Изплащане на ипотека на името на свекърите

• 7 466
  • 180
  •   1
Отговори
# 105
То че е така, така е - всеки да си има свое, но нещата понякога не са толкова лесни на практика. Не във всяко семейство двамата получават достатъчно доходи, за да може всеки да си позволи да заделя и изплаща собствен имот.
И аз се чудя с какъв акъл ще тръгнеш да изплащаш нещо, което не е твое... години наред, но много хора се хващат.

# 106
  • sofia
Най-вероятно, презастраховане с цел, ако някой ден разритат грънците с жена му, тя не само да не може да предяви претенции за собствеността, но и да не може да остане в жилището, дори да имат дете.
Дам, тъкмо щях да добавя, че това важи и за сина, ако се "разрита" с родителите си.... и примерите заваляха...

Както каза Агента, важно е какво пише в документите..... аз нещо с името на родителите си не бих изплащала, колкото и добре да се разбираме (като цяло)

# 107
Ами има различни хора. Аз на моите родители имам повече доверие, отколкото на мъж, при все, че с единия изобщо не се разбираме. Разни хора.
Трябва много да съм я закъсала обаче с доверието към хората от простивоположния пол, че да прибегна до такива мерки. При все това разбирам възможните доводи и това, че аз не бих постъпила така, изобщо не означава, че няма случаи, в които това е по-редно и по-далновидно като цяло. Пълно е със златотърсачки, както и с момиченца, които драпат за мъж с имот, някои ги е страх.

# 108
  • sofia
Аз в случая се чудя на акъла на мъжа. До колкото разбрах е направил "сделката" преди да познава жената (или нещо не съм дочела). Като знам как изкукват с възрастта....

# 109
Може да иска да избегне златотърсачките по този начин. То пък и едни златотърсачки, за един имотец, но нейсе, някои мъже и това ги дразни.

# 110
  • Пловдив
Аз не знам кой е глупак и кой защо извършва някакви странни действия, но ако някой си мисли, че жилище, купено преди брака, с ипотечен кредит, който се изплаща по време на брака, става СИО - не е вярно.
С други думи, дори имотът да беше купен на името на мъжа, пак щеше да си остане негов навеки, какъвто е бил при придобиването. И да сключат брак след покупката, все тая откъм собственост.
Юнакът тарикат, предполагам, по-скоро се "пази" от кредитори, отколкото от жени. Аз лично такива индивиди не ги одобрявам не по-малко от всеки друг вид тарикати.

От гледна точка на жената единственият начин да му "върне" е и тя да си купи апартамент с ипотека, стига да може да си го позволи.

# 111
От тази поредна тема си вадя за кой ли път следния извод: всяко семейство трябва да си купи собствено жилище след брака, което да си изплати заедно.
Ако има нещо подготвено за тях, което е на името на майка, баба, свакя, стрина, може да се ползва като временен дом без наем. За семейното жилище трябва да се потрудят двамата, когато разберат ,че наистина ще бъдат семейство. 3-4 години под наем всеки може да изкара. Такива тарикатски номера жилища на името на сульо, пульо, Атанас и аз да ги няма.
На мястото на тази жена бих казала на мъжа си да си купуваме свое, пък родителите да изплащат настоящето с наема или да го продават, ако искат. 1 година изплащано -все едно са били на квартира и готово.
Обаче след дъжд качулка малко ми се вижда, та не знам....

# 112
А какви са били мотивите на мъжа да пише имота на родителите си? Едва ли е прогнозирал, че в бъдеще ще срещне жена, с която ще имат дете, и тя ще се подразни след време... по-скоро още в началото при него е имало някакви по-особени обстоятелства. Дължал ли е тогава пари на някого?

# 113
Аз пък се потрисам от част от коментарите. Да се подсигури жената, да няма човек вяра на родителите, да мисли преди да забременее как ще бъде положението когато се разведе.
Чудя се къде е семейството в тази цялата работа?
Моите родители си продадоха жилището си се преместиха при нас. Новото жилище е на мое име тъй като аз теглих кредит за 2/3 от него.
Чудя се как ме трае мъжа ми,  като живеем в негово жилище и аз изплащам друго. И се чудя дали няма да съм на далавера ако изгоня мама и тате и продам жилището.
Искренно се надявам на половинките на децата никога да не им минава такива мисли през главата като зададеният въпрос.
А какво мисля.....жената с багажа и далече от човека... нищо хубаво от тази жена не може да ав очаква.

# 114
Безумна тема!
Значи решавам да си купя имот. И към днешна дата родителите ми могат да вземат по-добър кредит. И аз да си го изплащам. Но видиш ли не се знае кой принц ще срещна. Та е важно имота да е на мое име и да плащам по-висока лихва. Щото принца може да се чуства прецакан. И видиш ли аз получавам заплата от 3000 лева а принца от 1000. И понеже бюджета е общ то и жилището трябва да е записано на принца.
Само в тази цялата сметка не видях къде е любовта. Щото все още си мисля, че човек се събира с някого заради нея. А не за 600-700 лева месечно /толкова е една 20 годишна ипотека/.
Слънце, мислех да изчета първо темата, но се спрях на това мнение. С 6-700 лв се гледат двама души в Русе, трима в Провадия и четирима в някое село.
Няма начин да ме вкарат в схема с толкова ипотека, а  името ми да липсва в НА. Защото не просто моето име липсва, ами и за бъдещите ми деца греда.
Връщам се да чета.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 19:10 от Анонимен

# 115
Имота е писан на името на родителите му, защото му дават квартирни от работа, ако няма собственост. Абсолютно всички във фирмата го правят, шефовете знаят, но не им пука и си им дават пари. Ако го прехвърли на свое име заплатата му ще падне.

# 116
Мъжът успешно е изплащал сам преди да има общ бюджет. Каза се, че има по-високи доходи. От тези неща съдя, че най-вероятно внася в общия бюджет повече от жената дори и ако махнем от неговия принос вноската.

На приемер: той носи 3000, тя - 2000. Ипотека 1000. Остават 4000 за общи разходи, като всеки е допринесъл по равно за тях
Не е точно така, защото той дори сам да плати ипотеката, разходите му си продължават. Тоест, с или без тези 1000 лв, той пак яде, къпе се и ходи с колата на работа. Жената също. Детето и то има нужди. Всички те се покриват от сумата 'след ипотеката' и няма начин да бъдат избегнати.
Накрая обаче всички са яли и пили, къпали и топлили, но той има апартамент, а тя и детето - не.
Не е въпросът дали да й приписва нещо, а дали е редно да й иска пари. За мен не е редно и не бих давала. Особено ако, както поне аз разбрах, нямам брак с въпросния.

П. П. То било още по-весело!
От гледна точка на жената единственият начин да му "върне" е и тя да си купи апартамент с ипотека, стига да може да си го позволи.
Дори да може да си го позволи, идеята е емоционално глупава. Да влиза в разход, защото ел муньо е бил е*ати тариката цигански и за няколко левчета квартирни ще й бърка на нея в джоба. Моля?! Щом получава квартирни, да си доплаща разликата в ипотеката и да не занимава жената с най-големия удар в живота си.
Потресена съм. Бях чувала цигании, обаче такива за първи път чувам.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 19:15 от Анонимен

# 117
  • sofia
Ама като публикувате казуси за обсъждане, уточнявайте такива детайли.... там е "заровено кучето" обикновено.....
Или, я по-добре да поддържаме огънчето на темата Sweat Smile

# 118
Не съм чела коментарите. Не разбирам какъв е проблемът. Вие сте се събрали, той вече е имал жилище на името на родителите му. Не е било общо решение.
След това той продължава да изплаща своето жилище. Вие имате дете с него. Нямате брак. Детето Ви е наследник на това жилище.
Може човекът изобщо да не е сметкаджия и да иска да ви лиши от нещо. Може да не е искал да има собственост по документи, да има лошо ЦКР и да не е искал да е под наем.
Пропускам ли нещо?

# 119
  • here and now
Детето не е наследник. Не се знае в какъв ред биха се случили събитията.
Ако имат брак, то съпругата и детето биха наследили дългове(ако съпругът почине преди родителите си), доколкото аз разбирам от така поднесената информация.

Общи условия

Активация на акаунт