МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 48 тема

• 43 476
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • У дома !
Взимат достатъчно , над хилядарка със сигурност за това,което правят.Надменни са и наистина посрещат по облеклото,говоря за тези в Сефора за тях имам инфо каква заплата получават.....

# 256
  • някъде под слънцето...
Тук бяка въевли някаква експериментална програма, след всяка покупка, където си регистрирал картата си на лоялен клиент , получаваш имейл анкета да отговориш дали си доволен от обслужването

После отпадна.я
Когато си търсех несъществуващия ордер в Сефора   попаднах на информация за всички покупки, където съм регистрирала картата си на лоялен клиент за последните 10 години.Предпилагам, че и предишните години са архивирани някъде.
Кога(дата) къде(в коя Сефора в града или в страната) съм пазарувала, какви продукти и на каква цена съм купила.
Изумях.

# 257
Аз Сефора и Дъглас съм ги пратила в спам папката, така че хич не знам какви програми имат. Ваучери и всякакви отстъпки ги има в профилите ми в сайтовете им, отделно пращат писма с кодове.

# 258
Аз не обичам да пазарувам в Сефора и го правя рядко. В 90% от случаите се обслужвам сама. Адекватни съвети не помня да съм получавала. Мостри и минита - доволно с дребни покупки и никакви с доста по-големи. Най-често в Парадайз пазарувам от тях. Гримът на момичетата не коментирам, защото вкусовете ни явно са различни.
Определено предпочитам бутиците на ЕЛ и магазините на Дъглас. Доста по-адекватни са, а и политиките им за лоялни клиенти са добри.
Консултантките на Кларанс в повечето магазини са чудесни и определено са ми полезни. В Мол България имаше една руса късокоса мацка (срам ме е, че не се сещам за името), която ми е любимка. Пазарувам от нея с кеф. Сега е в БЗ на Стамболийски. Веднъж не ми е объркала цвят на грим или тип бяла козметика. Подаръците избира така, че всичко съм си купила в пълен размер след това. Имат и една по-млада дългокоса, отново руса консултантка. Мисля на Стамболийски да ме е обслужвала, но може и да бъркам. Гримирала ме е при представяне на продукти и на България. Нея също харесвам.
В Мол-а на България консултантката на ЕЛ също харесвам. Винаги ми е много полезна.
Слънчевото момиче в Дъглас България е Ирина - чаровна, млада и усмихната брюнетка, доста адекватна в препоръките си и с добра памет за предпочитанията на клиентите. От нея винаги пазарувам с удоволствие и в по-големи от замислените количества Blush

# 259
Мисля, че лошото отношение в повечето магазини за козметика по моловете е първо защото ни мързи по дифолт и второ защото живеят с мисълта "Аз съм тук за малко, а и ми плащат зле". Всичко това гони клиентите и те не купуват, а най-вероятно продавачките са на процент. Омагьосан кръг!

# 260
  • някъде под слънцето...
Моето скромно мнение , че нямат желание или не знаят как да продават.Причина за това е фирмата и нейната  маркетингова стратегия.
Фирмата трябва да маркира линията на поведение на служитвлите си.Съответно да избере подходящите кадри.и да ги обучи.Да следи как се движи кривата на продажбите.
Когато излетя бясна от някой магазин, в 90% от случаите след врвме магазнинът пуска кепенци.Не защото са ме ядосали, а защото за да ме ядосат не са имали елемтарни познания за поведение на консултант и никаква идея за техника на продажбите.
Резултата в по дълъг период  е , че губят клиентите си и стават нерентабилни
Конкуренцията не спи.Магазини да иска човек.
Лично аз не влизам повече в магазин(заведение)  където не съм.получила адекватно отношение.Не виждам причина да си го причинявам и да си създавам негативни емоции.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 09:39 от sl

# 261
Някой назад беше споменал Кьолнската Сефора. Ах! Вчера беше първият ми досег с нея Heart беше още по-сладък заради 25% намаление на грижа за кожата Grinning

Аз съм много доволна от обслужването в Сефора в България - основно ходя в Парадайз, но и в The Mall съм била поне 10-тина пъти. Ако няма гигантски наплив както сега по намаленията, винаги предлагат помощ и никога не са се цупили, ако кажа, че само разглеждам. Искала съм си мостри, правила съм си full Face of make up с потенциален фдт и с моите си останали неща (искайки разрешение предварително, разбира се, и обяснявайки, че не съм блогър и не трупам, съответно искам новият фдт да стои чудесно под точно моите продукти). По намаленията купих само маската с цинк, получих 4 мостри на гликоловата маска.

Винаги съм много усмихната, приятелски настроена и не съм дребнава. Не съм изисквала мостри с нетърпящ възражение тон, нито мяукам и се подмазвам, та не е това причината да получавам. Grinning  Недаването на торбичка за мен е несериозен повод за мрънкане. Даже бих отишла малко по-далеч: ако имам голяма чанта и продуктът не е за подарък, защо бих взела торбичка? Първо е боклук, второ, още нещо, което да държа в ръцете, а е абсолютно излишно... Трето, какво, важно е да покажа къде съм пазарувала и да ходя с брандирана торбичка ли?
Некоректното мач-ване също ми се е случвало и не е гигантски проблем. На тази светлина и аз се мачвам грешно, а на тях може и "това да им е работата", но в крайна сметка не са професионални гримьори, на които са им минали стотици лица под ръцете. Като ми препоръча тон от нещо, нанасям директно или искам мостра. Даже се радва!
Не се сещам даже поглед накриво да съм получила някога, но и да е така, аз съм над нещата като цяло и помня само позитивните. Няма шанс да си скапя деня, защото някой си бил станал с дупето нагоре.

А, сетих се. По намаленията продавачка ме ориентира грешно за цена на маска. Разбрах на касата, помолих да върнат маската, понеже разликата ми се видя в повечко. Еми, да, това й е работата, а аз се бях наточила на маската, че беше препоръка, ама... Това е, няма да го мисля и да се ядосвам, емоциите ми са по-важни от някаква си маска, пък била тя и най-добрата.
(озаряващата черна на... Boscu (???), струва ли си наистина Blush)

И вчера в Кьолнската не получих мостра при покупка, а сметката беше 3 пъти по-голяма от тази в Бг по намаленията. Току-що се сетих. Голям праз!

Иначе да си кажа:
Празничното ми комбо се състои от лип стейн на МАС (не знам защо не се говори за тази серия и за другата ми любима powder kiss, брутални са) и от дазълглоу сенките им. Това си взех от 35%, изключително доволна съм!
Но мисля да взема и за конкретно парти един от много блестящите гласове на Сефора, чудесни са, а са само 22 лв.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 09:21 от bambinnah

# 262
А така пишете, пишете за Кьолнската Сефора 😂 Другия месец ще съм там за няколко дни, дано имам достатъчно място в куфара.

# 263
  • някъде под слънцето...
По принцип срив на системата  може да се случи   по всяко време във всяка една област.
Но начина по който се реагира , е ключов.Едно е да се извиниш и да се опиташ да оправиш грешката по най бързия начин в рамките  поне на един или два дни.Друго е да не признаваш за фала, да се държиш нагло и да првхвърляш вината за поблема на трета страна(Не само един оператор, а и петте с които разговарях имаха една и съща линия на поведение)
Когато си потвърдил резервата в магазина и си дал срок на клиента да финализира продажбата е задължително, когато той отиде в определвния магазин,  продукта да го чака.Нали това е идеята на ресервата да не обикаляш като откачалка   по 20 те(а може и да са повече) Сефори из града за да  откриеш търсеното.
Не да  разкарваш клиента, койтонидва да ти плати  от другия край на града и когато си поиска резервираните продукти да кажеш, че никога не си имал такова нещо.
Все пак не отивам в кварталната Сефора да погледна дали е наличен.Написали  са ми точно в коя от многото Сефори в  града е наличен и може да бъде резервиран(купен).
Не ми е ок  да загубя 3 часа в  задръстванията на центъра за да не мога да купя, нещо, което уж ме чака резервирано
Даването на мостри и минита е част от техниката за продажби, ако си дал подходящ продукт за проба си гарантираш последваща продажба.
Идеята не е в това да има "аванта"  и "келепир" , а да се върнеш, защото продукта, чиято мостра си получил е посходящ за теб и  ти е харесал.

По въпроса с разликата в цените си има закон за минимална цена.Тоест, ако на продукта е маркирана по ниска цена, а на касата излезе по висока  са длъжни да ти го продадат на по ниската цена.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 15:13 от sl

# 264
На предишното намаление в Сефора, в Парадайз, касиерката не ми отрази намалението и като я попитах защо, ме наруга че не съм я подсетила, преди да маркира. Страшна патка.
Нямам никакво желание да пазарувам от тях и все по-рядко ходя.

# 265
(озаряващата черна на... Boscu (???), струва ли си наистина Blush)
Мисля, че говориш за Boscia black mask - точно нея не съм пробвала, но съм голям фен на марката, нямам спомен техен продукт да ме е разочаровал. Е, разбира се, не всичко е феноменално и определено не са евтини.

По принцип срив на системата  може да се случи  по всяко време във всяка една област.
Но начина по който се реагира е ключов. Едно е да се извиниш и да се опиташ да оправиш грешката по най бързия начин в рамките  поне на един или два дни. Друго е да не признаваш за фала, да се държиш нагло и да прехвърляш вината за проблема на трета страна (Не само един оператор, а и петте с които разговарях имаха една и съща линия на поведение)
Съгласна. Това сочи към системен проблем.

# 266
  • Sofia
На предишното намаление в Сефора, в Парадайз, касиерката не ми отрази намалението и като я попитах защо, ме наруга че не съм я подсетила, преди да маркира. Страшна патка.

Това пък е пълен абсурд.
Цялата торба ще я изметкам по нея. Grinning

# 267
Това с наругаването е постоянно. Нещо от рода на "Сливи ли има в устата, да кажеш", все едно ти си виновен. Много отблъскващо поведение.

# 268
  • някъде под слънцето...
Имала съм и такива случаи.
Връщам покупката, абонират ми похарчената сума в картата . Пускам рекламация за подввждаща реклама(неприложено намаление)  и забравям за магазина.Набавям си желаните продукти от друго място.
Тук имат страх от рекламации,, защито има солени глоби.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 09:49 от sl

# 269
  • София
Това с наругаването е постоянно. Нещо от рода на "Сливи ли има в устата, да кажеш", все едно ти си виновен. Много отблъскващо поведение.

Не ми се е случвало, но това наистина би ми дошло в повече. Фамилиярничене от продавачки и консултанти не харесвам, не могат да ми говорят на ти и да се държат все едно снощи сме седяли цяла вечер на една маса в кръчмата. Това е недопустимо, още по-малко професионално.
Нали съм писала преди време как станах неволен свидел на кражба на тестери на ексклузиви на Том Форд от Сефора в The Mall и след като всички се върнаха от гонката с крадеца, а аз стоях по средата на магазина вцепенена, защото имаше и схватки пред магазина преди това и се чудех какво става и как зарязаха всичко, една от продавачките ме попита "вие заедно ли бяхте!?". Просто си тръгнах и повече няма и да се върна.Дори не посещавам тази изложбена зала (това много ми харесва), онлайн ми ги носят до вратата и дори ми благодарят и в кутията, и на имейл.

Общи условия

Активация на акаунт