Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 29 291
Благодаря за отговора, denis. Всички са правени на 5ти ноември, октомври месец нямах цикъл, а септември месец беше на 21ви, затова аз гледам лутеална фаза. Фоликулярна ли фаза трябва да гледам? DhEas не е ли в норма? Просто мерните единици са различни доколкот виждам. Резултата е nmol, a refertnite sa в umol. Иначе, да, имам СПКЯ, но се изследвах най-вече заради мъжките хормони, понеже имам ужасен косопад и не знам какво да пия.
ЛФ се гледа, ако е имало О.
За ДХЕА , да 2,3 е, сега видях различните МЕ.
17ОН прогестерона не е обективен и трябва да се повтори точно на 3-ти ден от МЦ.
Трябва ти лекар, който правилно да направи интерпретация и да прецени къде точно е проблема. Това не е много лесно.
 

# 31
  • Мнения: 6
Здравейте може ли мнение и за моите резултати

# 32
  • София
  • Мнения: 29 291
Здравейте може ли мнение и за моите резултати
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок - при опити за бебе, трябва да се държи нисък, под 2.0, като идеалните граници са 0,5-1.0.
Пролактинът е висок - най-вероятно от по-високия ТСХ, следи го.
Имаш ИР.
Трябвало е да пуснеш КЗ и Инсулин и на 60мин. - тези стойности са много важни за да се прецени до какви нива скача КЗ и респ. и Инсулина
Консултирай се с Ендокринолог.

# 33
  • Мнения: 6
Бях при Ендокринолог каза ми че всичко е нормално и ми даде да пия еутирокс
Скрит текст:
Здравейте може ли мнение и за моите резултати
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок - при опити за бебе, трябва да се държи нисък, под 2.0, като идеалните граници са 0,5-1.0.
Пролактинът е висок - най-вероятно от по-високия ТСХ, следи го.
Имаш ИР.
Трябвало е да пуснеш КЗ и Инсулин и на 60мин. - тези стойности са много важни за да се прецени до какви нива скача КЗ и респ. и Инсулина
Консултирай се с Ендокринолог.
Какво би трябвало да пия за висок ТСХ по точно какво трябва да се направи много съм объркана ..Disappointed

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 12:47 от AnMary

# 34
  • София
  • Мнения: 29 291
96NN
Еутироксът е за ТСХ - започва се с ниска доза ( ако ти е назначена по-висока от 12.5мкг).
Приемаш го 6 седмици, като спазваш всички правила за прием - веднага след сън, на гладно, с вода, 2 часа преди хранене и кафе, да има интервал 4 часа от млечни, фибри, добавки и т.н.
След 6 седмици пускаш контрола - ТСХ, Т3 и Т4, сутрин рано до 8 най-късно 9.00ч. без да си яла, пила кафе ( нищо, само може малко вода) и без да си пила Еутирокса - ще си го изпиеш после).

За ИР - определен режим на хранене, за предпочитане да не е ВМХ-НВ, а НВ с повече протеин, че нещо много зле се отразява това ВМХ на хормоните, вкл. на ЩЖ в последствие, но както си прецениш... спорт, добавки, медикамент ( ако ти е назначен).

# 35
  • Мнения: 6
96NN
Еутироксът е за ТСХ - започва се с ниска доза ( ако ти е назначена по-висока от 12.5мкг).
Приемаш го 6 седмици, като спазваш всички правила за прием - веднага след сън, на гладно, с вода, 2 часа преди хранене и кафе, да има интервал 4 часа от млечни, фибри, добавки и т.н.
След 6 седмици пускаш контрола - ТСХ, Т3 и Т4, сутрин рано до 8 най-късно 9.00ч. без да си яла, пила кафе ( нищо, само може малко вода) и без да си пила Еутирокса - ще си го изпиеш после).

За ИР - определен режим на хранене, за предпочитане да не е ВМХ-НВ, а НВ с повече протеин, че нещо много зле се отразява това ВМХ на хормоните, вкл. на ЩЖ в последствие, но както си прецениш... спорт, добавки, медикамент ( ако ти е назначен).

Благодаря ти много денис събота сутринта ще ходя да ги пусна а дали мога да пия достинекс за високия пролактин

# 36
  • Мнения: 1
Здравейте, моля за мнение и коментар относно направени изследвания. На 31г. съм, изследванията са правени 4 ден от МЦ. По принцип пия еутирокс 50мкг.

TSH ( Тиреотропен Хормон )      1.580   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )      492.00   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )¹      7.79   IU/l   Виж забележка под черта
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )²      8.60   IU/l   Виж забележка под черта
Estradiol (Естрадиол)³      225.00   pmol/l   Виж забележка под черта
Testosterone ( Тестостерон )      0.91   nmol/l   0.22 - 2.90
Хормонален анализ
Test (profile) name   Flag   Result   Measurement   Reference range
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation      1.13   ng/ml   1.00 - 6.80
________________________________________



За сравнение, преди година си правих изследване на част от хормоните 3 ден от МЦ
Prolactin ( Пролактин )      224.10   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )¹      5,53   IU/l   Виж забележка под черта
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )²      8.61   IU/l   Виж забележка под черта
Estradiol (Естрадиол)³      109.80   pmol/l   Виж забележка под черта


Референтни граници на Лутеинизиращ хормон ( LH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L:
фоликулна 2.4-12.6; овулаторна 14-96; лутеална 1.0-11.4;
Референтни граници на Фуликулстимулиращ хормон ( FSH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L:
фоликулна 3.5-12.5; овулаторна 4.7-21.5; лутеална 1.7-7.7;
Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L:
фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251;

# 37
  • Мнения: 2 942
Здравейте, изследвах прогестерон и пролактин 7 дни след О - Прогестерон - 57.75 (5.82-75.9); Пролактин - 413.6 (125-635). Вчера цял ден ми зацапва бледо розово, но снощи ми дойде. Миналия месец имах отклонения във FSH, LH и Естрадиол на 4ти ден, затова ще ги повторя в друга лаборатория на 3ти ден. В тази връзка, след като ми дойде нормално вечерта събота срещу неделя, зацапването предполагам не го броя за 1ви ден от цикъла, във вторник ли да ги пусна или утре?

# 38
  • София
  • Мнения: 29 291
Здравейте, моля за мнение и коментар относно направени
Скрит текст:
изследвания. На 31г. съм, изследванията са правени 4 ден от МЦ. По принцип пия еутирокс 50мкг.

TSH ( Тиреотропен Хормон )      1.580   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )      492.00   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )¹      7.79   IU/l   Виж забележка под черта
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )²      8.60   IU/l   Виж забележка под черта
Estradiol (Естрадиол)³      225.00   pmol/l   Виж забележка под черта
Testosterone ( Тестостерон )      0.91   nmol/l   0.22 - 2.90
Хормонален анализ
Test (profile) name   Flag   Result   Measurement   Reference range
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation      1.13   ng/ml   1.00 - 6.80
________________________________________



За сравнение, преди година си правих изследване на част от хормоните 3 ден от МЦ
Prolactin ( Пролактин )      224.10   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )¹      5,53   IU/l   Виж забележка под черта
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )²      8.61   IU/l   Виж забележка под черта
Estradiol (Естрадиол)³      109.80   pmol/l   Виж забележка под черта


Референтни граници на Лутеинизиращ хормон ( LH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L:
фоликулна 2.4-12.6; овулаторна 14-96; лутеална 1.0-11.4;
Референтни граници на Фуликулстимулиращ хормон ( FSH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L:
фоликулна 3.5-12.5; овулаторна 4.7-21.5; лутеална 1.7-7.7;
Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pmol/L:
фоликулна 45.4-854; овулаторна 151-1461; лутеална 81.9-1251;
Здравей!
ТСХ е добре, но го изследвай заедно с Т3 и Т4, защото те също са много важни.
Пролактинът е малко висок.
Е2, ЛХ и ФСХ са високи, показват проблем с ЯР, както и ниския АМХ.
При желание за дете е добре да се консултираш със специалист по репр. медицина, защото когато ФСХ и ЛХ са над 7.0 на ЕЦ  зачеването става малко по-трудно.
Не се притеснявай, шанс винаги има и дано скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина. Peace



Здравейте, изследвах прогестерон и пролактин 7 дни след О - Прогестерон - 57.75 (5.82-75.9); Пролактин - 413.6 (125-635). Вчера цял ден ми зацапва бледо розово, но снощи ми дойде. Миналия месец имах отклонения във FSH, LH и Естрадиол на 4ти ден, затова ще ги повторя в друга лаборатория на 3ти ден. В тази връзка, след като ми дойде нормално вечерта събота срещу неделя, зацапването предполагам не го броя за 1ви ден от цикъла, във вторник ли да ги пусна или утре?
Здравей!
Прогестеронът може да е и по-висок. Пролактинът е малко висок - следи го, защото той може да е причина за по-ниския прогестерон.
Зацапването  не се брои.
Ако не си сигурна, дали е зацапване или не, така си брой дните, че изследването на ЛХ, Е2 и ФСХ да е на 2-ри или 3-ти ден, но да не е на 4-ти, че тогава може и да не са много показателни.

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 13:24 от denis.

# 39
  • Мнения: 2 942
Как ще е нисък прогестерона? Колко трябва да е...

# 40
  • София
  • Мнения: 29 291
Как ще е нисък прогестерона? Колко трябва да е...
Желателно е да е на горна граница (много често може и да мине горната граница).  Т.е има какво да се направи по въпроса, но ако за теб е добре - Ок. Peace
Дано следващите месеци да е и по-висок. Той не е константа всеки МЦ.
Както и да е.

# 41
  • Мнения: 2 942
Отговори и на следващия въпрос, който щях да задам - дали всеки цикъл варира. Благодаря! Утре ще стане ясно какво е положението с другите хормони, че предния месец доста ме притесниха.

Излязоха ми резултатите (На 2ри ден)

LH ( Лутеинизиращ Хормон )          9.41   IU/l   (фоликулна 2.4-12.6)
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )        14.01   IU/l   (фоликулна 3.5-12.5)
Estradiol (Естрадиол)               54.40   pmol/l   (фоликулна 45.4-854)

Миналия месец на 4ти ден бяха:

LH ( Лутеинизиращ Хормон )      10.38   IU/l   (фоликулна 1.7-13.3)
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )   22.43   IU/l   (фоликулна 4.5-11.0)
Estradiol (Естрадиол)             674.8   pmol/l   (фоликулна 73.4-1104)

Наистина не е цветущо положението, но и между 14 FSH и 22, има огромна разлика. Отивам до лекаря да видим какво ще каже.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 12:48 от AnMary

# 42
  • София
  • Мнения: 29 291
Излязоха ми резултатите (На 2ри ден)

LH ( Лутеинизиращ Хормон )          9.41   IU/l   (фоликулна 2.4-12.6)
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )        14.01   IU/l   (фоликулна 3.5-12.5)
Estradiol (Естрадиол)               54.40   pmol/l   (фоликулна 45.4-854)

Миналия месец на 4ти ден бяха:

LH ( Лутеинизиращ Хормон )      10.38   IU/l   (фоликулна 1.7-13.3)
FSH ( Фоликул Стим. Хормон )   22.43   IU/l   (фоликулна 4.5-11.0)
Estradiol (Естрадиол)             674.8   pmol/l   (фоликулна 73.4-1104)

Наистина не е цветущо положението, но и между 14 FSH и 22, има огромна разлика. Отивам до лекаря да видим какво ще каже.
Отново са високи.
Миналият месец, най-вероятно е имало "нещо" - ЗФ/киста, защото и Е2 е  бил висок, а когато има такъв проблем, ЛХ и ФСХ се повишават или получава се нещо от рода: твоите си, нормални за момента ЛХ и ФСХ + тези от проблема. От там идва разликата.

Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря.

# 43
  • Мнения: 2 942
Какво каза, нищо особено. Каза, че "това е друго нещо, по-обнадеждаващи са". Попитах дали да пусна АМХ, каза да пусна (утре ще отида да ме боднат пак). Общо взето нямаше много разсъждения на глас от негова страна. Вика ме отново за фоликуметрия на 12-я ден, а защо не ме погледна днес и не преброи антралните фоликули само той си знае Sad Те и при мъжа ми не са цветущи нещата със спермограмата, та след АМХ и неговия преглед ще видим как ще действаме, но не мисля да губя време

# 44
  • София
  • Мнения: 29 291
Какво каза, нищо особено. Каза, че "това е друго нещо, по-обнадеждаващи са". Попитах дали да пусна АМХ, каза да пусна (утре ще отида да ме боднат пак). Общо взето нямаше много разсъждения на глас от негова страна. Вика ме отново за фоликуметрия на 12-я ден, а защо не ме погледна днес и не преброи антралните фоликули само той си знае Sad Те и при мъжа ми не са цветущи нещата със спермограмата, та след АМХ и неговия преглед ще видим как ще действаме, но не мисля да губя време
Благодаря, че сподели.
АМХ се тълкува заедно с Инхибин В - изследват се на 3-ти ден от МЦ.
АМХ, понякога, много варира, докато Инхибин В е по-обективен за моментното състояние на ЯР.
ПП.
Провери за ваучери - в момента има:
До -55% отстъпка на лабораторните изследвания от
СМДЛ "Кандиларов", напр.
https://www.omed.bg/Antimulerov-hormon-za-30-lv-ot-Laboratorii-K … ilarov-p5192.html
https://www.omed.bg/Izsledvane-na-Inhibin-B-Inhibin-B-za-myge-i- … ilarov-p5193.html
https://www.omed.bg/PAKET-QIChNIKOV-REZERV--antimulerov-hormon-I … ilarov-p5194.html

Общи условия

Активация на акаунт