За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 504
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 12 760
Здравейте, с какво мога да заменя майонеза от рецепта за салата с паста (макарони), царевица и др.?  Мислех за кис. мляко, но ще стане много воднисто. Идеи?
Благодаря предварително!

Зехтин и лимонов сок.

# 676
  • Мнения: 24 427
Баницата ми стана глетава и да я пека нищо няма да стане, нали?
Отвратителни кори, от години не ми се е случвало, много ме е яд.

# 677
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 175
В нашата къща открай време правим хайвер от боб. Бял боб, само сварен (ако е без люспи още по-добре) се отцежда хубаво от водата, пасира се, като се добавя олио, оцет и намачкан чесън.
Благодаря... и аз реших така да го направя... без никакви други добавки...

# 678
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
ще има руска салата, затова не искам 2ра с майонеза.
Що не пробваш с крема сирене тогава, можее с малко кис. мляко да го разредиш.  Thinking

# 679
  • Мнения: 73
ще има руска салата, затова не искам 2ра с майонеза.
Що не пробваш с крема сирене тогава, можее с малко кис. мляко да го разредиш.  Thinking
Идеално, мерси! Flowers Hibiscus

# 680
  • Мнения: 22 867
Момичета, открих едно забравено бурканче с бейби царевички, нещо правят ли се, че не знам кога и за какво съм го купувала? Като за гарнитура към пържоли, например?

# 681
  • Мнения: X
Почнах да правя баклава.
Спешен въпрос - студена баклава със топъл сироп ли беше?
Че имах провали с разкашкана баклава!

# 682
  • Мнения: 12 341
Момичета, открих едно забравено бурканче с бейби царевички, нещо правят ли се, че не знам кога и за какво съм го купувала? Като за гарнитура към пържоли, например?
/quote]Можеш да го добавиш в някоя салата или сос, или да ги ядеш така. Мисля, че нямат специално предназначение.

Почнах да правя баклава.
Спешен въпрос - студена баклава със топъл сироп ли беше?
Че имах провали с разкашкана баклава!
[ Важното е баклавата и сиропът да са с различна температура. Топла баклава със студен сироп или обратното.

# 683
  • Мнения: 2 588
Здравейте, ако направя баница сега и тавата я поклия със стреч фолио, оставя я на терасата /сигурно е минусова температурата/ ще мога ли да я изпека утре сутринта? Ще има ли проблем? Мерси.

# 684
  • София
  • Мнения: 12 242
Здравейте, ако направя баница сега и тавата я поклия със стреч фолио, оставя я на терасата /сигурно е минусова температурата/ ще мога ли да я изпека утре сутринта? Ще има ли проблем? Мерси.
Можеш.
Почнах да правя баклава.
Спешен въпрос - студена баклава със топъл сироп ли беше?
Че имах провали с разкашкана баклава!
Не топъл, направо да е горещ върху студената баклава. Когато го изсипваш трябва даже да изпищи от горещината, това го научих тази година , когато правих гръцката саралия, а тя стане невъзможно хубава, а аз правя всякакви баклави от години, но тази, гръцката държи първенството.

# 685
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Аз сипвах врял сироп върху топла баклава и стана страхотна,не е кашава.
Така съм гледала,че в Турция я правят.
Според мен си зависи от сиропа.Ако е по-рядък може да разкашка корите.

# 686
  • София
  • Мнения: 12 242
Аз сипвах врял сироп върху топла баклава и стана страхотна,не е кашава.
Така съм гледала,че в Турция я правят.
Според мен си зависи от сиропа.Ако е по-рядък може да разкашка корите.
Не само от сиропа , а от количеството на сиропа, при някои баклави е повече ,при други по-малко, затова се спазва рецептата, така както е написано, поне аз така практикувам.
Ето пускам ти да видиш при тази баклава, която правих, саралията, сиропа е малко и не го увеличих , спазвах точно милилитрите и разбира се имаше перфектен резултат.

https://akispetretzikis.com/categories/siropiasta/saragli-thessalonikis

# 687
  • Мнения: 2 816
Момичета, открих едно забравено бурканче с бейби царевички, нещо правят ли се, че не знам кога и за какво съм го купувала? Като за гарнитура към пържоли, например?
Слагала съм на сач - месо, зеленчуци разни и царевичките. Могат и да се ядат и така.... като киселите краставички. Моя син ги обожава, днес специално заради тях ходих до Лидл, купих 10 🤫 бурканчета

# 688
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Една приятелка ми донесе 2-3 кг киви.
Преди това още 🤪
Кивита та са явно по-зрели и не са кисели.

Всеки ден си правя смути, но толкова много не мога да изям.
Идеи как да ги оползотворя?

В Гърция бях яла сладко, но беше киселко, а моите не са кисели и ме е страх, че ще стане гадно...🙄

# 689
  • Мнения: 1 941
Бих го пасирала и замразила във формички за лед. После само си слагам няколко бучки и си правя смути.
Не съм го пробвала и не знам дали би станало, но не пречи да направиш една проба и да видиш дали би се получило нещо.
Аз така си замразявам домати във формички за мъфини и зимата ги ползвам за супички и манджички.

Общи условия

Активация на акаунт