Пътят на честта - тема 6

• 37 021
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Бащатко,
психически тормоз от всякаква рода приемам, да, възможно е, всички сме слушали и виждали подобни истории. Конкретното държание на някаква си социалната работничка - да нахлува при шефове на големи компании без насрочена среща, да настоява, да обвинява, да търси сметка на свободна жена дали има приятели, дали излиза след работа и т.н., да разговаря с малолетно без да уведоми родителя, да нарича родителя "настойник" - извинявай, ама не, не допускам, че е възможно!

Уви, възможно е. Може и да е на границата на превишването на правата, но е възможно.
Най-голямото преиграване тук е с нахлуването в офиса на холдинга, но, както знаем, този холдинг, не е като другите, а Калоян има крила прилежно сгънати под ризата, така че такива номера при него минават. Поне докато не стане строг, но справедлив Simple Smile

П.С: Ще дам още един пример, пак медицински. Повечето тук сте жени и сте раждали. Аз като мъж съм чувал какви ли не разкази за зверско отношение към родилки от страна на лекари и акушерки. Звучат ми абсурдно, но няма основание да не вярвам на споделилите го жени. В същото време някои от тези "светила" са уважавани в обществото. Направо невероятна картинка, но е факт, за съжаление.
Не вярвах, че и акушерка може да бие бебе, но е факт.
Няма нищо против медицинските работници по принцип, нито всички са такива, но от тази сфера ми идват наум най-подходящи аналогии.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 13:50 от bashtatko

# 571
  • Варна
Най-голямото преиграване тук е с нахлуването в офиса на холдинга, но, както знаем, този холдинг, не е като другите, а Калоян има крила прилежно сгънати под ризата, така че такива номера при него минават. Поне докато не стане строг, но справедлив Simple Smile
Ох, бе Joy Joy Joy

# 572
Моето наблюдение до сега в темата е, че тези, които изказват негативно мнение го правят само от отношение на сериала.
Нямам спомен някой да е коментирал тези, които харесват сериала.

Докато обратното се случва често, само тези дни няколко фенки се включват и почват да хейтят и плюят “хейтърите и плюещите”.
Така, че обръщението относно приемането на чуждото мнение трябва да бъде насочено към тях.
Харесвайте си сериала, възхищавайте му се, никой не ви пречи и не ви напада заради това. Но недейте да набивате канчета на останалите, че са изказали негативно мнение.

# 573
... Като чета коментарите на всички филмови "критици" тук, направо се чудя как от продукцията не са се свързали с вас за направата на филма... Grinning То претенции, недоволство, упреци. Каквито и да са, както и да завързват сюжета, каквато и обработка да прилагат на кадрите (колкото и сладолед да изяжда Мартин), в крайна сметка те са хората, които създават филма - не ние за жалост или не. Grinning Става ясно също, че очевидно добре си вършат работата съдейки по коментарите, които провокират у хората. В заключение ще кажа - независимо от "недоволството" на видните "критици" навсякъде из мрежата, хората успяват да провокират интереса ни и въпреки всичко "слушайки" или "гледайки", все пак следим сериала, което само по себе си е доста показателно.
ПС: Не е хейт! Simple Smile

# 574
  • Варна
Викаш и да те плюят няма значение, важното е да си в устите на хората.
Е, ако създателите на сериала споделят тази философия да, свършили са си работата.

# 575
Викаш и да те плюят няма значение, важното е да си в устите на хората.
Е, ако създателите на сериала споделят тази философия да, свършили са си работата.

Както добре знаем всички - "Няма лоша реклама". Simple Smile

# 576
... Като чета коментарите на всички филмови "критици" тук, направо се чудя как от продукцията не са се свързали с вас за направата на филма... Grinning То претенции, недоволство, упреци. Каквито и да са, както и да завързват сюжета, каквато и обработка да прилагат на кадрите (колкото и сладолед да изяжда Мартин), в крайна сметка те са хората, които създават филма - не ние за жалост или не. Grinning Става ясно също, че очевидно добре си вършат работата съдейки по коментарите, които провокират у хората. В заключение ще кажа - независимо от "недоволството" на видните "критици" навсякъде из мрежата, хората успяват да провокират интереса ни и въпреки всичко "слушайки" или "гледайки", все пак следим сериала, което само по себе си е доста показателно.
ПС: Не е хейт! Simple Smile
Да, да ми се обадят, ще се справя по-добре от самодейния състав.
Ти се регистрира да ни набиваш канчетата ли?

# 577
E, то с какво да се оправдаят нехаресваните, освен с фразата "Няма лоша реклама". Е, има! И ще го разберете. Плачков вече разбра! 😁

# 578
Плачков го направи за смях пред Цяла България онази неговата жена. Мариана се изложи тотално и го изложи и него. Бих я разлюбила веднага, ако съм на негово място.

# 579
  • Варна
Както добре знаем всички - "Няма лоша реклама". Simple Smile
Тъпа филсофия, заради която именно ни заливат с бози и помия навсякъде.

# 580
Правната квалификация на ИМ е изненадващо точна, но не се пуска в пощенската кутия, а в регистратурата на съда.
Симона каза, че отива да подаде молбата за развод в съда и предполагам, че го е сторила. Приемам, че навръщане е решила да пусне в пощенската  кутия екземпляр от молбата, вместо да изчака това да го направи съдът, който има такова задължение.
Това не ме подразни, защото още по-тъпо и скучно би било да дават как отива в деловодството на Районен съд - Царево да подава молба. Законодателството на някои държави допуска копие от исковата молба да се изпраща на ответника от ищеца, може би имат идея сериалът да се гледа в чужбина. На мен ми хареса, че остави халката, заедно с ключа. Има силно послание.

Но това НиПеКа, изречено от следователя, е извънредно голям бисер ...Satisfied

# 581

Да, да ми се обадят, ще се справя по-добре от самодейния състав.
Ти се регистрира да ни набиваш канчетата ли?
[/quote]

Принципно изобщо не коментирам подобни изказвания, но за Вас ще направя това изключения, тъй като очевидно не сте разбрали послеписа ми. Първо не съм го писала с "хейт" насоченост - пак казвам, но явно за Вас всичко тук е на живот и смърт хаха. Регистрирала съм се от много време насам, но с цел да избегна подобни злобни подмятания само чета. А колкото до първото Ви изречение, нека гледаме по-реалистично и не изпадаме в прекалена мечтателност.
Дано бъда разбрана правилно. Grinning

# 582
Плачков го направи за смях пред Цяла България онази неговата жена. Мариана се изложи тотално и го изложи и него. Бих я разлюбила веднага, ако съм на негово място.
Ако не знае как - да погледне сцената от диалога на Симеон с Жаки Simple Smile

# 583
Това, което ми се стори нереално при разпитите от страна на социалната беше липсата на всякаква загриженост към самотната майка. Нали именно на такива като Кера трябва да помага държавата? Вижда чист, подреден дом, добре гледано, макар и тъжно дете ( как няма да е тъжно, след като наскоро е загубило баща си?), детегледачка - която е педагог, с достатъчно внушителен вид и изказ, свестни хора, които обясняват как Кера се бори със живота....и единственото, което й идва отвътре е да я третира като престъпник. Отделно, че не знам доколко има правомощията да ходи да си вре носа на работното й място примерно. И всичко това на базата: казал-рекъл от някакъв роднина, който сигурно отдалеч вони на алкохол, но  на когото трябва да му се вярва безрезервно защото...?
Отделно, че Димитър ако толкова искаше да навреди на Кера, можеше да измисли далеч по-брутални провинения, в който да я обвини и които повече хващат дикиш пред социалните.

# 584
За мен, ако по времето на соца е имало социално, то те точно така са щяли да се държат. Тоест, пресъздаването на ролята от тази жена е точно като на разсилен по време на соца, когато са ги дебнели за най-малкото нещо и е било недопустимо сама жена да си вее коня. Даже знам, че изневери и разни заигравки между колеги, навремето ги е разисквал партийния секретар. Тази точно като такава си изигра роличката. Хубаво, режисирана е, не е само нейно мнение, ама как се е съгласила да я представи по този смешен начин, че се и престара!

Общи условия

Активация на акаунт