МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 48 тема

• 43 443
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Досега само в Бюти зоун съм попадала на ужасно отношение, но и в повечето случай отпращам момичетата, защото често са ми давали изключително некомпетентни съвети.
Останах приятно изненадана от едно момиче в България мол в Дъглас. Много отворена, приветлива и знаеща. Хареса ми, купих си някои неща, а от други помолих за мостри. Дадоха ми щедро.

Относно отношението съм се отказала в България вече. Просто пазарувам извън страната като пътувам или онлайн.

Последната ми греда беше с МДЛ, след като ми изпратиха чанта, която е или ползвана, или била в търговска зала цял сезон, с драскотини и следи от употреба. Заявиха ми, че рекламацията ми е неоснователна и ако искам да върна чантата. Очевидно искам просто замяна, отказаха ми и писах на КЗП. Не, че ще направят нещо...

# 226
  • София
На мен нещо ми направи ужасно впечатление. Имам навика да пазарувам в удобно за мен облекло - най-често съм с дънки, блуза, маратонки. В този си вид едва ли не трябва да им се помоля да си дам парите. Същевременно, отида ли с ММ, който винаги е с костюм, консултантките се побъркват. Първо, за мен е обидно. Второ, не знам наясно ли са, че ако не съм аз, той няма да стъпи в подобен магазин.

И аз съм така, дори вече не се й гримирам - червило или глос и понякога спирала. Купувам грижа за кожата и ми харесва да ходя без грим. В тази тема наистина сме дискутирали многократно обслужването  и с годините нещата не се оправят, а вървят към по-зле, което е жалко. Няма да променя нито възпитанието си, нито начина си на обличане, нито каквото и да било, за да получа адекватно обслужване - престанах да пазарувам в Сефора и ограничих до мининмум пазаруването в Дъглас.
Предпочитам многократно пазаруването онлайн или при пътуване в чужбина, или пък поръчвам на приятелки, които пътуват в чужбина, въобще начини много да си похарчиш парите без да се напрягаш.

Edit: Недаването на мостри го свързвам с времената, в които живеем, и от нас се очаква да пазаруваме по преразкази на ползватели на предоставени продукти от страна на магазините и марките. Обаче, аз такива не чета, та ми е трудно да избера по този начин. За мен лично, изключително разочарование беше и когато разбрах, че ревютата/мненията в сайтовете могат да са манипулирани. Затова снощи споделих с sl . Харесвам доста продукти на GLAMGLOW и признавам си, често се възползвах от мненията в американската Сефора за тях. След онзи скандал съм на кантар, вече не зная дали да вярвам.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 22:33 от veka

# 227
Този комплект на Мак има ли го тук и ако да, каква е цената му?

Като ви писах тук днес сутринта беше намален и сега го гледам - вече на редовна цена Sad

# 228
  • Sofia
Аз най-обичам като ми кажат - нямаме тестери, айде моля ти се, мозък нямаш, не тестери. Joy
Питам ги от време на време профилактично, за да видя какво ще ми отговорят. Grinning

Аз досега лош опит не съм имала, казвала съм го.
Не обичам да ми досаждат консултантки, особено ако нямам нужда от тях. Имам ли, викам ги. Виждам как подхождат към мен и получават същото отношение.

пс. Аз принципно си гледам лошо и може би това ги плаши у мен. Joy

# 229
  • София

пс. Аз принципно си гледам лошо и може би това ги плаши у мен. Joy

Много добре си гледаш и не се прави на лоша,  знам какъв слънчев сладур си.

# 230
В крайна сметка реших на пробвам спиралата и фон дьо тена на MAC за който бях попитала.За сега спиралата ми харесва втори ден я ползвам.Пазарувах от магазинът им в Пловдив и останах много доволна от обслужването.Получих несесер като подарък.

# 231
  • Варна
Сдобих се с Just Peachy mattes на Too Faced, страхотни са и ги виждам в ежедневния си грим. Досега гледах ревюта, че миризмата им била много силна, а не усещам такава.
Брат ми ходи до Дубай и мина през Сефора там да ми търси Exstra Spicy палитрата и я няма 😐
Ще си остане краен вариант да си я поръчам от Cult UK.

# 232
Може да си видяла, но в момента в Култ бюти палитрата е с 20 процента намаление, ако решиш.. Simple Smile

# 233
  • София
За спиралите - от МАС и аз не съм доволна и вече дори не ги поглеждам. Ронеха ми се. Много харесах едно мини на MUFE, планирам да си взема ново, че винаги ползвам по една-две различни и така няма да ми е жал да го хвърля след 2-3 месеца, както препоръчват.
Сефора в Парадайс ми е на челно място в класацията за кофти обслужване. Не си знаят промоциите, които са изписани на входа, не познават продуктите - за някакви по-задълбочени знания да не говорим, тестери при покупка не дават без да поискаш. А оставям сериозни суми обикновено. Дават на продуктите на Сефора-много мило.  Искам мостра от един фдт, който ми беше интересен, жената ми предлага друг, че нямали. Явно реши, че просто искам фдт, да си имам. За постоянно намръщените физиономии и пуфтенето да не споменавам. Рядко ходя вече, предпочитам онлайн.

# 234
Да си изкажа и аз мъката за Сефора. За мен този магазин става само за изложбена зала. Минавам, разглеждам и след това си поръчвам онлайн. Блъсканицата на черния петък ме отвращава, врътнах се за 3 минути и излязох. Обикновено новите продукти пристигат след месеци и то по 5-6 бройки. Когато попитам за отливка от фдт, ме гледат все едно съм клошар (и аз ходя с дънки и маратонки). Продавачките са скандално некомпетентни и някои доста арогантни, затова се старая на макс да не общувам изобщо с тях. Намаленията са жалки. Няма онлайн магазин. И така ... Общо взето само за изложбена зала става нашата Сефора.

# 235
Да си изкажа и аз мъката за Сефора. За мен този магазин става само за изложбена зала. Минавам, разглеждам и след това си поръчвам онлайн. Блъсканицата на черния петък ме отвращава, врътнах се за 3 минути и излязох. Обикновено новите продукти пристигат след месеци и то по 5-6 бройки. Когато попитам за отливка от фдт, ме гледат все едно съм клошар (и аз ходя с дънки и маратонки). Продавачките са скандално некомпетентни и някои доста арогантни, затова се старая на макс да не общувам изобщо с тях. Намаленията са жалки. Няма онлайн магазин. И така ... Общо взето само за изложбена зала става нашата Сефора.

Абсолютно съгласна съм с всичко казано, бих добавила и, че колкото пъти съм пазарувала в софийските магазини, толкова не са ми дали и една мостра, докато в чужбина далеч не е така. 100% голяма част от тях се разпределя между консултантките ама хайде, това да им е проблема..

# 236
В чужбина мостри чак толкова не дават във физическите магазини, но пак зависи. В Малта много ми даваха и то не само мостри, а направо подаръци. В Германия ми дават всичко, но ако поискам. Е мостри на парфюми дават винаги, а с онлайн поръчките и на бяла козметика.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 21:46 от Анонимен

# 237
  • някъде под слънцето...
В Испания  с минита онподаръци е според зависи от консултанта.Но ако поискаш от нещо винаги  ти дават.

# 238
На мен в Сефора винаги миндават тестери, дори и да не пазарувам за големи суми, доволна съм от обслужването, но съм попадала на некомпетентни продавачки-питам за продукт и ми четат описанието от гърба му...

# 239
  • HH
В българската Сефора консултантките на каква възраст са? Така като ви слушам им липсват поне първите 7 години.

Не мога да я харесам немската Сефора. Мисля, че физически магазини има от година-две. Днес пак влязох в тази в Хамбург. Тя би се събрала поне 6 пъти в тази в tha mall. Винаги има много хора и винаги тестерите са в меко казано покъртително, да не кажа направо гнусно, състояние. Едната консултантка ме попита дали ми трябва помощ, казах че се оправям и това беше. Без драми. Но и на мен не ми дадоха тестери, но не съм си и искала. И торбичката не си взех. Тестерите ги събирам в една кутия и от време на време като се сетя ги подарявам на леля ми.

Douglas е друга бира. Там интересното (поне за мен) е, че примерно на щанда на Шанел, Диор и Гърлен стоят жени на възраст около 60 години. Толкова учтиви, че ти става неудобно да им откажеш. В централният магазин имаха една гримьорка на МАС, която ми избра руж. И до ден днешен любимият ми от измежду 15 други.

Общи условия

Активация на акаунт