Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 36
Денис,здравей отново. Може ли да погледнеш изследванията ми на 24 ден ( на 17 засякох овулация) притеснява ме естрадиола. На 14 ден имах фоликул 22мм. Откриха ми и ендометриоза

http://prikachi.com/images.php?images/580/9694580S.jpg
Здравей!
Е2 е малко висок, Прогестерона показва, че е имало О., но е нисък, може да е по-висок. Не мисля, че е ЛУФ, но все пак го имай предвид.


Благодаря ти много,Денис! Аз съм момичето с много ниските андрогени и надъбречната хиперплазия. Като отида на ендокринолог ще ти пиша какво е казал! Първо съм на биопсия за раничките на шийката на матката. Мерси отново за помощта Simple Smile

# 16
  • Мнения: 5
Здравейте! Аз съм на 32 год. с едно детенце на 2год. и половина. От няколко месеца правим опити за второ дете, но нещата не се получават. Съответно са правени няколко фоликуметрии и има таймиране на овулацията. Правена цветна снимка и спермограма-резултат всичко е наред. Пуснати следните хормони на 3-ти ден:
1. TSH - 1.75 mcIU/ml реф. 0.27-4.2
2. LH - 3.08 mIU/ml реф. Фол. до 12.6
3. FSH - 8.96 mIU/ml реф. Фол. до 12.5
4. Prolactin - 193.7 mcIU/ml реф. 72-511
5. Estradiol - 23.55 pg/ml реф. Фол. 12.5-166
В последствие е изследван и амх - 0.16 ng/ml също и homa ind. - 2.628
Репродуктивен специалист е на мнение, че няма как да се забременее по естествен начин и най-вероятно ще се стигне до донорска яйцеклетка. Моля за коментар по резултатите. Благодаря предварително!

# 17
  • София
  • Мнения: 29 280
Здравейте! Аз съм на 32 год. с едно детенце на 2год.
Скрит текст:
и половина. От няколко месеца правим опити за второ дете, но нещата не се получават. Съответно са правени няколко фоликуметрии и има таймиране на овулацията. Правена цветна снимка и спермограма-резултат всичко е наред. Пуснати следните хормони на 3-ти ден:
1. TSH - 1.75 mcIU/ml реф. 0.27-4.2
2. LH - 3.08 mIU/ml реф. Фол. до 12.6
3. FSH - 8.96 mIU/ml реф. Фол. до 12.5
4. Prolactin - 193.7 mcIU/ml реф. 72-511
5. Estradiol - 23.55 pg/ml реф. Фол. 12.5-166
В последствие е изследван и амх - 0.16 ng/ml също и homa ind. - 2.628
Репродуктивен специалист е на мнение, че няма как да се забременее по естествен начин и най-вероятно ще се стигне до донорска яйцеклетка. Моля за коментар по резултатите. Благодаря предварително!
Здравей!
ТСХ е добре, но е желателно да се проверят Т3 и Т4 ( трябва да се пускат заедно ТСХ, Т3 и Т4).
ФСХ е висок, може да показва, че или нещо пречи на яйчниковата функция ( отклонения в някои хормони) или има проблем с ЯР.
АМХ е нисък, но е желателно да се провери и Инхибин В, защото АМХ може да варира.
Имаш ИР - трябва да вземеш мерки ( това също влияе зле на репр. функция).
Провери за дефицити - В12, вит.Д и т.н.
Опитай с прием на добавки - няколко месеца. В много случи са успели да повлияят ФСХ, АМХ и Инхибин В.
Потърси и второ мнение.

# 18
  • Мнения: 5
Благодаря за мнението. Можете ли да ми препоръчате такива добавки

# 19
  • София
  • Мнения: 29 280
Благодаря за мнението. Можете ли да ми препоръчате такива добавки
Има тема за добавките - може да пишеш и там.
Най-общо се приемат различни витамини, минерали, АК, ЕМК, антиоксиданти, колаген и т.н. - или  Инозитол, NAC , Аргинин, Омега 3, Омега 7, МВИглика, Бета-Каротин, Вит. Е, вит. Д, Калций, Магнезий, Цинк, В-комплекс, Астаксантин, СoQ10, Биофлавоноиди, R-ALA, Колаген, Протеин, Ресвератрол, PQQ, Таурин...

# 20
  • Мнения: 3
Привет!
Живея в чужбина и с мтжът ми се опитваме да забременея вече 7 дълги години. За да не пиша романи и да не ви занимавам с моите проблеми,  само ще кажа, че бяхме решили този месец да отидем на последна инсеминация, а след това да се ориентираме за ин витро в друга клиника. По този повод си пуснах сама на своя глава изследвания на 3ти ден, на своя глава,  понеже докторът ми изобщо не обръща внимание на хормони. Проблем мъжът ми няма. Аз от своя страна пия еутирокс и 850 мг сиофор всеки ден. Уж други проблеми нямаме.
Понеже не обръща внимание на хормоните,  а те са уж в референтните граници, аз се зачетох малко и излиза, че май не са много добре. Шашна ме и това, че от 4 години поддъежам тсх около 1.5, но днес излезе 6.8!!! Пих доста чайчета 2 месеца,  прехвалени от някакви баби,  не знам дали те са повлияли или не. Също така бях спряла цигарите за 2 месеца,  но пак ги почнах. Не знам дали нещо от това има значение, но утре ще отида да пусна в друга лаборатория. Фт4 също е странно. 8.65 (9.0-19) Не ми се е случвало да е така ниско. Sad

И все пак май стана роман, извинявам се за което. Запазих си часс за ендокринолог, но чак януари. По-рано няма часове.

Естрадиол 107 (21-251) пг/мл
Лх 3.18 миу/мл (1.8-11.Sunglasses
Фсх 5.08 миу/мл (3.0-8.1)

На 27 години съм.
Доктора искаше да ме стимулира с кломифен. Днес като му звъннах ми каза ако искам да пия ако искам не?!?! Ако има овулация ще правим инсе,  ако не няма?!?!

Реших, че няма да се занимавам и ддиректно ще си подам документите за ин витро. 

Но погледнах предишни изследвания. Притеснява ме това,  че   естрадиола винаги ми е около тезо цифри, не е ли доста? Ако е какво означава. Фсх лх също горе долу винаги е така. Овулация уж имам.

Може ли някой да сподели мнение какво мисли за тези резултати.

Ще бъда благодарна от сърце.

В търсене на нов доктор...

# 21
  • Мнения: 131
Denis, може ли коментар на следните резултати? Имам час за преглед чак след седмица и нямам търпение да разбера дали са ок. На 3 ден от МЦ са правени.

# 22
  • София
  • Мнения: 29 280
Привет!
Живея в чужбина и с мтжът ми се опитваме да забременея вече 7 дълги години.
Скрит текст:
За да не пиша романи и да не ви занимавам с моите проблеми,  само ще кажа, че бяхме решили този месец да отидем на последна инсеминация, а след това да се ориентираме за ин витро в друга клиника. По този повод си пуснах сама на своя глава изследвания на 3ти ден, на своя глава,  понеже докторът ми изобщо не обръща внимание на хормони. Проблем мъжът ми няма. Аз от своя страна пия еутирокс и 850 мг сиофор всеки ден. Уж други проблеми нямаме.
Понеже не обръща внимание на хормоните,  а те са уж в референтните граници, аз се зачетох малко и излиза, че май не са много добре. Шашна ме и това, че от 4 години поддъежам тсх около 1.5, но днес излезе 6.8!!! Пих доста чайчета 2 месеца,  прехвалени от някакви баби,  не знам дали те са повлияли или не. Също така бях спряла цигарите за 2 месеца,  но пак ги почнах. Не знам дали нещо от това има значение, но утре ще отида да пусна в друга лаборатория. Фт4 също е странно. 8.65 (9.0-19) Не ми се е случвало да е така ниско. Sad

И все пак май стана роман, извинявам се за което. Запазих си часс за ендокринолог, но чак януари. По-рано няма часове.

Естрадиол 107 (21-251) пг/мл
Лх 3.18 миу/мл (1.8-11.Sunglasses
Фсх 5.08 миу/мл (3.0-8.1)

На 27 години съм.
Доктора искаше да ме стимулира с кломифен. Днес като му звъннах ми каза ако искам да пия ако искам не?!?! Ако има овулация ще правим инсе,  ако не няма?!?!

Реших, че няма да се занимавам и ддиректно ще си подам документите за ин витро. 

Но погледнах предишни изследвания. Притеснява ме това,  че   естрадиола винаги ми е около тезо цифри, не е ли доста? Ако е какво означава. Фсх лх също горе долу винаги е така. Овулация уж имам.

Може ли някой да сподели мнение какво мисли за тези резултати.

Ще бъда благодарна от сърце.

В търсене на нов доктор...
Здравей!
ТСХ се пуска заедно с Т3 и Т4.
Висок ТСХ и нисък Т4 показват, че си с Хипофункция на ЩЖ - консултирай се с Ендокринолог.
ФСХ и Е2 са високи, добре е да те видят и на УЗ - може да има ЗФ, който търпи обратно развитие.
О. се доказва с ФМ + изследвания.
Тези изследвания са недостатъчни за да се прецени дали има проблем или не - все пак опитвате 7 год. и не се получава?!
Трябва да проверите проходимостта на тръбите, да направите СГрама. При спимулация да те следят на УЗ, да се правят периодично изследвания, да се таймира О. и т.н.
Не може така, Ако искаш пий Кломифен, ако искаш не пий - това е много несериозно, този медикамент не е нещо безобидно - използвайки го, без да се спазват всички изисквания от страна на пациента и лекаря - само ти ще си навредиш.



Denis, може ли коментар на следните резултати? Имам час за преглед чак след седмица и нямам търпение да разбера дали са ок. На 3 ден от МЦ са правени.
Скрит текст:
ФСХ е висок за възрастта ти, може да е нещо инцидентно, но може и да показва, че има някъде проблем.
Пролактинът е малко висок - трябва да е около 300 и то през ЛФ.
Не се притеснявай - споменавам тези неща, ако правите опити и не се получава, да знаете къде да търсите проблема. Няма нещо, което да не може да се коригира.
А и това не е някаква пречка за незачеване.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря. Peace

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 21:51 от denis.

# 23
  • Мнения: 3
Здравей,  Денис и благодаря за отговора.

Правени са ми 2 хидротубации - уж проблем с тръбите няма.
3 стимулации с фемара и 1 с кломифен. И една инсеминация отново с фемара.

На 20ти ден (сега преди да ми дойде) друга лекарка ме погледна на уз и каза,  че вижда жълто тяло. Но десния ми яйчник бил уголемен(погледна ме, защото усещах остри болки в него). Каза,  че щом нямам висока температура няма да ми дава антибиотик и като ми дойде ще бъде на ред. Каквото и да означава това. Проблем ми е малко и бариерата в езика.

Следяла съм си и базалната температура,  орално,  има дфувазност, но през лутеалната фаза температурите ми се въртят около 36.3, а преди О около 35.9.

Това по някаква си моя логика ме навежда на мисълта,  че нещо с хормоните ми не е добре. Тенденцията с фсх и естрогена на 3ти ден също,  защото резултатите са горе долу едни и същи винаги. Проблема е, че още не съм намерила доктор, който ще обърне внимание на тези неща, а само гледат да ми вземат парите без да кажат и направят нещо конкретно.

Този доктор и на мен ми падна в очите(даже в ушите, защото се чухме по телефона днес) въпреки хвалбите, които чух по негов адрес. Реших нищо да не пия и да продължавам да търся някой, който ще ми помогне.

Благодаря още веднъж за отговора и лека вечер.

Пс. Забравих да споделя,  че последните 2 пъти 3 4 дни преди менструация получавам няколко капки светло кафеникаво течение. Знам със сигурност, че не имплантация,  защото първия път,  когато се случи нямахме опити заради ешерихия в урината, та за всеки случай..

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 01:47 от Itsme1

# 24
  • Мнения: 207
Здравейте,
Имам един малко лаишки въпрос, но се надявам да можете да ми отговорите.
Пия отново противозачатъчни и сега ми дойде за първи път от 50 дни насам. Въпросът ми е дали въпреки това мога да пусна изследвания за да си проверя яйчниковия резерв както и прагестерона на 3тия ден от цикъла?

# 25
  • Мнения: 3
Здравейте това са последните ми изслвдвания притеснява ме ДХЕАС пуснах го по повод завишен тестостерон миналия месец в друга лаборатория винаги в бил на Горна граница но тогава беше малко над общо взето винаги съм имала външните белези на завишен тестостерон нямам ИР нямам и поликистоза в класическия смисъл цикъла ми не е много редовен 30-35 дни но нямам киатички по яйчниците скоро ми беше правена лапароскопия и са били добре според лекаря общо взето това е въпроса ми е завишените стойности ще попречат ли на бременост и какви други причини може да има освен образование на НБЖ
Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   Serum        1.81       µIU/ml     0,27 - 4,20     ECLIA
fT4   Serum        12.84       ng/l     9,30 - 17     ECLIA
LH   Serum        5.6       U/l     2,40 - 12,60     ECLIA
FSH   Serum        4.25       U/l     3,5 - 12,5     ECLIA
Тестостерон   Serum        0.519       nmol/l     0,29 - 1,67     ECLIA
DHEA-s   Serum       13.16       µmol/l     2,68 - 9,23     ECLIA
Хематология
ПКК-14 показателя   EB                  

# 26
  • София
  • Мнения: 143
Здравейте!
Извинявайте, че нахлувам в темата и може би върпосът ми не е точно за тук ... Видях, че в първите теми сте коментирали и микробиологичните изследвания и реших да ви питам и за моите.

Резултатите са ми -
Микроскопски препарат:
Много левкоцити,лактобацилоза , дрожди

Заключеине:
/-/ отр.проба за бактерии и Candida spp.

В очакване съм на цитонамазката и другата седмица ще отида при лекарката, ама сърце не трае. Притеснено ми е най-вече заради левкоцитите.

Благодаря предварително!

# 27
  • Мнения: 30
Здравейте,

denis, прекрасна, може ли да ми погледнеш хормоните. На датски са, но мисля, че горе-долу се разбират. Всички хормони са изследвани в един и същи ден, така че се гледа само лутеална фаза. Аз лично смятам, че тестостерона ми е висок, и според мен заради това ми пада косата. Иначе то и се вижда, имам ПКЯ.  Но не знам какво да пия за тези мъжки хормони. Ккакво мислиш .. Sad



# 28
  • София
  • Мнения: 29 280
Здравейте,
denis, прекрасна, може ли да ми погледнеш
Скрит текст:
хормоните. На датски са, но мисля, че горе-долу се разбират. Всички хормони са изследвани в един и същи ден, така че се гледа само лутеална фаза. Аз лично смятам, че тестостерона ми е висок, и според мен заради това ми пада косата. Иначе то и се вижда, имам ПКЯ.  Но не знам какво да пия за тези мъжки хормони. Ккакво мислиш .. Sad



Здравей!
Не са ли изследвани през ФФ? На кой ден от МЦ са правени?
Натрият е висок - пий повече вода
За билирубина и гама-глутамилтранспептидазата - лекар трябва да прецени.
Глюкозата е малко висока - ако си на НВХ... добре е да направиш тест за ИР.
17ОН прогестерона е висок ( той се изследва точно на 3-ти ден от МЦ)
ДХЕА също е много висок, Тестостерона е на горна граница ... показват проблем с НбЖ, най-вероятно - трябва да се консултираш с Ендокринолог.
ЛХ е висок - показва ПКЯ
Вит. Д трябва да е по-висок, поне 120

# 29
  • Мнения: 30
Благодаря за отговора, denis. Всички са правени на 5ти ноември, октомври месец нямах цикъл, а септември месец беше на 21ви, затова аз гледам лутеална фаза. Фоликулярна ли фаза трябва да гледам? DhEas не е ли в норма? Просто мерните единици са различни доколкот виждам. Резултата е nmol, a refertnite sa в umol. Иначе, да, имам СПКЯ, но се изследвах най-вече заради мъжките хормони, понеже имам ужасен косопад и не знам какво да пия.

Общи условия

Активация на акаунт