За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 541
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 1 941
Здравейте, мислите ли, че от сладкарската извара на Лидл и кокосово мляко би се получил хубав крем за руло?
И ако не, то какъв бял крем бихте препоръчали?

# 601
  • Мнения: 2 816
Аз с въпрос от серия тъпи 😆
Браунитата са тип бързи десерти, нали? При тях принципа ден-два да отлежи за по добър вкус - не важи? Не съм яла, никога, затова се извинявам за тъпия въпрос

# 602
  • Мнения: 6 164
Аз като правя брауни обикновено на следващия ден е още по-вкусно.

# 603
  • Мнения: 24 786
Здравейте, мислите ли, че от сладкарската извара на Лидл и кокосово мляко би се получил хубав крем за руло?
И ако не, то какъв бял крем бихте препоръчали?
Аз правих веднъж руло с по 200 грама сладкарска извара и 200 бита сметана (1 кутийка от тази на Пилос 30%), 50 грама пудра захар която разбих с изварата и май и една ванилия сложих. Намазах го с мармалад от сини сливи и с този крем, харесаха го много. Пренощува в хладилника преди да го сервирам.

# 604
  • Мнения: 1 941
Много благодаря, natka Hug
Тъкмо имам и сладко от диви ягоди.
Явно съм много смотана, защото аз тази лидълска сметана никога не мога да я разбия.
Взимам 30%, охлаждам я в хладилника. Охлаждам и металната купа и бъркалката на миксера и накрая я пресичам.
Повече я бия ли, какво правя и аз не знам, ама всеки път имам ядове със сметаната и гледам да я избягвам, че да не се получават гафове в последния момент.
Видях този крем

Пробвали ли сте го дали е хубав?

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 18:41 от Meraviglia

# 605
  • Мнения: 2 816
Благодаря, Мира, значи утре мога да си направя новогодишния десерт

Meraviglia, сметана се пресича от твърде много биене, просто следващия път я разбивай една идея по малко....вкуса на млечната е в по-добър от растителната. Марта Стюарт беше казала в едно от нейните предавания, че пресечена сметана се оправяла с добавяне на 10-20мл непресечена ...не съм пробвала дали работи съвета ѝ .

# 606
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Много благодаря, natka Hug
Тъкмо имам и сладко от диви ягоди.
Явно съм много смотана, защото аз тази лидълска сметана никога не мога да я разбия.
Взимам 30%, охлаждам я в хладилника. Охлаждам и металната купа и бъркалката на миксера и накрая я пресичам.
Повече я бия ли, какво правя и аз не знам, ама всеки път имам ядове със сметаната и гледам да я избягвам, че да не се получават гафове в последния момент.
Скрит текст:
Видях този крем

Пробвали ли сте го дали е хубав?

Meraviglia, "пребиваш" я, т.е. прекаляваш с биенето. Simple Smile Ето начин за поправяне, един път е използван, свърши работа.

Писала съм заедно с polly.  Peace

# 607
  • Мнения: 1 941
Благодаря ви много Flowers Bouquet
Весело посрещане на Новата година и дано да няма издънки в кухнята

# 608
  • Мнения: 1 948
Може ли да се готови със заквасена сметана?Търпи ли термична обработка?

# 609
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
..Видях този крем
....
Пробвали ли сте го дали е хубав?
Ако имаш предвид "Paradies creme", а не конкретиния вид - хубав е.

Може ли да се готови със заквасена сметана?Търпи ли термична обработка?
Съвсем накрая на готвенето, при изключен котлон.

# 610
  • Мнения: 1 941
А конкретният вид е гаден или не сте го пробвали?

# 611
  • Мнения: 1 948
Морена,огромно благодаря за бързата реакция!

# 612
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
А конкретният вид е гаден или не сте го пробвали?
Аз не съм го пробвала.

Peggy Bundy, моля, пак заповядай! Simple Smile
 

# 613
  • Мнения: 1 941
Благодаря ти, ще го пробвам, щом казваш, че по принцип са хубави Hug

# 614
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Благодаря ти, ще го пробвам, щом казваш, че по принцип са хубави Hug
Виж тук, смесила съм го с разбита сметана  и става страхотен лек и нежен крем.

Общи условия

Активация на акаунт