МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 48 тема

• 43 440
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • някъде под слънцето...
Благодаря NiaV Heart.
Ще ги помисля ище малко.
Проблема не е в даването на тестери и минита,.Само последния месец  имам три покупки на артикули(околоочен на Шисейдо,  Dr Jart и праймъра за спирала на Марк Джейкъпс) на които са ми дали минита при предишна покупка,
Част от работата на добрия консултант е да прецени дали даден продукт  би те заинтересувал и да ти даде  мини , а не просто да ти даде нещо.Във втория случай ги раздавам на приятелки .

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 09:23 от sl

# 211
Да, sl е права. В Сердика на щанда на Армани бях попаднала на такъв тип консултантка. Купих си пудра, а тя ми даде минита на базата за лице, коректор на Армани и отсипка ФДТ. Успях да пробвам нещата комплексно и да преценя дали ми харесват или не.

# 212
  • някъде под слънцето...
И при мен минито на спирала на Армани и бб крема им доведе до последвящята им покупка.
А  феята от форума , на която отстъпх моя грим сесия без задължение за покупка , после си взе ФДТ и сенки на бранда.
Не държа да получавам минита и тестери на неща, които не са подходящи за мен.
От както изхвърлих една торба с такива ги раздавам по най бързия начин.

# 213
Вчера много ме ядосаха в Сефора и се наложи да яхна метлата.
За да ме омилостовят, ми подариха това

Сега не знам да го пробвам ли или не.Току  виж е "скрито отмъщение" Simple Smile
Видях, че рейтинга му е добър.
Някой ползвал ли го е.?

Миналата година използвах това през зимата. Луната я ползвах 3-4 пъти седмично, като не слагах друг продукт освен околоочен, много икономичен продукт е. Не съм имала раздразнения, предвид, че е ретинолов продукт. Гуд джинс го дават сутрин да се ползва, но аз си го използвах в останалите вечери, някой път самостоятелно, някой път последвано с крем. Като цяло на мен ми харесват продуктите на  Sunday riley, единствено измиващият им продукт мисля, че не си струва парите. И забравих да добавя, предвид че са ретинолов продукт и с гликолова киселина, започни с веднъж седмично  Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 09:30 от hibryd

# 214
sl така де, като виждат, че съм откачалка на тема грим, при това с Пацолинка под ръка- double trouble, за какво по дяволите са ми мини червено червило на Сефора и тестери на серумът им, който им обясних, че имам? За мен номерът не е да имам едно червило на аванта, а да ми помогнат с изборът на нещо, което ще е добра идея да пробвам. За далеч по-малка покупка съм получавала по-адекватни подаръци, за които съм се връщала после.

# 215
  • някъде под слънцето...
Именно, точно това е целта на минитата и тестерите, Да доведат до  последваща покупка , а не просто да получиш нещо, което не те интетесува и да св чудиш на кого да го дадеш.

hibryd Благодаря Heart

# 216
Този комплект на Мак има ли го тук и ако да, каква е цената му?

# 217
Значи аз бях много ядосана на ЧП за подаръците, а и за намаленията. Честно ми писна намаленията да са само на определени продукти. Как в много от държавите са на всичко и са доста повече от 20%, а тук не може. И въобще не ми пука, че централата им е в Румъния и те решават, ако ще и на Луната да им е. Мен някой пита ли ме как си изкравам парите, които давам в техните магазини?! Наясно съм, че никой не ме задължава да купувам от магазините им. Но като човек, които работи в сферата на търговията, мога да кажа, че първото задължение на всеки търговец е да направи така, че клиентът му да се върне. А на управителката в Парадайз, която ми обясни, че дават само толкова мостри, защото само това имат, не й прави чест, защото с очите си видях пълните шкафове. Тя дори не попита какво точно са ни дали. Сигурно са пощурели от клиенти и работа покрай ЧП, не се съмнявам в това, обаче не ги оправдава за изключително некомпетентното им и некоректно отношение.
Стана ми интересно да ви питам дали ви прави впечатление как се гримират консултантките в този вид магазини? Sephora, Douglas etc.

За спиралата на МАС, за която някой беше питал по- напред- имала съм я и не ми хареса на мен. Четката не ми е удобна за работа, много ми сплъстяваше миглите, рони ми се под очите и ми се размазва. Една от най-лошите спирали, които съм имала евър. Обаче на моя позната гримьорка й е любимата и  миналата година ми сложи от нея за един банкет. Ами не и не, за моите мигли не става просто.

# 218
За намаленията в кои страни говориш? Наистина никой не е кара да пазаруваш от Сефора , има адски богат избор на сайтове,които доставят до България, има и фирми превозвачи. Чак пък толкова да се ядосваш за един черен петък....

# 219
В Парадайс отношението винаги е под всякаква критика. Управителката откровено признавам, че не я понасям, защото е арогантна, невъзпитана и никога не приема мнението на клиента за меродавно. Там съм получавала мостри точно 3 пъти, като единият беше на фдт, който видимо е с 4 тона по-тъмен от моя цвят на кожата, но какво толкова? Все пак на тях им е по-важно работният ден да приключи по-бързо, а не клиентът да се върне и да остави още пари.  За "добър ден" и "довиждане" да не отварям темата, че е мъка ...

# 220
  • някъде под слънцето...
Първата рекламация я пуснах защото на кибер понеделника в сайта им  напълних една кошница и отидох на плащане .Въведох данни, дойде ми СМС от банката за покупка, но се оказа, че ордер няма
Съответно са блокирали една сума,  на която няма стответстващ ордер, звъня в банката , казаха да изчакам и ако не ги отблокират до 48 часа да пусна оплакване в полицията за кибер престъпление, за да ги отблокират те.
Обаждам се на Сефора, разправят ми, че моята банка отказала операцията и ей така за кеф блокирала същата сума.
Така 3 дни.После признаха , че е имало срив  на системата.И ми казах да платя отново, защото имаха запазено какво е имало в кошницата.Пък за блокираните пари да се разбера с моята банка.
Е разбрах се, но сега Сефора  ме търсят да си оттегля оплакването и да постигнем споразумение.
Другата издънка резервирам три продукта в техен  магазин,  изпращат имейл , че мога да мина да ги купя до края на следващия ден.
Губя час и половина до там,  и толкова на обратно за да ми кажат , че те единия продукт никога не са го имали  в наличност и  докато съм в магазина ми пускат втори имейл , че отказват резервата.На всичко отгоре се  опитват да ми обяснят, че не съм доразбрала.
Когато им поисках формуляр за рекламация смениха плочата и станаха мили и любезни.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 22:45 от sl

# 221
На мен нещо ми направи ужасно впечатление. Имам навика да пазарувам в удобно за мен облекло - най-често съм с дънки, блуза, маратонки. В този си вид едва ли не трябва да им се помоля да си дам парите. Същевременно, отида ли с ММ, който винаги е с костюм, консултантките се побъркват. Първо, за мен е обидно. Второ, не знам наясно ли са, че ако не съм аз, той няма да стъпи в подобен магазин.

# 222
При мен е така в Дъглас. Ако отида по дънки и кецове, се държат, все едно съм крадец и даже не са ми позволявали да пипам тестерите. Ако отида в други дрехи и гримирана, отношението е различно.

# 223
welcometoheaven, мислех точно накрая да напиша това за "Добър ден" и "Довиждане", но реших, че някой ще помисли, че съм прекалено заядлива, а не съм наистина. Просто ми правят впечатление такива неща.
Thaico, това и на мен ми се случва най- редовно, защото аз по принцип така си ходя с дънки и маратонки/кецове. Гледат ме и направо си личи как си мислят "Тая пък кво си мисли, че прави тука?!". В Пловдив в Mall Plovdiv  някои вече ме познават и разбира се отношението е коренно различно Neutral Face
Candygirl, защото някой път ми се иска преди да купя нещо да го пипна, да го видя. Плюс това си имах супер яка компания за пазаруване точно тогава и бях в София. В 80 % от случаите пазарувам онлайн Simple Smile

sl, добре че при теб поне реагират на такива неща, в БГ и да се оплачеш никой не обръща внимание. Случаи мога да изброявам до довечера. Изключително неприятно е.

# 224
Аз пък в Дъглас в Мол България винаги попадам на много мили момичета. Последния път една млада мацка така омайно ми говореше, че чак ми стана неудобно, че само с един продукт излязох.

Общи условия

Активация на акаунт