МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 48 тема

• 43 472
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте , спиралата Clinique - High Impact хубава ли е? Сега е намалена с 20 лева и се чудя дали си струва.

# 241
  • Пловдив
Аз съм доволна от Дъглас и БЗ в Пловдив. Винаги са ми давали мостри или ми отсипват, дори и без да съм купила нещо. Директно отивам и си искам, каквото ми трябва и винаги съм подготвена с информация за продукта,който искам да тествам.
Има и 2-3 от "старите" консултантки, които ме познават по физиономия и ми е приятно да си говоря с тях,защото наистина са компетентни и си разбират от работата. Едната в началото беше много зле, но бързо се изучи и сега е от старшите.

# 242
Аз съм я ползвала преди години -беше хубава, но нищо wow като ефект.

# 243

Не мога да я харесам немската Сефора. Мисля, че физически магазини има от година-две. Днес пак влязох в тази в Хамбург. Тя би се събрала поне 6 пъти в тази в tha mall.

Тази в Хамбург би се събрала поне 20 пъти в кьолнската и 10 в дюселдорфската. В Хамбург и Мюнхен са много малки и смотани наистина. Кьолнската е най-хубавата Сефора от всички, в които съм влизала във всякакви държави. Тя е и доста нова де.

# 244
  • Пловдив
Преди няколко месеца бях в Румъния и влезнах в Сефора в Букурещ. Магазинът не беше много голям, бих казала горе-долу два пъти от нашия в The Mall, но беше изключително подреден, имаше двама човека освен мен. Направи ми впечатление, че всички служители се занимаваха с почистване на мострите и излагаха нови продукти, в момента, в който ме видяха веднага ме попитаха имам ли нужда от консултация, дали с нещо друго не могат да ми помогнат. Говориха перфектен английски и накрая с кеф си купих пудрата на Фенти. Момчето на касата ми бутна поне 4-5 мостри и на парфюми и на козметика.
П.С. Така се прави, после защо румънците управлявали пазара на Сефора в България... толкова сме далеч от тях, че нашите магазини тук заслужават такова пренебрежение.

# 245
  • някъде под слънцето...
Тук ги реорганизираха.Кварталната я преместиха на друго място и ми стана по неоудонна.И без това там асортимента е ограничен.Централните са огромни, а вътрешните , тези в El Corte Ingles предлагат само  марки, които не се комерсиализират в El Corte.
Локализатора им на артикули и запазване на  продукта в опрвделена Сефора в града са под всякаква критика.
Консултантите са  млади момичета и момчета, а в една  от тях съм разговаряла и  с трансесксуален(а) консултант(ка).
 В общи линии не са особено компетентни.За централните Сефори изискват по скоро английски орколкото познания за козметиката, която продават.

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 00:12 от sl

# 246
Аз консултанти не питам нищо. Преди ги търсих с поглед за да ми извадят отнякъде продукт, който искам да купя, защото аз виждам само стелаж с мостри. Докато не разбрах, че мога сама да дърпам чекмеджетата по стелажа, както се прави от всички и после да отида на касата.

# 247
  • някъде под слънцето...
От днес вече прилагам нова стратегия към Сефора.
Ходя пробвам искам си отливки и тестери, а купувам от сайт, който не е Сефора.
Достатъчно Сефори има в града , така, че докато дойде ред да повторя магазина ,  вече ще са ме забравили
" Сладко отмъщение"
Днес си взех проба на оцветвния крем на Dr Jart и един лосион с млечна и гликолова киселина.

# 248
  • Бургас
По-лесно ми е да кажа качественото обслужване, което съм получавала в Сефора, БЗ и Дъглас, защото се брои на пръсти.
Засега от Мак нямам оплаквания, но за Сефора мога да заявя, че попадам само на кофти консултантки и обслужване. За консултации относно цвят на фон дьо тен, помада и прочие са пълна нула. Без майтап са ми препоръчвали цвят blonde от помадата на Анастасия, а съм цвят ash brown. Относно мостри - получавала съм лепенка за черни точки на сефора и база на сефора. Само това. Доста пъти се е случвало да не получа даже торбичка. Явно това, че ходя с голяма чанта означава, че няма нужда да получа покупките си в торбичка. За отсипки директно ме режат или едва се напъват да отсипят няколко капки. Все още съм студентка и не мога да си позволя и не искам да купувам неща, които после ще трябва да прашасват или да бъдат подарявани. Затова мостри и отсипки са ми важни. Интернет мнения от инфлуенсъри и форуми чета, но предпочитам аз лично да тествам, когато става въпрос за по-скъп продукт. Много неща мога да кажа, но няма смисъл. Предпочитам Сефора в The mall, но за съжаление, тази в Парадайс ми е по-удобна.

# 249
  • HH
На торбичката защо държиш? Тя е боклук.

Оффтопик
 По новините вечно дават протестиращи хора, които не искат там където живеят да обработват отпадъци. Ние в темата протестираме, че не са ни дали непотребни торбички от Сефора 🤦🏻♀Значи като правят боклук, хората нямат нищо против, обаче нито правят нещо по въпроса с редуцирането му, нито са доволни когато отгоре наложат рестрикции.

# 250
И аз пазарувам предимно онлайн. Повечето неща, които в момента ме вълнуват не се предлагат тук, в момента имам и дефицит с времето, което мога да си отделя за магазини. Като имам възможност, обикновено ходя в Сефора в Парадайс и се е случвало да ме обслужат много любезно и много грубо...за мостри и аз съм на мнение, че щедро дават от мострите на Сефора

# 251
  • някъде под слънцето...
Не съм капризен клиент, влизам в парфюмерия,  поздравявам любезно гледам, пробвам, чета си ревюта,  ако преценя вземам  си продукт и отивам на каста

.Обикновено получавам мила усмивка и по някое друго мини съобразено с кожата ми.
Блогъри ининфлуенсъри  не са ми определящи, особено българските защото България е много малък пазар за да бъдат обективни.
Тукашните също не винаги са откровени.
А и като погледнеш снимката на някой блогър или инфлуенсър направо загубваш интерес към мнението му за даден продукт.
Предпочитам да пробвам.
Има и магазини в които вървят след мен , като цербери, особено ако са ме чули  говоря  на български.Една сладурка веднъж ми обясняваше, че тестерите на декоративната козметика са за гледане от дистанция, а тя щяла да ми обясни как стоят.От подобни магазини излизам веднага.
Като цяло тук консултантките не са информирани, а и не се интетресуват особено.По скоро се опитват да продадат, защото имат минимален среден  дневен оборот , под който не трябва да падат.
В една от "моите парфюмерии" запознавах момичетата с екскузивни парфюми, когато все още не се предлагаха масово тук.И един ден шефа им се произнесе за Кромандел, (купен от бутика на Шанел , личнонот мен), че е  добро менте,  защото той не бил чувал за подобен парфюм.
В парфюмериите(и изобщо), където съм редовен клиент, отношението е съвсем различено.Познават ме по име , знаят какво точно би било подходящо за мен.Мога да им звънна в магазина, за да ми запазят нещо.
Обаждат ми се лично от магазина, ако има някакво интересно намаление или са заредили просукт, който е бил изчерпан.
В тях получавам минита и подаръци на неща , които са персонално за моя тип кожа и натюрел.

Естествено съм им лоялен клиент и купувам от други места, само неща, които въпросните магазини не комерсиализират.

За да не е спам, оцветения крем на Dr Jart, днес доста добре неутрализира зачервения  ми от хремата нос.
Втори продукт на марката, от който съм доволна.Два от два.Ще продължа да ги опознавам.
Ще потъъся и  от къде да го поръчам

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 10:27 от sl

# 252
В българската Сефора отношението наистина е под всякаква критика, както и цялата им политика.
Повечето гледат пренебрежително (и аз съм с маратонки и дънки, най-често).
Чудя се нарочно ли ги избират такива нелюбезни..

# 253
  • У дома !
Избират ги любезни уж,но после самочувствието им скача до небесата и се мислят за много важни пред нас клиентите.

# 254
Избират ги любезни уж,но после самочувствието им скача до небесата и се мислят за много важни пред нас клиентите.

Мен малко ме съмнява точно да им скача самочувствието, по-скоро ми се струва, че се държат така, защото много хора влизат, пробват и нищо не купуват, гледат да изръсят мостри евентуално. Тяхна грешка и непрофесионализъм си е такова надменно държание и непознаването на клиентите. Доста често е необходимо консултанта да те “зариби”, за да не излезеш с празни ръце, но малко го правят в тези магазини, още по-малко го правят качествено, за съжаление. Но проблемът с качеството на персонала в България си е национален. Не са почнали да печелят хиляди левове, откъде толкова да им скочи самочувствието?

Общи условия

Активация на акаунт