Миксер и блендер или направо робот?

  • 3 325
  • 34
  •   1
Отговори
  • Мнения: 451
Здравейте!
Имам нужда от помощ...трябва да си взимам миксер с пасатор(стария ми беше такъв, макар че не държа много на пасатора) и искам да си взема блендер, че девойките ми пропиха смутита. И сега изниква въпроса кое ще ми е по-изгодно и удобно?

# 1
  • Мнения: 148
Аз лично съм за робот Wink

# 2
  • София
  • Мнения: 1 557
Зависи от бюджета и от това, за какво най-вече ще го използвате. Роботът заема място, иска повече чистене, разглобяване и сглобяване, но пък има много повече функции - ако, разбира се, готвите активно и го използвате постоянно. Ако основно ще правите смутита и ще накълцвате или пасирате някога по нещо, блендерът е много по-практичен - малък, компактен, лесно се вади и прибира и съответно и по-лесно се почиства. Но пък е с много по-ограничени функции.

# 3
  • Мнения: 1 520
Аз съм за отделни уреди. Имам миксер с пасатор, които ползвам веднъж на високосна, и блендер, който ми стои на плота, защото ползвам редовно. Ако трябваше да заемам половината плот за голям робот или пък да го вадя и прибирам всяка сутрин - не, мерси.
Но пак зависи ти кое колко ще ползваш.

# 4
  • Мнения: 16
Аз също съм за отделни уреди, като повече бих предпочела блендера. Аз имам в нас и всичко, което сложа в нас го прави на питиенце.

# 5
# 6
  • Мнения: 8
супер са  Hands Thumbsup

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 7 661
Препоръчайте ми блендер, с който евентуално да правя брашно или тахан, да меля ядки и сушени плодове за сурови торти т.е в да не го ползвам само за смутита.Харесала съм Филипс, вижда ми се най-мощен, примерно този


но приемам предложения  и за друг модел, ако има по-добри от този.Единствено ми се иска за е по-компактен модел, ако е възможно.

# 8
  • Мнения: 434
Здравейте!
Какво ще кажете за този робот?
Първия ще ми е.
https://www.technopolis.bg/bg/Kuhnenski-roboti/Kuhnenski-robot-B … MCM3501M/p/826693

# 9
  • Somewhere far away
  • Мнения: 5 842
Препоръчайте блендер, предпочитам стъклена кана и да не заема много място. Ще се ползва предимно за по-твърди неща, моркови и цвекло например.

# 10
  • Paris, France
  • Мнения: 17 393
За мене блендерът е излишна загуба на площ на плота. От 30 години ползвам ръчен пасатор с приставки за кълцане и балон за разбиване. Има доста модели, които трошат лед и мелят ядки и зърно.

Смути правя с ръчния пасатор за секунди, без да съм зависима от конкретна кана, често направо в чашата, от която ще се пие (трябва да е достатъчно широка за да може пасторът да влезе до дъното). След това само махам приставката и я хвърлям в миялната.

Ако все пак искате блендер, гледайте да има резервни кани, че нашият го изхвърлихме работещ след счупване на каната.

Thermomix и евтините му подобия мелят брашно, захар, кафе, но каната трябва да е идеално суха. Него бих го върнала на плота, защото готви хубави сосове и прави сам парено тесто, но в момента не ми трябва ежедневно. Mr. Cuisine от Lidl също е добър, но и двата уреда заемат доста място на плота. Каните им са метални.

# 11
  • Мнения: 24
Deathcrush, купихте ли блендер? Ако да, бихте ли изказали мнение. В момента и аз съм в процес на проучване.

# 12
  • Мнения: 1 546
Ще побутна малко тази тема, че се чудя какъв блендер да взема.
По-надолу препоръчания Филипс го няма вече, а и не са писали дали им е харесал.

На мен ми трябва да меля касис с него и да да става прилично гладко. В момента имам Зефир от 1200 вата но остават много големи люспи.
Някой може ли да ми препоръча нещо за тази цел?

# 13
  • Paris, France
  • Мнения: 17 393
Най-гладко - с ръчна мулинета след блендиране. Кълна се в метода.

Ватовете не са единственото важно. За хомогениране на меки плодове много, много важна е скоростта, както и ножовете, формата им, колко броя са, назъбени или гладки. 

Тук има мнения за тествани блендери. Дадени са позитиви и негативи, както и линк към теста. Сравнението е за смути от лед, банан (мек плод), ябълка с корите (твърда кора).

https://www.lesnumeriques.com/blender/guide-achat-quels-sont-les … hies-g149019.html

Превеждайте от френски! Ако нещо не разбирате съм насреща.

Блазе ви за касиса. Много обичам касис във всичките му сортове и начини на приготовление.

# 14
  • Мнения: 1 546
Благодаря, ще си го пусна в гугъл да ми го преведе по-подробно. Simple Smile
 Да, не е въпрос само на мощност, затова не мога да се ориентирам.
И аз много го обичам касиса, но ако го дъвча ме заболяват зъбите след няколко зрънца. На сладко става много люспест и последната ми идея е на нектар/смути. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт