста.

А и на мен, когато дадено нещо не ми хареса - спирам да гледам и коментирам.
Вече има 5472331342 канала по ТВ, които бързо се превключват и със сигурност ще се намери адекватен заместител след като този филм не е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт