Миксер и блендер или направо робот?

  • 3 329
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Минат през мулинета и сварен на мармалад става идеален.

Правя мармалад от касис в Thermomix. Идеално го разбива и сготвя. Малко редичко става, защото слагам по-малко захар, като пюре, но за палачинки, глазура е идеално. 1кг измити зрънца от касис, 400г захар, сока на един лимон. 40 секунди на максимална скорост, с лопатка бъркам и свалям останалото по капак и стени, още 30 сек и пускам на 100° за 30 мин и е готов. Разлива се в стерилизирани буркани, затваря се и веднага се обръщат с капачка надолу върху вълнено одеало. Покриват се с вълнени одеала и като изстинат са готови. Рецептата ми я даде унгарка. Не става сладко. Може да се добави пектин за по-твърда структура.

Ето с ръчна мулинета. Даже не се махат дръжките oт плодовете:

https://youtu.be/xpIQyVOeR3E?si=ey-ZY_z4qJsUYUod

Желе от касис Thermomix:

https://youtu.be/RfUn5UbSVsQ?si=qLlMKkUZRfbsQbwz

Яла съм и мармалад от касис от подобни на Thermomix евтинджоси. И там нямаше люспи.

# 16
  • Мнения: 1 546
Благодаря!
Изобщо не съм се сетила да го мина през цедка или нещо подобно за люспите.
А пък за тази ръчна мулинета много се чудих какво е още от предния пост, защото като потърся по този начин в Гугъл и ми излизат конците за шиене мулине.
Радвам се, че разбрах какво е благодарение на клипа. Smile
Иначе съм се насочила към Филипса.

# 17
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
У майка ти ако няма ръчна мулинета, у баба ти със сигурност има. Загубиха популярност покрай роботите, но са хубави уреди. Мулинекс още продават такива, но вече се изхитриха и са само с една приставка, а не с 3, както бяха през 1979те. Хубавото е, че не се развалят лесно. На майка ми мулинетата чуква 50 години и още работи безотказно, като е мита от ден първи в съдомиялна, от старите, дето миеха на 80° и 95°. Моята е от Lidl, но напоследък не съм виждала подобни. На 15г е. Препоръчвам да е изцяло от инокс, че са по-здрави. Тази е добра:

https://www.amazon.fr/dp/B0BW84DGZX/ref=sspa_mw_detail_0?ie=UTF8 … ZXRhaWwp13NParams

С цедка е трудно и много от сока остава, а и трябва да се натиска здраво. С мулинета остават само люспите.

Успех и вкусен нектар и смутита от касис желая. Наздраве 🥂

# 18
  • София
  • Мнения: 2 518
Понеже в заглавието на темата има миксер.... реших да попитам. Търся си такъв, достатъчно мощен, който има бъркалки за тесто и мога да го ползвам за замесване на хляб с квас, не само за кекс и палачинки. Ако някои ползва такъв и може да предложи конкретен модел...В началото мислех да купувам планетарен, но се отказах, доста са ми обемисти.

# 19
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Всеки миксер с навити шишове за тесто ще направи квасен хляб. Правила съм и с 85W на свекърва ми. Ако ще правите големи количества, гледайте бъркалките да са дълги. Имам от Lidl, Silvercrest, 350W с доста дълги бъркалки, които са изцяло от неръждаема стомана, без пластмаса по тях. Прави квасен хляб с 600г брашно. С повече не съм пробвала, но мисля, че ще стане. Квасения хляб се меси на висока хидрация и няма нужда от дълго месене. Водата разработва глутена, а на нишестетата месене не им трябва. Bosch и Braun имат хубави модели.  

Една приятелка го прави в купа на tupperware. Слага съставките и тръска купата няколко минути. Супер добре се получава.

# 20
  • София
  • Мнения: 2 518
Всеки миксер с навити шишове за тесто ще направи квасен хляб. Правила съм и с 85W на свекърва ми. Ако ще правите големи количества, гледайте бъркалките да са дълги. Имам от Lidl, Silvercrest, 350W с доста дълги бъркалки, които са изцяло от неръждаема стомана, без пластмаса по тях. Прави квасен хляб с 600г брашно. С повече не съм пробвала, но мисля, че ще стане. Квасения хляб се меси на висока хидрация и няма нужда от дълго месене. Водата разработва глутена, а на нишестетата месене не им трябва. Bosch и Braun имат хубави модели.  

Една приятелка го прави в купа на tupperware. Слага съставките и тръска купата няколко минути. Супер добре се получава.
Благодаря, Nevena Virolan, очаквах да се включите,  точно на Braun бях се бях спряла.

За този става въпрос.

# 21
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Прекрасен избор. Единствените кусури са, че е шумен и малко тежък, но е супер добре направен миксер с вертикален мотор и много мощен. Дръжката е много удобна. Ролс ройса на многофункционалните миксери.

Може да изтеглите и погледнете книжката да видите колко е максималното количество брашно, което може да меси.

Ако се окаже, че не се справя с количеството или тестото се качва много високо по бъркалките, просто го разделете в две купи, направете топките във всяка и после излейте едното тесто върху другото!

Оff- това е първият подобен уред, по който ми текнаха лигите като студентка. Видях демонстрация с него, но нямах парите. По Коледа в същия магазин имаше демонстрация на блендер с чопър, шиш за разбъркване на кафе, балон и го харесах и понеже го пуснаха с 80% намаление го купих. С него захраних и изгледах децата. Още работи 🌞, да е жив и здрав! Не е реклама и не ги продавам. Стана ми мило.

Успех и дълго да ви служи! Пишете дали сте доволни!

# 22
  • София
  • Мнения: 2 518
Прекрасен избор. Единствените кусури са, че е шумен и малко тежък, но е супер добре направен ...
 Успех и дълго да ви служи! Пишете дали сте доволни!
Благодаря, Nevena Virolan, точно от това ревю имах нужда Simple Smile

# 23
  • София
  • Мнения: 2 518
Понеже не мога да си редактирам поста.... да кажа, че мискерът е супер, без проблем замесвам тесто, като се съобразявам с допустимото количество. Нито ми е тежък, нито шумен, сигурно го сравнявам с последния си Филипс... ръмжеше като мечка.

# 24
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
"ръмжеше като мечка", ха ха. Като писах, че е малко шумен, сравнявах с лидерите на Kitchenaid и един безшумен на Bosch. По-добре да преувелича, та да не си недоволна.

Чопърът му също е много полезен. Всеки ден меля лук и чесън, че и други зеленчуци в подобен.

Със здраве и дълго да го ползваш и късмет с коледната питка!

# 25
  • Мнения: 4 513
Можете ли да ми препоръчате блендер или чопър за смилане на ядки (кашу, орехи,фурми), понеже често правя вкъщи сурови торти и имам блендер на Тефал, но много мъчно ги смила и често остават големи парчета от фурмите, а искам да е гладка сместа.

# 26
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Аз ги меля в Thermomix. Трябва, обаче, да се сложи диск, така че да не хвърчат големи парчета, които да залепват по стените далече от ножа.

Мелила съм фурми и смокини и в евтин чопър и ги смила, но не съвсем гладко, като пюре.

# 27
  • Мнения: 92
Интересувам се от блендер, като основното предназначение ще е за смутита, включително моркови и цвекло. Т.е. целта е фина консистенция иии лесно почистване.Някой да е купувал скоро и да даде обратна връзка, моля.

# 28
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Vitamix 5200 ми се струва най-доброто за фина консистенция смути от моркови и цвекло. Каната е тясна и дълбока и прави добър вортекс. Лесно се почиства. Може би имат и по-добри модели, но този е за мене безгрешен. Ако цената не ви устройва, потърсете модел с тясна кана и скорост над 25 000rpm!

# 29
  • София
  • Мнения: 1 939
Аз днес получих този блендер Нинджа. Страхотно фино смути със замразени плодове ми направи. Може да прави и ядкови масла, но не съм го пробвала. Но си направих овесено мляко и замесих едно тесто с 1 чаша вода - не знам дали ще може с повече.
https://www.emag.bg/blender-ninja-foodi-power-nutri-3-in-1-with- … 0eu/pd/D3360FMBM/
Имам и fake Vitamix, който също прави много фино смилане, но си е китайски боклук. Но цената му е трепач. Аз го взех за 60лв преди 2 години, още е жив, аз просто реших да се ъпгрейдна.
https://www.emag.bg/profesionalen-blender-silver-crest-sc-7005-1 … 11/pd/DBN9G5MBM/?

Общи условия

Активация на акаунт