НОЕМВРИЙСКОТО дете се чуди: "Що е гърне?"

• 10 712
  • 279
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Есприт,благодаря ти Heart Eyes
Вивита,да не казвам в тези кисели млека какво бутат.Че едно кис.мляко може да престоява и две седмици в хладилник без нищо да му стане.Бъка от консерванти.По-съм сигурна от киселите млекца ,които ги взима Поля.Поне имат контрол.В Бг няма контрол за нищо.
А и както Майчето каза всеки си гледа децата както иска.
На българина му казват не е хубаво да се дава сладко,солено преди годинка.Млечни преди колко...а той все едно на пук почва от 4-ия месец например да бута всичко забранено за детето.
Едни приятели дават и бира,и ракия,и зрънчо,и меденки,още като беше на 5 месец.
Ами да дават.тяхно си е детето.Не моето.
Вие ако искате и шоколад давайте,ваш проблем.
Сори и аз! Wink
/между др.не визирам децата,които ядат мляко,поради др причини/отказ на друго,и липса на възможност/.(но да няма причини и да дадеш това на детето си,понеже другото е по-евтино или еднакво на вид,или понеже нас са ни хранили така-смятам за тъпо/

# 91
  • София
Дпбро утро!
Есприт, Исайкова е лична хубавица, остави я ти какво приказва.
И аз за киселото мляко: борбата тук е че киселото мляко за много от децата все още е основна храна. По 4 месеца от живота си ядат само това. Никой не казва не му давай да лизне. Едно е да го въведеш като асортимент, друго е да даваш по 2 кофички на 40 дневно бебе.
Е хайде лек и не толкова топъл ден.

# 92
исайкова - напълно си права. Никой не знае какво има в която и да е храна. А това, че някой дава бира и ракия и др. си му е до нивото на културата според мен. На мен ми е ясно, че всеки си гледа детето както намери за добре и си знае кое е най-добро за него. Аз говорих преди време с детска лекарка в Хайделбергската клиника. Целта на всички тези ограничения с храните е да се предпазят застрашениете от алергии деца. Защото ако кажат - на здравите давайте , а на застрашените не ... ела гледай кой ще спази НЕ -то. А и гледат да се справят с проблема с изкуственото хранене , искат бебетата да се кърмят поне 6 месеца. След това вече си зависи от детето.
Аз май вече писах някъде , че резептите за каша и картофено пюре , които бяха публикувани от именно една такава немска организация , бяха с пълномаслено прясно мляко, в много малко количество,  за след 6 месеца . Обяснението беше, че на бебето не трябва да му се дава МНОГО , защото може да има проблеми с преработката ...
Та нека да са ни здрави бебетата - киселото мляко няма да ги разболее, ако внимаваме разбира се.  
Елена - права си за такова малко бебе. Аз говоря за бебета след 6 месеца, а нашите са вече на по 8 навършени.
че исайкова е лична хубавица - знаем  Wink видяхме  Wink

# 93
  • София
Да именно, всичко опира до дозировката. Мярка му е майката.

# 94
Simple Smile аз пак . няколко нови снимки от парка с басеините Simple Smile не ме питайте защо шапката е розова. просто я харесах и я купих  Wink
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=405978953

# 95
Здравейте момичета,

ето ме и мен. Grinning
Тити, хубави са снимките, но не са мое дело. Обаче зависи от светлината как изглежда старият град видян от далеко. Най е хубаво да се види в действителност Wink Пожелавам ти да го видиш и ти така Flutter
Кисело мляко давам, защото е адаптирано за бебета. Иначе вътре има и ягодки, и кайсийки, и банани. Не е много сладко. Иначе Поло си похапва на обяд от бебешките манджички на Бледина или Нестле, които само се топлят в микровълновата и са готови са консумация. Имат много голямо разнообразие от комбинации. Нашият човек е хапвал вече: зелен боб, телешко, пилешко, пуешко, биволско Laughing, риба, спанак, спагети с червен сос Болонезе, картофи, праз, моркови, подправка магданоз. Опитвал е само да близне сладолед. Вчера баща му успя тайно от мен да му даде да пие ментов сироп Shocked И глутен въведох с тези "овесени ядки", които му слагам в сутрешния и вечерния биберон.
Майчето днес  или има много работа /някоя тлъста поръчка/ или Петра не ги е оставила да спят снощи. newsm78

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 15:42 от Pollia

# 96
  • София
Майчето сигурно е заета, защото не е видяла какъв смут вся в клюкарника с нейната анкета.

# 97
Здравейте и от нас с Елица!Вече имаме и второ зъбче и аз се моля малко да кротнем, че ни подлуди!Вечер до 11ч. не заспива, през нощта се буди и плаче, а и през деня не е особено спокойна.Дано сега да имаме малко покой преди новата офанзива.........
А и да се оплача от собствената си глупост-сутринта без да искам отворих фотоапарата и осветих неизвестен брой снимки #Cussing out;не стига, че изхабих почти нова лента, ами и не е ясно дали въобще е останала някоя снимка, а вчера й направих такива страхотни снимки с племенника ми.............иде ми да си .....да не казвам, сещате се

# 98
  • София
Здравейте, хубавици!

Нямам много за казване, освен, че бебка има нова цицина фронтално на челото. Вчера си удари главата поне 5 пъти. Докато я преобуя, пада от поставката в креватчето 2 пъти, а вечер не мога да я хвана, за да я облека след баня ooooh!. Става, пълзи, бяга, хвърля неща, а щом я хвана, започва да крещи и да ме рита юнашки. Снощи даже я шляпнах по дупето Embarassed, след един особено злобен ритник в лицето. Подивя това дете, не знам как ще я караме.

За киселото мляко - не давам ,не знам още кога ще почна. Ако имаше бебешко, като при Поля, щях да давам. Аз тъй, или иначе, съм назад със захранването - не давам нито глутен, нито попара, нито млечни (всъщност давам по малко сиренце), нито яйца, нищо между храненията, абе да не съм ти майка!

Исайкова- хубаво е момичето, твърде много се стяга заради няколко излишни килца, та чак не иска да я хващам в кадър Mr. Green. Споко, Исайкова, ние нали те видяхме и без килцата, знаем, че кърмиш, идеална си! Няколкото килограма после ще ги свалиш и забравиш, а и сега хич не мисля, че си за изхвърляне.

Забравих да кажа "добре завърнала се" на дуду!
И забравих какво още щях да казвам.

# 99
  • София
Сетих се 2 неща, и двете спам:

1. Дайте адреси на салони за маникюр и педикюр, че не знам къде да отида

2. Мамите, които разбират от компютри и програми - иска ми се да си подобря уменията по PowerPoint  и да науча малко PhotoShop. Как да стане най-безболезнено, според вас - да купя книга, да търся някакъв курс, да се заровя в програмата и да се самообучавам?

Моля, помогнете!

# 100
Забравих да кажа "добре завърнала се" на дуду!
Благодаря ти!Твоята Роси е просто прекрасна!
Ще ми се да те питам като не си я захранила с повечето храни с какво я храниш-кърмиш или адаптирано?Аз до шестия месец я кърмих изключително, но след това за 3 месеца въведохме всички храни и досега мислех, че така е добре, но вие момичета ме накарахте пак да се чудя дали не избързах?Не че има някакво значение, но да ви кажа, че майките около мен дори ме убеждаваха, че захранвам прекалено късно.

# 101
Д Д  Laughing
симка, и мен живо ме интересуват тези две програмки  Rolling Eyes Аз PowerPoint-a сама вкъщи си го разглеждах, не изглежда трудно, дори е лесно  Simple Smile Довечера като се върне съпруга ми ще го накарам да ми намери някакво ръководство за него от Интернет. Или пък пробвай в Helpa на програмата. А за PhotoShop знам, че има в Интернет много ръководства стъпка по стъпка - зависи вече за какво ще я използваш.
дуду, добре се завърнала и от мен  Simple Smile
вивита, много е сладък  Саши с розовата шапка  Flutter Wink

# 102
  • Gabrowo->Sofia
Дуду, щом Елица е добре, значи добре си се справила със захранването  Wink
Симка, по твоята т. 2 аз съм за самообучението с хелпа на програмата, на принципа на пробата и грешката. Аз лично не успявам да чета книги за обучение, а на курсове не обичам да ходя. Все ми се струва, че там само дават насоки...
А ето ни на вчерашния поход на Витоша
http://didka.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album … 1&id=HPIM3726
http://didka.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album … 1&id=HPIM3719
http://didka.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album … 1&id=HPIM3717
http://didka.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album … 1&id=HPIM3714

# 103
  • Gabrowo->Sofia
сега виждам, че Сердика е в темата и се сетих за Малик. Та още от как се появихте при ноемврийчетата се чудя от къде ми е  познато Малик и чак днес се сетих, че на личния ми лекар така му е малкото име  doh

# 104
Здравейте,
аз само за малко, че нали бях обещала снимки от морето още като се върнахме, пък то дойде време пак да отиваме......засрамих се и ето на...... Mr. Green
http://www.bgphoto.net/Albums.aspx?UserId=8947 паролата е milanova

Хайде сега отивам да давам каша....уффф, а аз си мислех, че като порасне ще съм по- свободна  Tired

Общи условия

Активация на акаунт