Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 654
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
изследванията са правени на 3-ти ден от цикъла, който варира 26-27 дни и кървене от три до 5 дни.
Май хич не са добри!

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 15:43 от Ania77

# 631
  • София
Здравейте,
изследванията са правени на 3-ти ден от цикъла, който варира 26-27 дни и кървене от три до 5 дни.
Май хич не са добри!
Скрит текст:
Здравей!
Не са добри - показват пременопауза и то може би към края, преди менопауза.
Консултирай се с АГ

ПП.
Добре е да изследваш и всички други хормони и където има отклонения да се коригират, защото това затихване на репр. функция при жените ( а и при мъжете) влияе на много органи и системи, които много бързо започват да остаряват, намалява се тяхната функция, отключват се различни заболявания, кожата се състарява, започва да се губи колаген ( кожа, стави, органи...) и т.н, това започва да влияе на психиката, съня и т.н.. Ако се положат нужните усилия, тези, така или иначе необратими процеси, могат да се забавят поне с няколко години.

# 632
denis. Благодаря за бързия отговор.
Би ли ме насочила към конкретен специалист - София или друг град  без значение? В моя роден град - няма да стане! Дори изследванията пуснах сама. Бих пуснала и други, но стига да съм сигурна в деня, в който е добре да се пускат, а не да ги пускам напразно.
Преди дни пусках TSH 0.758 \0,270-4,25\ - според лекарката ми - всичко е Ок.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 17:06 от Ania77

# 633
  • София
denis. Благодаря за бързия отговор.
Би ли ме насочила към конкретен специалист - София или друг град  без значение? В моя роден град - няма да стане! Дори изследванията пуснах сама. Бих пуснала и други, но стига да съм сигурна в деня, в който е добре да се пускат, а не да ги пускам напразно.
Преди дни пусках TSH 0.758 \0,270-4,25\ - според лекарката ми - всичко е Ок.
За специалист - попитай в темите за премено- и менопауза.
За изследванията - на 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, ако имаш някакви въпроси, може да пишеш и на ЛС
За ТСХ - добре е, но, провери също и Т3 и Т4 ... отново трябва да пуснеш ТСХ , заедно с Т3 и Т4, защото трите се тълкуват заедно.

# 634
Здравейте!Направих си изследвания, при които се наблюдава пролактин над нормата, както и NK клетки доста над нормата, какво бихте ме посъветвали да направя

# 635
Здравей Денис,

На 34г.,  имам спонтанен аборт в 7г.с., преди 2 години, от тогава нищо. Цикълът ми идва на 30-31-я ден.
Миналият месец бях за проследяване на ову на 10-ти и 17-ти ден - резултат: нямах доминантен фоликул и на двата прегледа бях с много, много тънка лигавица под 5мм.
Изследвани хормони на 3-ти ден - E2 FSH LH TSH Prolactin. На 22-рия ден изследвах Prog + AMH, прикачвам ги.

Какво е мнението ти?
Какъв специалист да търся?
Необходими ли са още изследвания?
Благодаря ти.

# 636
  • София
Здравейте!Направих си изследвания, при които се наблюдава пролактин над нормата, както и NK клетки доста над нормата, какво бихте ме посъветвали да направя
Здравей!
Да провериш ТСХ, Т3 и Т4, Андростендион, да направиш тест за ИР ... и да се консултираш с Ендокринолог.
За NK клетките - с имунолог.

Здравей Денис,

На 34г.,  имам спонтанен аборт в 7г.с., преди 2 години, от тогава нищо. Цикълът ми идва на 30-31-я ден.
Миналият месец бях за проследяване на ову на 10-ти и 17-ти ден - резултат: нямах доминантен фоликул и на двата прегледа бях с много, много тънка лигавица под 5мм.
Скрит текст:
Изследвани хормони на 3-ти ден - E2 FSH LH TSH Prolactin. На 22-рия ден изследвах Prog + AMH, прикачвам ги.

Какво е мнението ти?
Какъв специалист да търся?
Необходими ли са още изследвания?
Благодаря ти.
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ.
ФСХ и Е2 също са високи и може да е имало киста.
АМХ е висок, най-вероятно от ПКЯ и в случая не е обективен.
Прогестеронът е висок, но си на границата и може да не е имало О.,  а да е висок от киста ( лутеинова, според мен), след като лекаря не е видят ДФ?!
За сега, все още ти трябва повече АГ, който да прецени какво точно се е случило.
Покажи изследванията на лекаря, който те е гледал на УЗ за да ти обясни, каква може да е причината за по-високия ЛХ на 3 ден от МЦ и на по-високите нива на прогестерона.
Ще чакам да споделиш какво е неговото мнение.

Ако си с ПКЯ/СПКЯ, трябва да изследваш всички базови хормони, които са посочени на 1 стр. на  темата - ако има някъде проблем, те ще покажат.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 14:57 от denis.

# 637

Здравейте , моля за коментар , продължително кървене със съсиреци, на ехограф не се видяха кисти , от какво може да е това кървене ? Благодаря предварително

# 638
  • София
Скрит текст:
Здравейте , моля за коментар , продължително кървене със съсиреци, на ехограф не се видяха кисти , от какво може да е това кървене ? Благодаря предварително
Здравей!
Няма ли Е2?! - без него е трудно да се прецени какво се случва.
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ - говори с лекар, който те е гледал на УЗ - той трябва да може да обясни/предположи, защо ЛХ е висок и освен ПКЯ, каква друга може да е причината.
 По-обилна М. има когато МЛ е била по-дебела и не е имало О., респ. прогестерон, който да спре това нарастване.
Може да провериш андрогените, защото когато те са високи, освен че няма О., но има и по-високи нива на естрогените.
Друга причина - да си с ИР - при нея също има високи нива на естрогени и андрогени ( като причина за ненормалното разрастване на ендометриума и респ. по-обилна М.

# 639
  • София
Здравей, Денис, би ли коментирала резултатите на приятелка, моля? Правени са на 3 ден от МЦ, тя е на 30 г. и планират бебе. Другите два хормона ще са готови след няколко дни.

# 640
Здравей, Денис! Моля за коментар по-специално на резултата на Анти Мюлеров хормон, който излезна днес в края на деня и ме притесни като показател. На 31 години съм от една седмица Simple Smile и ми се струва, че е нисък. С моя партньор правим опити за бебе, но то все още не се случва.
Пролактинът ми е малко висок, но ми дадоха лекарство, за да се нормализира. Прилагам снимка на изследванията.

# 641
  • София
Здравей, Денис, би ли коментирала резултатите на приятелка, моля? Правени са на 3 ден от МЦ, тя е на 30 г. и
Скрит текст:
планират бебе. Другите два хормона ще са готови след няколко дни.

Здравей!
ФСХ е висок, но тъй като и Е2 е висок, е добре да се види на УЗ дали няма киста/ЗФ
Ако няма, по-високият ФСХ може да показва проблем с ЯР ( че е започнал да намалява, но какво е точно състоянието му се преценява от АМХ и Инхибин В + преброяване на АФ на 3 ден от МЦ)

Здравей, Денис! Моля за коментар по-специално на резултата на Анти Мюлеров хормон, който излезна днес в
Скрит текст:
края на деня и ме притесни като показател. На 31 години съм от една седмица Simple Smile и ми се струва, че е нисък. С моя партньор правим опити за бебе, но то все още не се случва.
Пролактинът ми е малко висок, но ми дадоха лекарство, за да се нормализира. Прилагам снимка на изследванията.
Здравей!
ЛХ и ФСХ са високи и показват проблем с яйчниковата функция.
АМХ е нисък и показва НЯР
Провери за дефицити и ги попълни - това повлиява добре АМХ
Провери Инхибин В - той е много по-обективен за ЯР от АМХ ( който се влияе от много неща)
Пролактинът е висок - провери ТСХ, Т3 и Т4 - те много често му влияят и го повишават и е по-добре те да се коригират.
Друга причина за по-високия пролактин - висок Андростендион, ИР ( направи тест за ИР, ако не е правен)

# 642
Здравей, Денис, би ли коментирала резултатите ми? Правени са на 3 ден от МЦ, на 36 г.съм и от 3 години правим опити за бебе с моя приятел и няма никак резултат

# 643
  • София
Здравей, Денис, би ли коментирала резултатите ми? Правени са на 3 ден от МЦ, на 36 г.съм и от 3 години правим опити за бебе с моя приятел и няма никак резултат
Скрит текст:
Здравей!
Супер са Peace

# 644
Simple SmileSimple Smile
Скрит текст:
Здравей!
Супер са Peace

Денис,благодаря много за положителният отговор!:yum:Simple Smile
Притеснявам се дали естардиола ми е прекалено нисък и оттам да идва проблема и дали мога да го коригирам по някакъв начин?Вече незнам до кой да се допитам-ходила съм на различни специалисти-едни ми казват че имам поликистозни яйчници,други ми казват че няма нищо,трети че имам киста.....тоест няма еднинно мнение по въпроса!Един от специалистите ми предписа Инозитол,който смятам да започна да приема-какво е твоето мнение за него?Благодаря ,че си толкова всеотдайна към всички нас

Общи условия

Активация на акаунт