Какво да правя?

• 4 689
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
Съгласна за доверието. Но майката явно има доверие в мъжа до себе си.Ако с него не споделя тревогите си ,с кого. Толкова време са заедно.А малката ,20- годишна , няма да порасне . Все мама ще е виновна.

Малката няма връзка с мъжа, а майката. Тя не е длъжна да му се доверява, не е длъжна и да го харесва. Не е длъжна да е близка с него.

# 46
Вече беше споменато, но... при текущата ситуация (на общежитие), мадамата е с настояща адресна регистрация в София. Промяната на адресната регистрация (Пловдив - София) й дава право да смени личния си лекар по всяко време. Не е нужно да чака декември или юни.
И за да е по темата: това, което можеш да направиш е да вземеш живота си в ръце. Приятно и възнаграждаващо е.

# 47
Обаче малката е пораснала пред очите му.И той я смята за близка. За един мъж ,ако няма собствени деца,не е маловажно.А тя пак да не го харесва. Нейно право е. Така или иначе ,не чух да харесва някого.

# 48
Съгласна за доверието. Но майката явно има доверие в мъжа до себе си.Ако с него не споделя тревогите си ,с кого. Толкова време са заедно.А малката ,20- годишна , няма да порасне . Все мама ще е виновна.

Малката няма връзка с мъжа, а майката. Тя не е длъжна да му се доверява, не е длъжна и да го харесва. Не е длъжна да е близка с него.

Може да се напъне да направи нещо за някой друг, освен за себе си. Например да поощри майка си да не е сама и да уважи избора и.
На 20 да си егоцентрик, дори към майка си си е сериозен проблем. Мама е виновна ...

# 49
Скрит текст:

Елора, и си права и не съвсем. Да, малката /нищо, че не е толкова малка/ не е длъжна да му се доверява, да го харесва, да е близка с него. Но майката е, а това включва и споделяне с тоя човек. Просто Мира е достатъчно голяма за да може сама да отиде при лекар, а не да чака мама да я закара и да подскача, че била  казала на човека, с когото живее..

# 50
Не че аз съм много грамотна ,но как са те взели в университета,като едно смислено изречение не може да съставиш?
Не че се правя на детектив,ама уточняваш коя година си навършила пълнолетие,а ник нейма ти е с числата 98,историята определено ми се вижда пързалка.
И как става така ,че за семестрите имаш пари,а за здравето си не?
Не е нормално на 20 години да не си ходила на гинеколог,освен ако не си девствена.
Не ми се връзва да си студентка в София и да живееш самостоятелно ,като все още си едно плахо момиче ,което още стиска полата на мама и иска разрешения за това и онова.

# 51
labrex, ако става въпрос за дреболии не виждам причина. Ама авторката вижда.
Но ако утре иска да сподели нещо лично с майка си е ясно, че и той ще го научи.
Затова тя трябва да говори с нея, а не с нас.

Дорис, не виждам тя да им пречи, нито да им се бърка. На нея не и е приятно всяко нещо, което каже да го знае той.

Дали е егоцентрик не знам, по-скоро ми се вижда незряла, инфантилна и дребнава. Не го казвам с лошо авторке, да не се обидиш.
Явно не може да изразява чувствата си. Дори с майка си елементарен разговор не може да проведе.
Може майката да е виновна, но това не е оправдание.
А и човека явно и звъни, смята я за близка. А тя всъщност изглежда не го понася.

# 52
Като бях момиче, майка ми го правеше същото.
Дошла съседка на кафе, разприказвали се и тя изляла целите ми тийнейджърски драми ей така, докато си пиели кафето, да си имат тема за дъвкане. И сега го прави Simple Smile
И още ме дразни понякога!

# 53
Като бях момиче, майка ми го правеше същото.
Дошла съседка на кафе, разприказвали се и тя изляла целите ми тийнейджърски драми ей така, докато си пиели кафето, да си имат тема за дъвкане. И сега го прави Simple Smile
И още ме дразни понякога!
Уста имаш, нали?  Laughing
При мен два пъти се случи. ЕДиния път като бях тийн, някъде на 15. Сподели нещо, което не трябваше. Говорих доста подробно защо не искам и защо смятам, че е грозно и няма да и имам доверие.
След няколко години го направи пак. Тогава такъв скандал вдигнах, че още го помни.
После изплямпах нарочно нейни лични неща на съседката.
И то пред нея.
Запомни и разбра.

# 54
Здравейте!
Скрит текст:
Пише ви момиче на 20. В момента съм 2ри курс студентка в София редовно обучение. Принципно съм от Пловдив. Цялата дилема за която искам съвет е - майка ми. Баща ми истинския ми почни малко преди да направя 5 години. Той е от морето - от Бургас и докато завърша предучилишна живеех с майка ми тя. После без никакво обяснение от страна на майка ми ме помъкна в Пловдив. С нея хич не съм близка никога не е сядала с мен да си говорим като майка и дъщеря. Не ми е говорила за сутиени менструация и всички чисто женски работи. До тук окей преглътнах го с много четете в Интернет научих всичко което ми е нужно. Какво е менструация превръзки сутиени секс и каквото ми е нужно за да не стане някоя беля. В един момент когато бях 8 за 9 клас на 14 щяхме да пътуваме от Пловдив за София за разходка и да видим нейна приятелка. Запозна ме с един мъж и каза че уж е неин познат който се съгласил да ни закара до там и да ни върне. Но какво всъщност излезе те били заедно. И майка ми вместо да седне да ми обясни какво се случва на 14 бях все пак. Тя седеше и си траеше и тогава до ден днешен е така. Нито живеем заедно тримата нито нищо. Той си живее в тях тя си живее в нас а аз в по голямата част от времето в общежитието в София. Тя без мое разрешение му казва всичко от до. И накрая от него разбирам че той знае всичко. На мен хич не ми е приятно това което прави. Той не ми е никакъв че да знае какво става с мен.
И въпроса ми към вас е - кажете ми какво да правя?
Скрит текст:
Ще мине някой и друг ден ще си доведа приятел едно друго и какво? Не знам как да се справя с тия хора вече. Искам да посетя гинеколог но ако кажа на майка ми да ми вземе направление или както там се води ще каже и на тоя индивид и направо не ми се мисли. Съжалявам че стана толкова дълго но просто нямаше как по кратко.
Нищо.
МАйка ти е възрастен човек, може да говори каквото иска, с когото иска.Ти също си възрастен човек, който може САМ да си взима направления, да организира живота си и т.н.

# 55
Аз пък казвам - спри да споделяш с майка си. Щом и нямаш доверие, разговорите ви могат да се ограничат до кой как е, дали е добре и няма ли нужда от нещо. Личните неща няма нужда да и споделяш, нито да говориш с приятеля и, щом не ти е приятно. От какъв зор говориш с него? Не разбрах защо въобще ти се обажда. Изглежда умееш да се озъбиш когато смяташ за нужно, просто го отрежи.

Още си малка, но е време да почнеш да се учиш да казваш Не на нещата, които те натоварват и ти вредят. И си поеми сама нещата с лекаря, както са ти казали вече. Елементарно е.

# 56
Майка Ви не Ви е научила и да разказвате история, да пишете грамотно, да се изразявате адекватно за годините си.

А сериозния Ви проблем дори не виждам смисъл да го коментираме. Ще си загубим времето.

# 57
Майка и, както стана ясно, на много неща не я е научила, щом и се е налагало да търси информация за основните физиологични процеси от другаде. Не всички са случили с компетентни и разбиращи майки, това е житейска истина, която им се налага доста да компенсират.

Въпросът на девойката е съвсем ясен, макар наистина да е поднесен правописно по недопустим за студентка начин. Не е редно майката да снася лична информация за дъщеря си на приятеля си, нито да и сменя личния лекар без нейно участие.
 Оттук нататък тя има пълно право и дори задължение да се грижи за себе си сама, и да редуцира информацията , която споделя, за да не става достояние на неприятни за нея хора, на които няма доверие.

Продължавам да недоумявам защо този псевдопастрок, който дори не живее с майката, въобще комуникира лично с девойката и и се обажда. Не виждам никаква нужда от това и очевидно трябва да бъдат отрязани тия клюкарски канали, дори и да минават през родната майка.

# 58
Продължавам да недоумявам защо този псевдопастрок, който дори не живее с майката, въобще комуникира лично с девойката и и се обажда.

За мен също толкова учудващо е, че девойката го позволява. Ако бях на нейно място, просто нямаше да му вдигам телефон или щях в очите да му кажа, че може да ме търси само ако нещо сериозно и животозастрашаващо се случва с майка ми.

# 59
Само на мен ли ми се струва, че като за 20 годишно момиче и като за студентка нещо българския ти език куца? Мисля, че си достатъчно голяма да отидеш сама на доктор, а и не мисля, че трябва да даваш отчет на майка си какво правиш. След като не ти е приятно тя да му споделя, вземи и кажи да не го прави.

Днес в България студент може да стане всеки. Пък и да завърши.

Иначе Мира е голяма пълнолетна жена, която може и трябва да си организира живота сама. Сама да си реши на кого какво да споделя, с кого да общува, къде да ходи на лекар и какво да прави по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт